Inzicht in Adviesvaardigheden

Achterhaal feilloos waar een adviesgesprek écht om draait.

Inzicht in Adviesvaardigheden

Inspireer en overtuig op een duurzame manier

Hoe communiceer je constructief, ook bij weerstand? Als inhoudelijk expert heb je veel kennis en ervaring in huis, maar de inhoud alleen is vaak niet genoeg om anderen écht te overtuigen. In de training zoomen we in op de dilemma’s die jij tegenkomt in je rol als adviseur. Hoe krijg jij meer impact in deze rol? Tijdens deze intensieve training staan jouw communicatie -en invloedvaardigheden als adviseur centraal.

De vraag achter de vraag achterhalen

Anderen écht overtuigen

Constructief communiceren (bij weerstand)

"Ondanks het op het eerste gezicht simpele model, is het heel fijn om te kunnen oefenen. De training is zo opgezet dat er genoeg ruimte is om te experimenteren met de verschillende stijlen."

— Lisa Vos - Inzicht in Adviesvaardigheden (25-nov-16)

Brochure Inzicht in Adviesvaardigheden ®

Alle informatie over de training in een overzichtelijke brochure.

Download Brochure

In het kort

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

In deze training word je écht uitgedaagd om als adviseur een balans te vinden tussen ruimte geven en nemen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Effectief contact maken

Als goede adviseur is het belangrijk om snel de echte vragen te achterhalen. Je leert makkelijk contact maken, zodat je effectief omgaat met weerstand en deze ombuigt in motivatie.

Inzicht in invloedgedrag

Je leert te kijken door de bril van het Invloedmodel® om jouw huidige invloedgedrag in kaart te brengen en je onderzoekt welke adviesvaardigheden jij verder kunt ontwikkelen voor meer resultaat.

Vertrouwensband creëren

Aangezien je als adviseur wil overtuigen en inspireren, ga je met de training dieper in op het vormen van een duurzame relatie. Met een goede vertrouwensband overtuig je anderen van jouw zienswijze.

Overzicht

Specificaties van de training

Prijs (i)

€ 3695,-

Arrangementskosten

€ 750,-

Overnachtingskosten

€ 400,-

PE-Uren (i)

44 uur

Eerstvolgende startdata

14 maa t/m 13 apr 2018,
23 apr t/m 23 mei 2018,
16 jul t/m 15 aug 2018

Aantal dagen (i)

Zes dagen

Groepsgrootte (i)

6 tot 18 deelnemers

Taal van de training

Nederlands

Online voorbereiding

Drie tot vier uur

Trainingstijden

09:00 - 20:00

Locaties

Binnenland

Bekijk alle locaties

Resultaat na de training

Creëer gemakkelijk vertrouwen en overtuig

Met dit programma ontwikkel je je van adviseur naar sparringpartner. Je krijgt inzicht in je invloedgedrag, achterhaalt de échte kwesties en leert anderen meenemen in je denkwijze.

Effectief omgaan met weerstand en deze ombuigen in commitment

Makkelijker contact maken en een vertrouwensband opbouwen

Flexibel schakelen tussen invloedstijlen (afhankelijk van de adviessituatie)

Inzicht in je invloed– en adviesvaardigheden

Feilloos de vraag achter de vraag achterhalen

Voor wie?

Voor professionals die hun impact als adviseur willen vergroten

Je wilt ontdekken hoe jij je impact als adviseur kunt vergroten met effectieve invloed– en adviesvaardigheden. Als adviseur ben je geen eindbeslisser, maar hoe heb je toch invloed op het resultaat? Ga concreet aan de slag met verschillende invloedstijlen in je rol als adviseur en ontdek hoe je anderen effectief overtuigt van je zienswijze. Je werkt intensief samen met je mededeelnemers, die vanuit verschillende branches en bedrijfsgroottes komen. Hierdoor leer je mét en van anderen.

Let op! De training Inzicht in Adviesvaardigheden heeft dezelfde opbouw en basis als Inzicht in Invloed®. Dat betekent dat een deel van de theorie, zoals het Invloedmodel®, hier ook aan bod komt.

Werkniveau: HBO+

Werkervaring: minimaal 2 jaar

Vooropleiding: n.v.t.

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Kies je gewenste locatie en schrijf je in.

Bekijk alle locaties

FAQ

Veel gestelde vragen

Ik heb al een optie op een training en wil me graag inschrijven. Hoe maak ik mijn optie definitief?

Dit doe je door in de optiebevestigingsmail op de link te klikken. Hiermee word je automatisch doorgelinkt naar het aanmeldingsformulier. Indien de training vol is, word je doorgelinkt naar de wachtlijstaanmelding. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving. Je kunt je ook opnieuw inschrijven via de website. Wij koppelen jouw optie en inschrijving dan intern.

Wat is het verschil tussen een wachtlijst en een optie?

Wachtlijst: De training is volgeboekt. Wel kan je je nog aanmelden. Je bent echter niet verzekerd van een plek, omdat mensen die een optie hebben geplaatst voorrang hebben.

Optie: Je hebt een training gevonden die aansluit bij jouw wensen. Misschien wil je er nog heel even over nadenken of je hebt nét wat extra tijd nodig om één en ander te regelen voor je inschrijving. Door een optie te plaatsen reserveer je vrijblijvend een plek in de training. We houden deze plek voor je vast tot uiterlijk 6 weken voor aanvang van de training. Per e-mail ontvang je de exacte vervaldatum van je optie. Zorg ervoor dat je jouw optie voor deze datum bevestigt zodat je gegarandeerd deelneemt aan de training.

Kost het geld om een optie te plaatsen en tot wanneer is deze geldig?

Een optie is geheel vrijblijvend. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden. De optie is tot 6 weken voor aanvang van de training geldig. Wel kunnen wij de optie eerder laten verlopen wanneer de training volgeboekt is. Uiteraard word je hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.

Ik wil mijn optie definitief maken, maar kom bij de aanmelding voor de wachtlijst. Klopt dit?

Indien je jouw optie definitief wilt maken, klik je op de link in de optiebevestiging. Hiermee word je automatisch doorgelinkt naar het aanmeldingsformulier. Indien de training vol is, word je doorgelinkt naar de wachtlijstaanmelding. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving.

Ben ik bij de meerdaagse trainingen verplicht te blijven overnachten?

Je bent niet verplicht om te overnachten, wel raden we je dit aan. De trainingsdagen zijn vaak intensief en het helpt om er écht even helemaal uit te zijn. Even geen haast, geen reistijd, geen zaken die thuis je aandacht opeisen, maar volledige focus op jezelf en jouw leerproces. Daarnaast horen we van veel deelnemers terug dat ze het als waardevol ervaren om de trainingsdagen samen met de trainingsgroep af te sluiten in de vorm van een diner of borrel. Dit levert vaak nog extra momenten van bezinning en reflectie op.

Ik ga een training in het buitenland volgen. Kan ik mijn arrangement verlengen?

Mocht je extra dagen in het buitenland willen blijven, dan kun je uiteraard je verblijf verlengen. Neem hiervoor contact op met Jan Vos van ons reisbureau Vos & Van Loon Partners. Hij kan je precies vertellen wat er allemaal mogelijk is en welke eventuele kosten de wijziging met zich meebrengt. Je kunt Jan Vos bereiken op telefoonnummer 020 419 71 71.

Is het mogelijk om niet met collega's in dezelfde trainingsgroep te komen?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op.

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden?

Klik hier voor onze annuleringsvoorwaarden.

Wanneer weten jullie of de training definitief doorgaat?

Uiterlijk vier weken van tevoren weten wij of de training definitief doorgaat. Mochten er op dat moment onvoldoende deelnemers voor de training zijn aangemeld, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke training past het beste bij mijn leerdoelen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Customer Service. Zij benaderen vervolgens één van onze trainers of adviseurs, die samen met jou naar je leerdoelen kan kijken.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Je hoeft geen laptop mee te nemen. Tijdens de training heb je beschikking over een iPad.

Hoe groot zij de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van een optie of aanmelding.

Hoe laat begint en eindigt de training?

De tijden van de training verschillen per programma. Voor de exacte tijden kun je het beste contact opnemen met onze Customer Service. Indien je al deelnemer bent dan ontvang je het programma per mail en zullen de tijden ook in de Influence HUB staan.

Krijg ik voor deze training PE-uren?

NBA geregistreerde accountants ontvangen PE-uren voor het volgen van één van de geselecteerde programma’s. Een overzicht van deze selectie vind je op deze pagina. Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je graag PE-uren ontvangt.

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Inzicht in Adviesvaardigheden! Schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek. Wij houden deze voor je vast tot één maand voor de startdatum.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

Trainingen

Anderen bekeken ook…

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Inzicht in Adviesvaardigheden ® Adviseren Achterhaal feilloos waar een adviesgesprek écht om draait. 3695