categoryProfessional Influence Skills

Winnend Onderhandelen

Ontwikkel jezelf tot regisseur van het onderhandelproces en meester over het resultaat. Je hebt te maken met complexe onderhandelingen, waar meerdere belangen bij elkaar komen en het om meer dan alleen geld gaat. In deze onderhandelingen wil je optimaal resultaat boeken. Maar hoe doe je dat?
Lees verder
Schrijf je in
DOWNLOAD DE BROCHURE

€ 2.495,-

4 dagen

2-3 uur

6 tot 16 personen

Programma

Kennis over het onderhandelproces en bewustwording van jouw invloedgedrag maakt dat je succesvol sturing kunt geven aan een onderhandeling. De belangrijkste voorwaarde hierbij is dat je de verantwoordelijkheid neemt over de gehele onderhandeling. Dus ook voor de andere partij. Dat is de basis van dit intensieve programma.

In het trainingsprogramma Winnend Onderhandelen vormen twee blokken van twee trainingsdagen de basis. Het programma start al ruim voor deze trainingsdagen met een online analyse van jouw onderhandelgedrag. Door middel van deze analyse wordt zichtbaar hoe jij als onderhandelaar functioneert.

Met informatie over jouw eigen onderhandelgedrag, theorie over onderhandelen en het Invloedmodel® ga je actief aan de slag met hoe je effectief invloed kunt uitoefenen op het gehele onderhandelproces.

Tijdens de intensieve trainingsdagen werk je aan de hand van een zelfsturend en praktijkgericht programma aan je onderhandelingskwaliteiten. Je leert hoe je de kennis van het onderhandelproces en jouw onderhandelgedrag op elkaar kunt afstemmen. Daarnaast geven we je inzicht in het voeren van strategische en tactische onderhandelingen en het neutraliseren van mogelijke ‘dirty tricks’. Tussen de trainingsblokken door experimenteer je in de praktijk met deze nieuwe inzichten.

 

Resultaat

  • Processturing
    Je creëert de basis om het proces te sturen en jezelf als betrouwbare, transparante en stevige onderhandelingspartner te presenteren. Je hebt controle over het gehele onderhandelingsproces.
  • Omgaan met dirty tricks
    Je herkent ‘dirty tricks’ en weet daarmee tactvol en effectief om te gaan. Je weet meer uit een onderhandeling te slepen dan jij én de ander hadden verwacht.
  • Invloed
    Je kunt succesvol invloedgedrag toepassen, afhankelijk van wat de situatie van je vraagt, met behoud of versterking van de relatie met de andere partij.

Voor wie?

Je bent een gedreven professional met ten minste HBO werk- en denkniveau. Daarnaast ben je in staat om te reflecteren op jouw eigen gedrag en ben je in staat om nieuwe kennis snel eigen te maken.

Je voert regelmatig onderhandelingen, intern en/of extern jouw organisatie. Je wilt graag meer uit deze onderhandelingen halen. Hiervoor wil je meer inzicht in jouw huidige onderhandelgedrag krijgen en ben je op zoek naar manieren waarop je jouw onderhandelgedrag kunt optimaliseren.

Opbouw

Winnend Onderhandelen is een blended programma met een looptijd van drie maanden, met twee trainingsblokken van elk twee dagen. Het programma is zo opgezet dat je zeer intensief met jouw onderhandelvaardigheden aan de slag gaat. Als eigen regisseur van je leerresultaat bepaal je zelf je leerdoelen, de invulling van je persoonlijke programma én hoever je buiten je comfortzone wilt stappen om het beoogde resultaat te bereiken.

Hoe ziet het blended traject eruit?

Stap 1: ISQ (Influence Style Questionnaire)
Stap 2: Persoonlijke intake
Stap 3: Trainingsblok 1
Stap 4: 28-dagen programma met performance tools
Stap 5: Trainingsblok 2
Stap 6: Effectmeting

Stap 1 & 2: ISQ & persoonlijke intake
Het programma start met het invullen van de Influence Style Questionnaire (ISQ). Voor een uitgebreide analyse van jouw voorkeursgedrag nodig je in je directe omgeving Influence Supporters uit die ISQ’s voor je invullen. Je vult een persoonlijke intake in om de jouw persoonlijke doelen voor dit programma helder voor ogen te krijgen. En je begint met een eerste analyse van de resultaten uit jouw ISQ.

Stap 3: Trainingsblok 1
Tijdens de trainingsdagen van Inzicht in Onderhandelen® word je ondergedompeld in de wereld van onderhandelen. Hoe ziet jouw huidige onderhandelgedrag eruit? Wat komt er kijken bij een effectieve onderhandeling? En hoe kun je dit integreren in jouw eigen onderhandelingen? In de trainingsdagen wordt veel gebruik gemaakt van feedback en veelvoudig geoefend zodat je effectief invloedgedrag eigen kunt maken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het maken van contact en het creëren van een optimale leeromgeving waar je veilig kunt oefenen.

In het eerste blok maak je een vliegende start: je gaat aan de slag met het Invloedmodel® en het Onderhandelmodel®. Naast een treffende diagnose en de interpretatie van jouw ISQ, oefen je aan de hand van verschillende casussen met de verschillende stijlen uit het Invloedmodel®. Je reflecteert op je eigen invloedgedrag en weet waar je kracht en je ontwikkelpunten liggen. Je leert over effectief gedrag in verschillende onderhandelfasen en leert een behoeften en valuta- analyse te maken. Het eerste blok wordt afgerond met praktische handvatten voor de tussenliggende periode tussen blok 1 en blok 2.

Stap 4: 28 dagen programma
Je gaat terug naar je dagelijkse werkpraktijk, waar je bewust aan de slag gaat ben je leerdoelen en persoonlijke activiteiten die je aan het einde van trainingsblok 1 voor jezelf hebt opgesteld. Je voortgang en feedback bespreek je met jouw buddy uit de trainingsgroep.

Stap 5: Trainingsblok 2
In het tweede blok van het programma ga je dieper in op verschillende strategieën en opstellingen die je in een onderhandeling kunt toepassen. Uiteraard oefen je hier veelvuldig mee. Je leert verschillende tactieken toepassen. Je krijgt de gelegenheid in een eigen programma aan jouw persoonlijke leerdoelen te werken. Je neemt zelf sturing over jouw leerproces en kiest welke vaardigheden voor jou relevant zijn om te verbeteren. Het tweede blok rond je af met het oefenen van eigen, actuele praktijksituatie (Critical Influence Situation). Uiteraard gaan we in op hoe jij het geleerde in de praktijk kunt verankeren.

Stap 6: Terug naar de praktijk & effectmeting
Hoe breng je het geleerde in de training terug naar de praktijk? De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen te formuleren: wat zijn je belangrijkste inzichten en hoe ga die toepassen in het werk? In de zes weken ná de laatste trainingsdag kun je de Zuidema Influence Hub actief gebruiken voor je evaluatie, de effectmeting en 720°-feedback. Daarnaast ondersteunen we je met verschillende job aids en performance tools, zoals onze online codeermodule.

Prijs en informatie

Trainingstijden
De eerste dag van elk trainingsblok duurt het programma ongeveer tot 20:00 uur. De laatste dag sluit je af om 17:00 uur. De exacte tijden per dag ontvang je na inschrijving. Het diner wordt na afloop van de trainingsdagen geserveerd.


28 PE uren

PE-uren
NBA geregistreerde Accountants ontvangen 28 PE-uren voor het volgen van dit programma. Via het inschrijfformulier kun je aangeven dat je PE-uren wenst te ontvangen.


Programmakosten (excl. btw en arrangementskosten)
€ 2.495,-

Arrangementskosten (excl. btw)*
€ 650,- inclusief overnachting
€ 450,- exclusief overnachting

*Arrangement
Wees ervan bewust dat wij altijd arrangementskosten in rekening brengen bovenop de programmakosten, ook als je niet blijft overnachten. Dit zijn namelijk de kosten voor catering tijdens de trainingsdagen (onbeperkt koffie, thee en ijswater; lunch; snack; en diner met drankjes), zaalhuur, en apparatuur (video-materiaal, beamers e.o.). Als je wel blijft overnachten zijn er 2 overnachtingen en 2x ontbijt inbegrepen.

BTW
Op de gehele factuur brengen wij 21% btw in rekening. Mocht het niet mogelijk zijn voor jouw organisatie om btw af te trekken, bieden wij ook een btw-vrije factuur aan. Op deze factuur brengen wij wel een 10% btw-vrij correctie in rekening. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je dit tijdens het inschrijven aangeven.

Algemene Voorwaarden
Op bovenstaand zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Speciale voorwaarden
Met sommige organisaties hebben wij een raamovereenkomst afgesloten. Wil je weten of dit ook geldt voor jou organisatie? Neem dan contact op met Customer Service.

Data en locaties

Ik vind het een goede training, waarbij het vooral om de details gaat. Niet voor iedereen geschikt, alleen als je ook de details onder de knie wilt krijgen.

Rating
7,0
Winnend Onderhandelen 22 nov 16
Ralf Reuken Bedrijfsleider, Heijmans

Goed training die mij meer inzicht in mijzelf heeft opgeleverd.

Rating
8,0
Winnend Onderhandelen 22 nov 16
Anoniem

Gerelateerde trainingen

Inschrijven
Persoonlijk advies?

Erkende kwaliteit

Wij waarborgen continue de kwaliteit van onze programma's en diensten! Dit heeft geleid tot diverse accreditaties en certificeringen.

Certificaat CEDEO Certificaat Certiked Certificaat CRKBO Certificaat NRTO Certificaat PE