4 quick wins om succesvoller te zijn

Geschreven op september 13, 2018 – Categorie: Communicatie

4 quick wins om succesvoller te zijn

Leiders zijn vaak doelgericht. Succesvolle leiders weten daarnaast ook hun relaties goed te houden, zodat ze ook op de lange termijn hun doelen kunnen behalen. Met deze 4 quick wins zorg je ervoor dat je meer bereikt:   

1.      Check aannames bij de ander

Om je gesprekspartner mee te krijgen met jouw plannen, is het belangrijk dat je weet wat zijn doelen zijn. Neem dat niet klakkeloos aan. Check altijd je aanname bij de ander om er zeker van te zijn dat deze klopt. Je kunt ernaar vragen, maar je kunt ook samenvatten wat je gesprekspartner zojuist verteld heeft en vragen of je dat goed begrepen hebt.

2.      Stop met drammen, start met luisteren

Geef eens toe: hoe vaak heb jij een discussie gevoerd waar vooral argumenten werden herhaald en je stopte met luisteren naar de ander? Je zin doordrammen hielp hierbij niet om je doel te bereiken. Probeer het eens op een andere manier. Luister oprecht naar wat de ander zegt en gebruik zijn/haar visie en ideeën om jouw voorstel te verbeteren.

3.      Onthul eens wat vaker over jezelf

Een eenvoudige manier om mensen voor je te winnen, is door af en toe iets over jezelf te onthullen. Het maakt je menselijk en sympathiek. Dat is belangrijk als je mensen nodig hebt om jouw doel te bereiken. Stel je eens wat opener op; ontdek de kracht van onthullen.

4.      Benoem gezamenlijke doelen

Ben je ergens heel erg enthousiast over, maar merk je dat je niet iedereen meekrijgt? Benoem dan eerst de gemeenschappelijke doelen van jou en je gesprekspartner(s). Samen ergens voor gaan, verbindt en geeft energie. Je zult merken dat ze op deze manier sneller overtuigd zijn van jouw visie en je hen makkelijker kunt inspireren.

Doe de Invloedtest en ontdek hoe succesvol jij bent in jouw huidige communicatiegedrag. Wil je weten hoe je jouw communicatiegedrag zo in kunt zetten dat je effectiever werkt, je werkrelaties positief onderhoudt én je doelen sneller bereikt? Lees meer over onze training Inzicht in Invloed®.

Doe de invloedtest Download de brochure van Inzicht in Invloed®

“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen