In verband met het Coronavirus zijn onze klassikale trainingen op locatie verschoven.

Klik hier voor meer informatie.

4 quick wins om succesvoller te zijn

Geschreven op november 4, 2019 – Categorie: Communicatie

Deel via

4 quick wins om succesvoller te zijn

Goede communicatie is de basis van succes. Succes voor je organisatie en je team, maar vooral voor jezelf. Om het beste uit jouw communicatie te halen is het belangrijk om balans te vinden in de doelen die je wilt halen en de relaties met iedereen die je hiervoor nodig hebt. Zo kun je op de lange termijn ook succesvol zijn. Met deze 4 quick wins zorg je ervoor dat je meer bereikt:   

  1. Check je aannames bij de ander

Om je gesprekspartner mee te krijgen met jouw plannen, is het belangrijk dat je weet wat zijn doelen zijn. Neem dat niet klakkeloos aan. Check altijd je aanname bij de ander om er zeker van te zijn dat deze klopt. Je kunt ernaar vragen, maar je kunt ook samenvatten wat je gesprekspartner zojuist verteld heeft en vragen of je dat goed begrepen hebt.

  1. Stop met drammen, start met luisteren

Geef eens toe: hoe vaak heb jij een discussie gevoerd waar vooral argumenten werden herhaald en je stopte met luisteren naar de ander? Je zin doordrammen hielp hierbij niet om je doel te bereiken. Probeer het eens op een andere manier. Luister oprecht naar wat de ander zegt en gebruik zijn/haar visie en ideeën om jouw voorstel te verbeteren.

  1. Onthul eens wat vaker over jezelf

Een eenvoudige manier om mensen voor je te winnen, is door af en toe iets over jezelf te onthullen. Het maakt je menselijk en sympathiek. Dat is belangrijk als je mensen nodig hebt om jouw doel te bereiken. Stel je eens wat opener op; ontdek de kracht van onthullen. Dit werkt echter alleen als je dit met oprechte bedoelingen doet.

  1. Benoem gezamenlijke doelen

Ben je ergens heel erg enthousiast over, maar merk je dat je niet iedereen meekrijgt? Benoem dan eerst de gemeenschappelijke doelen van jou en je gesprekspartner(s). Samen ergens voor gaan, verbindt en geeft energie. Je zult merken dat ze op deze manier sneller overtuigd zijn van jouw visie en je hen makkelijker kunt inspireren.

Doe de Invloedtest en ontdek hoe succesvol jij bent in jouw huidige communicatiegedrag. Wil je weten hoe je jouw communicatiegedrag zo in kunt zetten dat je effectiever werkt, je werkrelaties positief onderhoudt én je doelen sneller bereikt? Lees meer over onze training Inzicht in Invloed®.

Liever in één dag aan één van de vier bovenstaande onderdelen werken? Tijdens onze trainingen van Inhoud naar Impact, de Kracht van Enthousiasme, Versnel je Samenwerking en de Kunst van het Nee zeggen kan je hier direct mee aan de slag.


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen