Waarom Invloed?

Invloed. Iedereen heeft er een idee over. Iedereen wil het hebben. Maar toch blijft het een vage term. Wat betekent de term invloed nou precies en wat heb je er als individu aan?

Wat is invloed?

Invloed is een lastige term, dat geven we toe. Je associeert het niet direct met praktische skills die te leren vallen met een training. Misschien vergelijk je ‘invloed’ zelfs met macht of manipulatie. Bij Bureau Zuidema zien we invloed juist als een geheel positieve term! Een overkoepelend woord – het bespreekt eigenlijk het gedrag dat je inzet om situaties naar jouw hand te zetten, zonder dat je daarmee de relatie met je gesprekspartner onder druk zet.

Positieve invloed is hét fundament voor je carrière. Mensen die flexibel zijn in hun invloedgedrag hebben meer impact en krijgen daarmee meer voor elkaar.

Positieve invloed

Wij
Vraagt
Dialoog
Goed én fout
Hoopt gelijk te krijgen
Werkt met mensen
Geeft waardering aan anderen
Verwacht feedback of kritiek
Krijgt mensen mee door hen echt te raken
Vertrouwt op samenwerking om zaken gedaan te krijgen

Negatieve invloed (macht)

Ik versus jij
Eist
Monoloog
Goed of fout
Wil gelijk hebben
Maakt gebruik van mensen
Eist waardering van anderen
Duldt geen feedback of kritiek
Krijgt mensen mee door druk uit te oefenen
Vertrouwt op autoriteit om zaken gedaan te krijgen

Het fijne van positieve invloed is dat je kunt leren hoe en wanneer je dit kunt toepassen. Bij Bureau Zuidema doen we dit aan de hand van het Invloedmodel®.

Positieve invloed: heb jij het al?

In plaats van protesterende collega’s wil je ze overtuigen, inspireren of motiveren om mee te gaan met jouw idee. Doe je dit succesvol, dan oefen je positieve invloed uit. Maar wat is positieve invloed eigenlijk? En hoe werkt dat dan? Door te manipuleren? Wanneer is iemand invloedrijk? En hoe invloedrijk ben jij eigenlijk? In dit e-book kom je er achter!

Invloedgedrag in de praktijk

In de praktijk gaat invloed om het maken van positieve veranderingen in je carrière, zodat je kunt blijven groeien en ontwikkelen als werknemer, werkgever en collega.

Wij zien invloedrijke mensen als diegenen die goed kunnen schakelen tussen doelgericht en relatiegericht handelen. Succesvolle mensen die flexibel zijn in hun gedrag en het goed doen in verschillende soorten situaties. Ze weten namelijk hoe ze een situatie kunnen ‘lezen’ terwijl deze zich afspeelt en zetten vervolgens het invloedgedrag in dat het beste resultaat bereikt – voor iedereen.

Invloed heeft alles te maken met inzicht krijgen in je eigen gedrag – er komt dan ook best een staaltje zelfreflectie aan te pas. Eigenlijk leer je van ons hoe je je meest effectieve zelf bent; een gemotiveerd individu die achter zijn of haar persoonlijke doelen aangaat. Niet alleen handig op de werkvloer, maar ook in je dagelijks leven.

Wanneer ben je echt invloedrijk?

Invloedrijke mensen nemen verantwoordelijkheid voor wat ze willen, hebben hun doel helder voor ogen en zijn in staat anderen te inspireren on the way.

Waarom dus invloed? Zodat jij inzicht krijgt in je gedrag, dat gedrag flexibel kunt inzetten en (samen met je gesprekspartner(s) of collega’s) veel meer gedaan krijgt.

Benieuwd naar hoe jij invloed uitoefent? Doe de invloedtest en kom er achter!

Doe de Invloedtest Bekijk de training

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact