Situationeel Leiderschap

Haal meer uit jezelf en je medewerkers door je stijl van leidinggeven aan te passen aan de situatie en de persoon.

In het kort

Word een betere leidinggevende

Je hebt je eigen stijl van leidinggeven en die werkt vaak in jouw voordeel. Toch heb je het gevoel dat je niet altijd het maximale uit je team of uit je medewerkers haalt. In de training Situationeel Leiderschap nemen we jouw stijl van leidinggeven onder de loep. Hoeveel ruimte geef je aan je medewerkers? Op welke manier communiceer je met hen? En wat is het resultaat daarvan?

Via ons Situationeel Leiderschapsmodel ontdek je wat het effect is van andere leiderschapsstijlen. Je leert wanneer je een stijl het beste inzet, afhankelijk van de situatie en de persoon. Zo word je krachtiger in je rol van leidinggevende en haal je meer uit elke situatie.

Krachtiger in je leidinggevende rol

Flexibel in je stijl van leidinggeven

Meer uit jezelf en je medewerkers halen

Inzicht in stijlen van leidinggeven

"Goede inhoudelijke opbouw en ook praktijk situaties oefenen. In 2 dagen meer inzicht gekregen en handvatten om toe te passen in de praktijk."

— Sandra Groeneveld - Situationeel Leiderschap (25-apr-17)

Brochure Situationeel Leiderschap

Alle informatie over de training in een overzichtelijke brochure.

Download Brochure

INHOUD PROGRAMMA

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

In deze training word je écht uitgedaagd om jouw leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Analyseer je leiderschapsstijl

Je maakt een analyse van jouw talenten, stijl van leidinggeven en voorkeursgedrag. Je bepaalt de rol die je vervult en kijkt naar deze positie in jouw organisatie.

Kennis Situationeel Leiderschap

Je maakt kennis met de theorie van Situationeel Leiderschap. Ook kijk je naar jouw stijl van leidinggeven in combinatie met de manier waarop jouw medewerker(s) aansturing, begeleiding of coaching nodig hebben.

Oefenen met praktijksituaties

Je oefent met de leiderschapsstijlen in verschillende medewerker gesprekken en weerstandsituaties.

Concreet actieplan

De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen en een actieplan te formuleren: wat zijn je belangrijkste inzichten en hoe ga je die toepassen in de praktijk?

Overzicht

Specificaties van de training

Prijs (i)

€ 1895,-

Arrangementskosten

€ 375,-

Overnachtingskosten

€ 200,-

PE-Uren

23 uur

Eerstvolgende startdata

3 apr t/m 5 apr 2018,
25 jun t/m 27 jun 2018,
29 aug t/m 31 aug 2018

Aantal dagen (i)

Drie dagen

Groepsgrootte

6 tot 9 deelnemers

Taal van de training

Nederlands

Online voorbereiding

Een tot twee uur

Trainingstijden

09:00 - 20:00

Locaties

Binnenland

Bekijk alle locaties

HET RESULTAAT VOOR JOU

Effectief en motiverend leidinggeven in elke situatie

Na het programma heb je een scherp inzicht in waar jouw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen als leidinggevende. Je kent de verschillende stijlen van leidinggeven en weet welke stijl het meest effectief is in welke situatie. Door veel te oefenen heb je hier ook al ervaring mee opgedaan. Zo kun je in de praktijk direct met je nieuwe vaardigheden aan de slag.

Inzicht in jouw stijl van leidinggeven

Begrijpen waar jouw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen

Je stijl van leidinggeven flexibel aanpassen aan de situatie en de persoon

Bewust gedrag inzetten om effectiever leiding te geven

Jouw team aansturen én tegelijkertijd motiveren

Het talent van je medewerkers op de juiste manier benutten

Voor wie

Voor professionals die actief aan de slag willen om een beter leidinggevende te worden

Je bent nog niet zo lang werkzaam in de rol als leidinggevende en actief op zoek naar de stijl die bij je past. Of je werkt al een tijdje als leidinggevende en je wilt aan de slag om nog effectiever te worden. Je werkt intensief samen met je mededeelnemers die vanuit verschillende branches en bedrijfsgroottes komen. Hierdoor leer je met en van anderen.

Werkniveau: HBO+

Werkervaring: minimaal 2 tot 3 jaar

Vooropleiding: n.v.t.

LAAT JE ONDERDOMPELEN

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Kies je gewenste locatie en schrijf je in.

Bekijk alle locaties

FAQ

Veel gestelde vragen

Ik heb al een optie op een training en wil me graag inschrijven. Hoe maak ik mijn optie definitief?

Dit doe je door in de optiebevestigingsmail op de link te klikken. Hiermee word je automatisch doorgelinkt naar het aanmeldingsformulier. Indien de training vol is, word je doorgelinkt naar de wachtlijstaanmelding. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving. Je kunt je ook opnieuw inschrijven via de website. Wij koppelen jouw optie en inschrijving dan intern.

Wat is het verschil tussen een wachtlijst en een optie?

Wachtlijst: De training is volgeboekt. Wel kan je je nog aanmelden. Je bent echter niet verzekerd van een plek, omdat mensen die een optie hebben geplaatst voorrang hebben.

Optie: Je hebt een training gevonden die aansluit bij jouw wensen. Misschien wil je er nog heel even over nadenken of je hebt nét wat extra tijd nodig om één en ander te regelen voor je inschrijving. Door een optie te plaatsen reserveer je vrijblijvend een plek in de training. We houden deze plek voor je vast tot uiterlijk 6 weken voor aanvang van de training. Per e-mail ontvang je de exacte vervaldatum van je optie. Zorg ervoor dat je jouw optie voor deze datum bevestigt zodat je gegarandeerd deelneemt aan de training.

Kost het geld om een optie te plaatsen en tot wanneer is deze geldig?

Een optie is geheel vrijblijvend. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden. De optie is tot 6 weken voor aanvang van de training geldig. Wel kunnen wij de optie eerder laten verlopen wanneer de training volgeboekt is. Uiteraard word je hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.

Ik wil mijn optie definitief maken, maar kom bij de aanmelding voor de wachtlijst. Klopt dit?

Indien je jouw optie definitief wilt maken, klik je op de link in de optiebevestiging. Hiermee word je automatisch doorgelinkt naar het aanmeldingsformulier. Indien de training vol is, word je doorgelinkt naar de wachtlijstaanmelding. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving.

Ben ik bij de meerdaagse trainingen verplicht te blijven overnachten?

Je bent niet verplicht om te overnachten, wel raden we je dit aan. De trainingsdagen zijn vaak intensief en het helpt om er écht even helemaal uit te zijn. Even geen haast, geen reistijd, geen zaken die thuis je aandacht opeisen, maar volledige focus op jezelf en jouw leerproces. Daarnaast horen we van veel deelnemers terug dat ze het als waardevol ervaren om de trainingsdagen samen met de trainingsgroep af te sluiten in de vorm van een diner of borrel. Dit levert vaak nog extra momenten van bezinning en reflectie op.

Ik ga een training in het buitenland volgen. Kan ik mijn arrangement verlengen?

Mocht je extra dagen in het buitenland willen blijven, dan kun je uiteraard je verblijf verlengen. Neem hiervoor contact op met Jan Vos van ons reisbureau Vos & Van Loon Partners. Hij kan je precies vertellen wat er allemaal mogelijk is en welke eventuele kosten de wijziging met zich meebrengt. Je kunt Jan Vos bereiken op telefoonnummer 020 419 71 71.

Is het mogelijk om niet met collega's in dezelfde trainingsgroep te komen?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op.

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Wanneer weten jullie of de training definitief doorgaat?

Uiterlijk vier weken van tevoren weten wij of de training definitief doorgaat. Mochten er op dat moment onvoldoende deelnemers voor de training zijn aangemeld, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke training past het beste bij mijn leerdoelen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Customer Service. Zij benaderen vervolgens één van onze trainers of adviseurs, die samen met jou naar je leerdoelen kan kijken.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Je hoeft geen laptop mee te nemen. Tijdens de training heb je beschikking over een iPad.

Hoe groot zij de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van een optie of aanmelding.

Hoe laat begint en eindigt de training?

De tijden van de training verschillen per programma. Voor de exacte tijden kun je het beste contact opnemen met onze Customer Service. Indien je al deelnemer bent dan ontvang je het programma per mail en zullen de tijden ook in de Influence HUB staan.

Krijg ik voor deze training PE-uren?

NBA geregistreerde accountants ontvangen PE-uren voor het volgen van één van de geselecteerde programma’s. Een overzicht van deze selectie vind je op deze pagina. Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je graag PE-uren ontvangt.

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Situationeel Leiderschap! Kies je locatie en overnachting en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze voor je vast tot één maand voor de startdatum.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk me

Vraag een offerte aan

Trainingen

Anderen bekeken ook...

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Situationeel Leiderschap Leiderschap Haal meer uit jezelf en je medewerkers door je stijl van leidinggeven aan te passen aan de situatie en de persoon.
8288
1895