Onze visie op leren

“Het gaat erom dat je morgen daadwerkelijk iets anders doet dan vandaag”

 

In menselijke interactie draait alles om invloedrijke communicatie. Het mooie is dat iedereen van nature al invloedrijk is en het mogelijk is om dit invloedgedrag verder te ontwikkelen! Nieuw gedrag aanleren is echter best een uitdaging.

Met 55 jaar trainingservaring weten wij als geen ander wat wel en niet werkt om je invloed te vergroten. Na decennia van ontwikkelen, experimenteren en verbeteren  hebben we onze trainingen  zo ingericht dat je op efficiënte, duurzame manier zoveel mogelijk leert.

Bij ons gaat leren dan ook om resultaat. Je skills hebben namelijk pas waarde als ze in de praktijk toegepast worden. Bovendien wil je ook graag dat het geleerde niet naar de achtergrond verdwijnt. Een maximaal effect dus, in zo min mogelijk tijd.

Hoe dan?

Met tijd: een paar dagen die je steekt in het verder ontwikkelen van je eigen invloedgedrag.  Het kost namelijk simpelweg tijd om iets nieuws te leren en vooral om het geleerde je zo eigen te maken dat je het in de praktijk gaat toepassen. Vaardig worden alleen is hiervoor niet genoeg. Het gaat erom dat je ervan overtuigt raakt dat je het kunt én dat het voor je werkt. Dit bereik je door, naast te begrijpen wat het is ook te voelen hoe het werkt. Dit doe je door te oefenen, heel veel te oefenen. Wat je kunt bereiken binnen welke tijd, hebben we hieronder voor je in een schema gezet:

Kortom: wil je echt iets leren en het in de praktijk gaan toepassen, dan kost dat tijd. Om die tijd te investeren  moet je gemotiveerd zijn en open staan voor zelfreflectie. Jij bent altijd verantwoordelijk voor jouw eigen leerproces. En wij? Wij ondersteunen je daar graag bij en op alle mogelijke manieren.

Hoe ontwikkelen we nieuw gedrag bij mensen?

Onze trainingen zijn erop gericht om je naar jouw eigen gedrag te laten kijken, anderen uit jouw (werk)omgeving bij het proces te betrekken en jouw werkpraktijk centraal te stellen. Zo ontstaat echte gedragsverandering. Dat doen we met een zorgvuldig opgebouwd macro didactisch ontwerp dat ten grondslag ligt aan al onze programma. We gaan hierbij uit van het 70-20-10 principe. Vaste onderdelen daarin zijn o.a.:

  • Groepsleren
  • Creëren van een continue feedbackloop
  • (In)effectieve gedragspatronen identificeren en doorbreken
  • Zelfgestuurd leren
  • Het unieke Invloedmodel®

Groepsleren

Naast sociaal leren vormt contactleren in groepsverband een belangrijke basis in je leerproces. In een veilige omgeving gaan we met behulp van anderen experimenteren met nieuw gedrag. Leren in de groep is intensief, soms confronterend, vaak inspirerend en altijd onvergetelijk.

Continue feedbackloop

Continue feedback speelt in elk veranderingsproces, dus ook in jouw leerproces, een zeer belangrijke rol. Door de feedback van je mededeelnemers en onze gecertificeerde invloed professionals, ontdek je zelf wat wel of niet effectief werkt. Dit wordt voor en na de trainingsdagen voortgezet met behulp van digitale tools, connectie met collega’s en mededeelnemers. Zo heb je ook buiten de trainingsdagen om continu aandacht voor het toepassen van de nieuw geleerde invloedvaardigheden.

Gedragspatronen doorbreken

Tijdens de training gaan we de eerste stappen zetten om patronen te herkennen en te bepalen of ze voor of tegen je werken. Door de feedback van mededeelnemers en het terugzien van jezelf op film, merk je wat voor gedragsstijlen wel of juist niet effectief zijn.  Als ze je niet helpen om je doel te bereiken besteden we tijd om ze te doorbreken en om te buigen. Je oefent intensief met nieuw of andersoortig gedrag, door middel van heel veel oefenen met cases uit de praktijk. Zo maak je het nieuwe invloedgedrag helemaal eigen waardoor je het blijvend gaat toepassen in de praktijk.

