De kracht van empathisch leidinggeven

19 juli Category Invloed

Meerdere experts geven aan dat empathisch en op vertrouwen gebaseerd leiderschap niet alleen de meest effectieve manier is om een team te leiden, maar ook de meest winstgevende om een bedrijf te runnen. Toch moeten de meeste mensen er hard voor werken om zichzelf te ontwikkelen in effectief empathisch leiderschap.

Lees verder Lees verder

Feedback geven – hoe dan?

6 juli Category Invloed

Schriftelijk, mondeling, persoonlijk of in een groep: feedback geven is helemaal hot. Feedback wordt gezien als dé manier om onderlinge samenwerking effectiever te maken. Iemand vertellen wat hij in jouw ogen fout doet en tips meegeven voor de volgende keer is wat ons betreft alleen geen goede manier van feedback geven. Iemand echt feedback geven? Dat kan effectiever!

Lees verder Lees verder

O nee, wanneer houdt ze haar mond?!

26 juni Category Invloed

Je bent druk, je hebt meetings, deadlines en stapels werk liggen. Tijd voor “even” kletsen tussendoor heb je vandaag echt niet. Toch komt je collega even vertellen over haar afspraak van gister. Zwijg je en laat je jouw collega haar verhaal doen, terwijl je constant op je klok kijkt of kies je er voor om eerlijk te zeggen dat je geen tijd hebt om te kletsen?

Lees verder Lees verder

Baas investeert weer meer in opleidingen personeel

22 juni Category Invloed

Vanmorgen vroeg was Lodewijk van Ommeren, directeur van Bureau Zuidema en bestuurslid van branchevereniging NRTO, op BNR Nieuwsradio in gesprek over de groei binnen de opleidingsbranche. Nu het economisch weer goed gaat, investeren werkgevers weer in de ontwikkeling van hun personeel.

Lees verder Lees verder

Scrummen to the max: haal alles uit je team!

21 juni Category Invloed

De maatschappij, klantbehoeftes en -verwachtingen veranderen continu. Om snel mee te kunnen bewegen passen steeds meer bedrijven daarom agile en scrum methodes toe. Maar er gaat in de praktijk bij scrumteams nog veel mis, blijkt uit onderzoek van sociaal psycholoog Ingeborg Vandepoel.

Lees verder Lees verder

De kunst van het onderhandelen

16 juni Category Invloed

Jörgen Raymann bespreekt in het BNR social-radioprogramma ‘Ask me anything’ de gang van zaken rondom de formatie. Het gaat deze uitzending om de kunst van het onderhandelen. Invloedexpert Thomas van der Heijden en VVD prominent Hans Wiegel geven hun visie op onderhandelen en beantwoorden vragen van luisteraars. Ze bespreken onder andere het verschil tussen politieke onderhandelingen en zakelijke onderhandelingen en gaan in op de huidige politieke situatie in Nederland.

Lees verder Lees verder

Je bent zo invloedrijk als je zelf wilt

14 juni Category Invloed

Afgelopen maandag sprak Frans Timmermans bij Nieuwsuur over de positie van Nederland in de Europese Unie. Met de Brexit verliezen we namelijk een belangrijke bondgenoot in de EU. De vraag die hem gesteld werd is of we als klein land nu überhaupt nog invloed kunnen uitoefenen in EU.

Lees verder Lees verder

Edith Schippers: sterk staaltje afstand nemen

23 mei Category Invloed

De kabinetsformatie: er lijkt geen eind aan te komen. Na de mislukte formatiegesprekken tussen VVD, D66, CDA en GroenLinks heeft informateur Edith Schippers afgelopen vrijdag een moment van reflectie ingelast om afstand te nemen en de partijen zich te laten beraden over hun positie. Een invloedrijke keuze.   Heb je het helemaal gemist? Bekijk de […]

Lees verder Lees verder