categoryProfessional Influence Skills

Inzicht in Adviesvaardigheden ®

Wil je je adviesvaardigheden ontwikkelen en doorgroeien tot een inspirerende sparringpartner voor opdrachtgevers? Leer overtuigend adviseren en oefen met je advies meer invloed uit op de besluitvorming.
Schrijf je in
DOWNLOAD DE BROCHURE

€ 3.695,-

6 dagen

2-3 uur

6 tot 18 personen

Programma

Tijdens deze intensieve training staan jouw communicatie -en invloedvaardigheden als adviseur centraal. Als inhoudelijk expert heb je veel kennis en ervaring in huis, maar de inhoud alleen is vaak niet genoeg om anderen écht te overtuigen. In de training zoomen we in op de dilemma’s die jij tegenkomt in je rol als adviseur. Hoe heb jij hier meer impact? We kijken door de bril van het Invloedmodel® om jouw huidige invloedgedrag in kaart te brengen en we onderzoeken welke adviesvaardigheden jij verder kunt ontwikkelen voor meer resultaat. Je ontwikkelt je van adviseur naar sparringpartner.

In de training ligt de focus op de balans tussen ruimte nemen en ruimte in adviesgesprekken. Denk aan vragen als:

 • Hoe communiceer ik assertief en constructief, ook als er sprake is van weerstand?
 • Hoe kom ik achter ‘de vraag achter de vraag’?
 • Hoe overtuig ik zonder drammerig te worden?
 • Hoe kan ik inspireren en een duurzame samenwerkingsrelatie opbouwen?
 • Hoe kan ik snel en goed laten zien wat ik in huis heb?

Resultaat

Dit levert de training je op:

 • Inzicht in je invloed –en adviesvaardigheden
 • Makkelijker contact maken en het leren opbouwen van een vertrouwensband
 • Flexibel schakelen tussen invloedstijlen (afhankelijk van de adviessituatie)
 • Feilloos de vraag achter de vraag achterhalen
 • Effectief omgaan met weerstand en deze ombuigen in commitment
 • Overtuigend anderen meenemen in je zienswijze

Voor wie?

Je wilt ontdekken hoe jij je impact als adviseur kunt vergroten met effectieve invloed –en adviesvaardigheden. Als adviseur ben je geen eindbeslisser maar hoe heb je toch invloed op het resultaat? Ga concreet aan de slag met verschillende invloedstijlen in je rol als adviseur en ontdek hoe je anderen effectief overtuigd van jouw zienswijze.

Wanneer is deze training geschikt voor jou?

 • Je bent werkzaam op HBO+ niveau
 • Je hebt minimaal een paar jaar werkervaring als adviseur
 • Je zoekt een intensieve training adviesvaardigheden
 • Je wilt specifiek leren hoe je invloedrijker kunt worden in je rol als adviseur.

Wil jij je invloedvaardigheden op een breder vlak vergroten? Dan raden we je aan om de training Inzicht in Invloed® te volgen.

Ben jij alumni van Inzicht in Invloed® ?

De training Inzicht in Adviesvaardigheden heeft dezelfde opbouw en basis als Inzicht in Invloed®. Dat betekent dat een deel van de theorie, zoals het invloedmodel®, hier ook aan bod komt. Heb je juist behoefte om deze theorie extra te herhalen in de context van je adviseursrol? Schrijf je dan in voor dit programma.

Wil je zeker weten of dit programma bij je past?
Bel dan met onze adviseurs.

Opbouw

Inzicht in Adviesvaardigheden ® is een blended programma met een looptijd van drie maanden en twee trainingsblokken van elk drie dagen. Het programma is zo opgezet dat je zeer intensief met jouw adviesvaardigheden aan de slag gaat. Als eigen regisseur van je leerresultaat bepaal je zelf je leerdoelen, de invulling van je persoonlijke programma én hoever je buiten je comfortzone wilt stappen om het beoogde resultaat te bereiken.

Hoe ziet het blended traject eruit?

Stap 1: Influence Style Questionnaire (ISQ)
Stap 2: Persoonlijke intake
Stap 3: Trainingsblok 1
Stap 4: 28-dagen programma
Stap 5: Trainingsblok 2
Stap 6: Effectmeting

Stap 1 & 2: ISQ & persoonlijke intake
Het programma start met het invullen van de Influence Style Questionnaire (ISQ). Voor een uitgebreide analyse van jouw voorkeursgedrag nodig je in je directe omgeving Influence Supporters uit die ISQ’s voor je invullen. Je vult een intake in om jouw persoonlijke doelen voor dit programma helder voor ogen te krijgen. En je begint met een eerste analyse van de resultaten uit jouw ISQ.

Stap 3: Trainingsblok 1
Tijdens het eerste blok volgt een intensieve verkenning van invloedrijk gedrag in jouw adviespraktijk. Aan de hand van adviseursdilemma’s en een gevarieerd aanbod van werkvormen en oefeningen werk je aan jouw persoonlijke leerdoelen. Je stelt jouw eigen programma samen. Aan het einde van het eerste blok geef je met een buddy uit de groep vorm aan activiteiten die in de praktijkperiode volgt.

Stap 4: 28-dagen programma
Je gaat terug naar je dagelijkse werkpraktijk, waar je bewust aan de slag gaat met je leerdoelen en persoonlijke activiteiten die je aan het einde van trainingsblok 1 voor jezelf hebt opgesteld. Je voortgang en feedback bespreek je met jouw buddy uit de trainingsgroep.

Stap 5: Trainingsblok 2
In het tweede blok verbind je de verschillende adviseursdilemma’s aan jouw eigen praktijk. Je kunt je eigen uitdaging in intensiteit en moeilijkheidsgraad bepalen in de oefeningen die je kiest. Aan de hand van een helder en praktisch stappenplan bereid je een persoonlijke casus voor.

Stap 6: Toepassing in de praktijk – effectmeting
Hoe breng je het geleerde in de training terug naar de praktijk? De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen te formuleren: wat zijn jouw belangrijkste inzichten en hoe ga je die toepassen in het werk? In de komende zes weken kun je de Zuidema Influence Hub® actief gebruiken voor je evaluatie, de effectmeting en 720 graden feedback. Daarnaast ondersteunen we je met verschillende job aids en performance tools, zoals onze online codeermodule.

Prijs en informatie

Trainingstijden
Op dag één en twee van elk trainingsblok duurt het programma ongeveer tot 20:00 uur. De laatste dag sluit je af om 17:00 uur. De exacte tijden per dag ontvang je na inschrijving. Het diner wordt na afloop van de trainingsdagen geserveerd.


44 PE uren

PE-uren

NBA geregistreerde Accountants ontvangen 44 PE-uren voor het volgen van dit programma. Via het inschrijfformulier kun je aangeven dat je PE-uren wenst te ontvangen.


Programmakosten (excl. btw)
€ 3.695,-

Arrangementskosten (excl. btw)*
€ 1.100,- inclusief overnachting
€   720,-  exclusief overnachting

*Arrangement
Wees ervan bewust dat wij altijd arrangementskosten in rekening brengen bovenop de programmakosten, ook als je niet blijft overnachten. Dit zijn namelijk de kosten voor catering tijdens de trainingsdagen (onbeperkt koffie, thee en ijswater; lunch; snack; en diner met drankjes), zaalhuur, en apparatuur (video-materiaal, beamers e.o.). Als je wel blijft overnachten zijn er 4 overnachtingen en 4x ontbijt inbegrepen.

Btw
Op de gehele factuur brengen wij 21% btw in rekening. Mocht het niet mogelijk zijn voor jouw organisatie om btw af te trekken, bieden wij ook een btw-vrije factuur aan. Op deze factuur brengen wij wel een 10% btw-vrij correctie in rekening. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je dit tijdens het inschrijven aangeven.

Algemene Voorwaarden
Op bovenstaand zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Speciale voorwaarden
Met sommige organisaties hebben wij een raamovereenkomst afgesloten. Wil je weten of dit ook geldt voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Customer Service.

Data en locaties

Ik volgde reeds inzicht in krachtenvelden en invloed. Nu ik van functie wisselde zocht ik inzicht in advies. Eigenlijk was dit inzicht in invloed.Ben ook minder enthousiast over het feit dat er slechts 1 trainer voor de groep staat bij bijvoorbeeld de CIS

Rating
7,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Anoniem

Ondanks het op het eerste gezicht simpele model, is het heel fijn om te kunnen oefenen. De training is zo opgezet dat er genoeg ruimte is om te experimenteren met de verschillende stijlen.

Rating
8,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Lisa Vos HR Adviseur, GVB

Een mooie training om te doen.

Rating
7,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Anoniem

Zeer effectief. bruikbaarheid in praktijk. Feedback is zeer waardevol en leerzaam.

Rating
8,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Anoniem

Rating
9,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Ingrid Johannes Projectcontroller, RDW

Nuttig vooral het vele oefenen

Rating
7,0
Inzicht in Adviesvaardigheden® 25 nov 16
Anoniem

Gerelateerde trainingen

Inzicht in Invloed ® 1×5 dagen
Prijs € 3.195,- Trainingsdagen 5 dagen
Bekijk training Bekijk training
Inzicht in Invloed ® 2×3 dagen
Prijs € 3.695,- Trainingsdagen 6 dagen
Bekijk training Bekijk training
Inschrijven
Persoonlijk advies?

Erkende kwaliteit

Wij waarborgen continue de kwaliteit van onze programma's en diensten! Dit heeft geleid tot diverse accreditaties en certificeringen.

Certificaat CEDEO Certificaat Certiked Certificaat CRKBO Certificaat NRTO Certificaat PE