Zelfgestuurd leren

Omdat jij graag invloedrijker wilt worden, stel je ook zelf je leerdoelen op. Gedrag veranderen kost tijd en vooral veel motivatie en zelfreflectie. Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leerproces. In onze programma’s doen wij een beroep op deze eigen verantwoordelijkheid en zelfsturing. We bieden je de structuur om zelf keuzes te maken in met wie, wanneer en wat je leert. Je werkpraktijk en je individuele leerdoelen staan hierin centraal. Wij ondersteunen jewaar je wilt en dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen.

Het Invloedmodel®

Door middel van ons unieke Invloedmodel® bieden we jou op een gestructureerde manier effectieve handvatten aan die je direct in kunt zetten in de praktijk. Dit model is ontwikkeld op Harvard, wetenschappelijk onderbouwd en de leidraad binnen al onze programma’s. Het is simpel, doeltreffend en combineert als enige de ‘wat’ en het ‘hoe’ in één model. Zo heb jij een makkelijk handvat dat je snel en effectief helpt om invloedrijker te zijn.

Wat houdt het leerproces in de praktijk in?

De werkvormen variëren van simulatie, rollenspelen, hier-en-nu opdrachten tot presenteren voor de camera. Onze professionals faciliteren je leerproces, lokken je uit je comfortzone, en sturen alleen daar waar nodig.

Na elke oefening volgt een vast onderdeel; de reflectie. Dit is een moment van rust, bezinning en aanleiding tot vervolgvragen en hernieuwde focus. Tijdens dit moment  kun je de trainer individueel vragen stellen, maar ook zelf je persoonlijke inzichten vastleggen. De trainingsdagen zijn immers de opstap naar de concrete uitdagingen in het werk, want de praktijk is waar het gebeurt!

Hoe ondersteunen jullie mij?

Met onze digitale performance tools, zoals ons unieke leerplatform de Influence Hub, de Influence Hub App® en de Influence KIT®, stellen we jou in staat zelf te kiezen waar en wanneer je wilt leren. Tijdens een aantal trainingen heb je de beschikking over een iPad. Zo heb je alle benodigde informatie, performance tools, theorie, oefeningen, leerdoelen, en uitkomsten van je assessment op één device beschikbaar en zijn belangrijke inzichten, performance doelen en voornemens te allen tijde digitaal op te slaan en dus ook later beschikbaar. Als je terug in de praktijk denkt; Hoe zat het ook al weer? Dan log je in en kun je je eigen leertraject en reflecties inzien, jezelf zien schitteren op video en zo wat extra zelfvertrouwen kweken, een performance tool gebruiken om een lastig gesprek voor te bereiden of contact opnemen met een trainer of coach. Kortom, we zijn er altijd als je invloed nodig hebt. Bij ons leer je Anytime, Anywhere, Anyhow.

Hier lees je álles, van A-Z, over onze verschillende blended leertools

Dus dit programma werkt écht?

Ja! Ons blended learning programma Inzicht in Invloed® is het meest succesvolle en langstlopende programma in Nederland. Geheel doorontwikkeld en gedigitaliseerd, maar nog steeds herkenbaar als het origineel van ruim 40 jaar terug. Ons programma Inzicht in Invloed®, waarin de complete gefocust ligt op beïnvloedingsvaardigheden, kreeg vorig jaar een gemiddelde waardering van 8,7 van meer dan 2000+ deelnemers.

In dit programma zet je jezelf even helemaal centraal. Je word je bewust van je gedrag en het effect hiervan op de ander. Wanneer deelnemers gaan ervaren en inzien dat zij trouw mogen zijn aan hun gevoel en dit mogen uitspreken, is dit haast een soort openbaring. Deelnemers ervaren opeens dat ze veel minder hard hoeven te werken voor hetzelfde of zelfs een beter resultaat,” aldus Jorinde Gommans, Invloedexpert Bureau Zuidema

“Het gaat erom dat als je bij ons de deur uit loopt, dat je dan meteen iets anders doet dan voorheen. Wij zorgen dat je met onze programma’s een langdurig effect ervaart, dat je blijft leren in de praktijk en dat je later ook altijd kunt terugvallen op onze expertise”, aldus Lodewijk van Ommeren, directeur Bureau Zuidema.

 

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact