Het Invloedmodel®

Lees meer over het verschil in communicatie met en zonder invloed, de opbouw van het Invloedmodel® en hoe wij dit toepassen in onze trainingen.

Het Invloedmodel ® is het meest krachtige communicatiemodel dat er bestaat. Het geeft handvatten om situaties op een positieve manier te sturen en zaken voor elkaar te krijgen, door bewust gebruik te maken van verschillende invloedstijlen. Zonder macht, op basis van respect voor de ander en uitgaande van jouw persoonlijke kracht.

ONTDEK HET VERSCHIL IN EFFECT

Met of zonder invloed communiceren

Met invloed

Zonder invloed

Een kopje koffie volgens de 4 stijlen uit het Invloedmodel ®

Je communiceert effectiever als je bewust het juiste gedrag inzet en flexibel van stijl schakelt. Daarom zijn onze trainingen gebaseerd op het Invloedmodel ®. Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren, mits je het traint.

Laat je inspireren. Lees hier de ervaring van professionals die de training Inzicht in Invloed® al hebben gedaan.

De theorie van het Invloedmodel ®

Het model werkt vanuit verschillende gedragssoorten, ofwel verschillende manieren om invloed uit te oefenen. Daarbij onderscheiden we twee energierichtingen: duwenergie en trekenergie.

Bij duwenergie neem je ruimte in en geef je uiting aan wat er in jouw hoofd gebeurt (wat je denkt of wilt). Bij trekenergie geef je ruimte en nodig je de ander uit aan te geven wat hij denkt of wil. Zoals je in de afbeelding kunt zien, zijn de energierichtingen verdeeld in vier invloedstijlen: Overreden, Stellen, Overbruggen en Inspireren

Naast deze vier invloedstijlen heeft het Invloedmodel® een vijfde component: wegbewegen. Het wegbewegen is geen aparte stijl, maar een tactiek.

HAAL HET MAXIMALE UIT IEDERE SITUATIE

Vergroot je invloed en bereik meer

Door veel te oefenen, kan iedereen zijn invloedvaardigheden vergroten. Je hebt de stijlen al ‘in’ je. De vraag is of je ze al efficiënt toepast. Door je invloed skills te trainen en écht succesvol toe te passen, kun je je invloed vergroten. In al onze trainingen ga je onder begeleiding van onze eigen gecertificeerde trainers op onze eigen state of the art locatie aan de slag met het vergroten van jouw invloedvaardigheden. We zorgen door onze pragmatische aanpak en de focus op situaties uit jouw werkpraktijk voor maximaal rendement van jouw tijdsinvestering.

Hoe scoor jij op de vier invloedstijlen?

Ontdek hoe invloedrijk jij bent met de invloedtest. Na het doen van de test krijg je van ons een overzicht van je score op de vier stijlen en ontdek je waar je kansen liggen.

Advies van een trainer

Wil je weten welke training het beste aansluit bij jouw leervraag? Plan een belafspraak in met één van onze trainers en krijg vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor jou
TRAININGEN MET HET INVLOEDMODEL®

Zet de stap naar een invloedrijker leven

Zoals je eerder al kon lezen, zetten wij in iedere training ons unieke Invloedmodel® in. Toch heeft niet iedere training hetzelfde effect. Je kunt werken aan één stijl, de basis van communiceren en de invloedstijlen of volledig de diepte in met een compleet inzicht in communicatie, gedrag en het Invloedmodel®.

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact