Het Invloedmodel®

Lees meer over het verschil in communicatie met en zonder invloed, de opbouw van het Invloedmodel® en hoe wij dit toepassen in onze trainingen.

Het Invloedmodel® geeft handvatten om situaties op een positieve manier te sturen en zaken voor elkaar te krijgen, door bewust gebruik te maken van verschillende invloedstijlen. Zonder macht, op basis van respect voor de ander en uitgaande van jouw persoonlijke kracht.

ONTDEK HET VERSCHIL IN EFFECT

Met of zonder invloed communiceren

Met invloed

 • Je komt samen tot een oplossing
 • Je spreekt de ander aan
 • Je komt op voor jouw belangen
 • Je hebt draagvlak
 • Je team is enthousiast
 • Je neemt anderen mee

Zonder invloed

 • Je zit in een oeverloze discussie
 • Je ontwijkt lastige gesprekken of collega's
 • De ander negeert jouw belang
 • Je stuit op weerstand
 • Je team zit niet op je te wachten
 • Iedereen trekt zijn eigen plan

Een kopje koffie volgens de 4 stijlen uit het Invloedmodel®

Je communiceert effectiever als je bewust het juiste gedrag inzet en flexibel van stijl schakelt. Daarom zijn onze trainingen gebaseerd op het Invloedmodel®. Het goede nieuws is dat iedereen het kan leren, mits je het traint.

Laat je inspireren. Lees hier de ervaring van professionals die de training Inzicht in Invloed® al hebben gedaan.

 • Het Invloedmodel® helpt je om je doelen te bereiken én je werkrelaties te versterken.
 • Het Invloedmodel® is ontstaan vanuit wetenschappelijk onderzoek aan de Harvard University waarin gekeken is naar het invloedgedrag van succesvolle professionals.
 • Het Invloedmodel® is het meest concrete communicatiemodel ter wereld en bestaat uit 4 stijlen met in totaal 12 gedragingen. Als je deze flexibel weet toe te passen, neemt je effectiviteit toe.
 • Het Invloedmodel® is het enige communicatiemodel dat zo feitelijk en concreet is en waarvan het effect wetenschappelijk is bewezen.

De theorie van het Invloedmodel®

Het model werkt vanuit verschillende gedragssoorten, ofwel verschillende manieren om invloed uit te oefenen. Daarbij onderscheiden we twee energierichtingen: duwenerige en trekenergie.

Bij duwenergie neem je ruimte in en geef je uiting aan wat er in jouw hoofd gebeurt (wat je denkt of wilt). Bij trekenergie geef je ruimte en nodig je de ander uit aan te geven wat hij denkt of wil. Zoals je in de afbeelding kunt zien, zijn de energierichtingen verdeeld in vier invloedstijlen: Overreden, Stellen, Overbruggen en Inspireren

Naast deze vier invloedstijlen heeft het Invloedmodel® een vijfde component: wegbewegen. Het wegbewegen is geen aparte stijl, maar een tactiek.

HAAL HET MAXIMALE UIT IEDERE SITUATIE

Vergroot je invloed en bereik meer

Door veel te oefenen, kan iedereen zijn invloedvaardigheden vergroten. Je hebt de stijlen al ‘in’ je. De vraag is of je ze al efficiënt toepast. Door je invloed skills te trainen en écht succesvol toe te passen, kun je je invloed vergroten. In al onze trainingen ga je onder begeleiding van onze eigen gecertificeerde trainers op onze eigen state of the art locatie aan de slag met het vergroten van jouw invloedvaardigheden. We zorgen door onze pragmatische aanpak en de focus op situaties uit jouw werkpraktijk voor maximaal rendement van jouw tijdsinvestering.

Hoe scoor jij op de vier invloedstijlen?

Ontdek hoe invloedrijk jij bent met de invloedtest. Na het doen van de test krijg je van ons een overzicht van je score op de vier stijlen.

Download het gratis e-book

Download het e-book 'Positieve invloed: heb jij het al?' en lees meer over het verschil tussen positieve invloed en macht en hoe je meer impact kunt hebben op situaties.
TRAININGEN MET HET INVLOEDMODEL®

Zet de stap naar een invloedrijker leven

Zoals je eerder al kon lezen, zetten wij in iedere training ons unieke Invloedmodel® in. Toch heeft niet iedere training hetzelfde effect. Je kunt werken aan één stijl, de basis van communiceren en de invloedstijlen of volledig de diepte in met een compleet inzicht in communicatie, gedrag en het Invloedmodel®.

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact