Edith Schippers: sterk staaltje afstand nemen

23 mei Category Invloed

De kabinetsformatie: er lijkt geen eind aan te komen. Na de mislukte formatiegesprekken tussen VVD, D66, CDA en GroenLinks heeft informateur Edith Schippers afgelopen vrijdag een moment van reflectie ingelast om afstand te nemen en de partijen zich te laten beraden over hun positie. Een invloedrijke keuze.   Heb je het helemaal gemist? Bekijk de […]

Lees verder Lees verder

In 4 stappen je werkdruk in balans

17 mei Category Invloed

Bijna elke professional ervaart weleens werkstress. Volgens onderzoek van TNO lopen 1 miljoen Nederlanders jaarlijks zelfs het risico op een burn-out. Een situatie die we natuurlijk willen voorkomen. Maar hoe krijg je meer grip op je stress?

Lees verder Lees verder

De Chief Happiness Officer: overdreven of keihard nodig?

10 mei Category Invloed

Het is geen grap: de Chief Happiness Officer bestaat. Zijn of haar doel? Een werkomgeving creëren die het welzijn en ja, zelfs het geluk, van medewerkers verbetert. “De CHO’s voornaamste taak is het ontplooien van verschillende initiatieven waar mensen gelukkiger van worden op de werkvloer”, zegt consultant Alexander Kjerulf, medeoprichter van WooHoo inc. in Denemarken, […]

Lees verder Lees verder

Deze 5 zaken zorgen voor geluk op de werkvloer

26 april Category Invloed

We zijn massaal op zoek naar (werk)geluk. Maar wat zoeken we dan precies? Wat is geluk? En wat spreekt je aan in een baan waardoor jij een geluksgevoel ervaart? Gelukkig zijn is een universele menselijke behoefte. Toch haalt niet iedereen voldoening uit dezelfde dingen. Waar de een gelukkig wordt van een stukje taart, moet de ander omgeven zijn door vrienden en familie om geluk te ervaren. Er is dan ook geen recept voor het ultieme (werk)geluk. Wel zijn er 5 uitgangspunten die je (meer) geluk

Lees verder Lees verder

3 tips voor een ijzersterke pitch uit het NK Pitchen

28 maart Category Invloed

Gisteren vond de tweede editie van het NK Pitchen voor ondernemers plaats. Eline Leijten (Plugify) wist de titel ‘Nederlands Kampioen Pitchen’ in de wacht te slepen. Oprichter en organisator Nathalie Mangelaars van Pitch Queen: “Ik geloof dat ondernemers door middel van hun pitch over kunnen brengen waarin zij zich onderscheiden, zonder dat dit een plat verkooppraatje wordt”. Maar wat maakt een pitch nu ijzersterk?

Lees verder Lees verder

Jeukwoorden: waarom jeuken ze zo?

23 maart Category Invloed

“Ik denk dat we daar deze week een bilaatje voor in moeten schieten. Kunnen we dan meteen ASAP iemand dedicated naar voren schuiven. Of heeft het geen prio? Want dan tillen we het over het weekend heen. Moeten we natuurlijk wel met iedereen kortsluiten voor een stukje commitment”. Jeukwoorden: heel herkenbaar voor velen van ons. Maar waarom ‘jeuken’ ze eigenlijk zo?

Lees verder Lees verder

Help! Ik moet agile werken!

15 maart Category Invloed

Is je werk nog precies hetzelfde als dat het vijf jaar geleden was? Waarschijnlijk is je werk behoorlijk wat complexer geworden. Geen wonder dat organisaties steeds weer op zoek moeten naar werkvormen die passen bij deze complexiteit. Eén van die nieuwe werkvormen is het ‘agile’ werken. Maar wat is het? En wat betekent het voor jou?

Lees verder Lees verder

Zo zorg je ervoor dat je ongeduldige collega naar je luistert

2 maart Category Invloed

Iedereen is druk tegenwoordig. Maar sommige collega’s lijken nét iets drukker dan de rest. Collega’s die continue op hun horloge kijken als je met ze in gesprek bent. Die door blijven typen als je iets komt vragen. Die “heus wel 2 dingen tegelijkertijd kunnen” of je zinnen afmaken. Kortom, collega’s die je opjagen, verlammen of je misschien zelfs stress bezorgen. Hoe pak jij dan toch de aandacht?

Lees verder Lees verder