Invloedrijk Leidinggeven aan een Team

Ontwikkel jezelf als leidinggevende en laat je team beter functioneren.

Data & Locaties

In het kort

Kies jouw datum en locatie of download de brochure voor meer informatie.

  • vanaf € 2.595,-
  • 4 dagen
  • 6 tot 8 deelnemers
  • House of Influence

In het kort

Ontwikkel jezelf als leidinggevende en laat je team beter functioneren

Hoe zijn de rollen verdeeld in jouw team? En hoe verloopt de interactie, oftewel; de groepsdynamica? Spelen er zaken die het potentieel van je team beïnvloeden, zoals onderlinge conflicten, passief gedrag, weerstand, of vluchtgedrag? Leer hoe je een team zelfbewust kunt maken, uit haar negatieve patronen trekt en hoe je de teamgeest versterkt. Zo zorg je voor een gemotiveerd team dat goede resultaten haalt!

Inzicht in je eigen kwaliteiten en grenzen in jouw rol als leidinggevende

Kennis van groepsdynamica en bijsturen van teamontwikkeling

Stevig voor de groep staan en opbouwende feedback geven

Brochure Invloedrijk leidinggeven aan een team

Alle informatie over de training in een overzichtelijke brochure.

Download Brochure

Inhoud programma

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

In deze training word je echt uitgedaagd om jouw gedrag als leidinggevende onder de loep te nemen en te verbeteren. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Analyseer je eigen gedrag

Je analyseert je eigen gedrag en onderzoekt jouw ontwikkelpunten op het gebied van leidinggeven aan een team. Je ervaart zelf hoe het is om onderdeel te zijn van een groepsproces.

Modellen en theorieën

We behandelen verschillende modellen en theorieën. Zo leer je alles over groepsdynamica, de verschillende fases van teamontwikkeling en de bijbehorende interventies.

Verdiepende teamanalyses

Elk team heeft haar eigen unieke beginpunt, doelen en ontwikkelingstempo. Je maakt verdiepende teamanalyses en analyseert groepsprocessen.

Oefenen met eigen praktijksituaties

Je oefent met coaching en andere effectieve teaminterventies die je toe kunt passen. Daarbij maak je veelal gebruik van eigen praktijkvoorbeelden of herkenbare situaties.

Specificaties van de training

Overzicht

prijsPrijs Prijs

Vanaf €2595,-

(i)Arrangementskosten

€ 460,-

OvernachtingskostenOvernachtingskosten

€ 220,-

Aantal dagenAantal dagen Aantal dagen information

Vier dagen

groepsgrootteGroepsgrootte

6 - 8 deelnemers

PE-Uren(NBA)PE-Uren(NBA)

Op aanvraag uur

Taal van de trainingTaal van de training

Nederlands

Jouw dag

Hoe ziet jouw dag er uit?

Hoe zet je je team in zijn kracht. Hoe geef je leiding aan een team, anders dan aan individuele medewerkers. Welke interventies kun je het best doen om je team te laten ontwikkelen naar een invloedrijk team. In ‘invloedrijk leidinggeven aan je team’ leer je groepsprocessen waar te nemen en te begrijpen. Je leert hoe je je team kan begeleiden naar steeds sterker worden als team. Je begrijpt waar je team staat in zijn ontwikkeling en wat er nodig is om de volgende stap te maken.

Het resultaat voor jou

Versterk effectief de teamgeest

Na de training heb je een scherp beeld van je eigen gedrag als leidinggevende en beschik je over concrete vaardigheden om jouw team verder te brengen in zijn ontwikkeling. Je weet hoe en wanneer je interventies toepast en hebt hier ook al ervaring in opgedaan.

Kennis van groepsdynamica en systeemdenken

Maak teamanalyses en analyseer groepsprocessen

Inzicht in je eigen kwaliteiten en grenzen in jouw rol als leidinggevende

Pas interventies toe, afhankelijk van de fase waar het team zich in bevindt

Sta stevig voor de groep en geef opbouwende feedback

Ga effectief om met groepsgedrag als: passiviteit, weerstand of onderlinge conflicten.

Voor wie

Voor leidinggevenden die hun team beter willen laten functioneren

Je bent leidinggevende en bent dagelijks met teams aan het werk. Je wilt meer resultaat behalen en weten hoe je als team invloed kunt uitoefenen in de bredere organisatie context. Je hebt bij voorkeur een gedragstraining gevolgd, bijvoorbeeld Inzicht in Invloed en beschikt daarmee over voldoende bagage. In de training werk je intensief samen met je mededeelnemers die vanuit verschillende branches en bedrijfsgroottes komen. Hierdoor leer je met en van anderen.

Werkniveau: HBO+

Werkervaring: n.v.t.

Vooropleiding: Programma Inzicht in Invloed®

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Volg Invloedrijk Leidinggeven aan een Team op de door jou gewenste locatie voor de full experience.

Bekijk alle locaties

FAQ

Veel gestelde vragen

Ik heb al een optie op een training en wil me graag inschrijven. Hoe maak ik mijn optie definitief?

Dit doe je door op de link in de optiebevestigingsmail te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar het inschrijfformulier van de desbetreffende training. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, zetten we jouw optie om in een definitieve inschrijving.

Kost het geld om een optie te plaatsen en tot wanneer is deze geldig?

Een optie is geheel vrijblijvend en kosteloos. De optie is in totaal 2 weken geldig. Wel kunnen wij de optie eerder laten verlopen wanneer de training volgeboekt is. Uiteraard word je hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.

Ik wil mijn optie definitief maken, maar kom bij de aanmelding voor de wachtlijst. Klopt dit?

Indien de training vol is, kun je hier alsnog op klikken en het wachtlijstformulier invullen. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving.

Ben ik bij de meerdaagse trainingen verplicht te blijven overnachten?

Je bent niet verplicht om te overnachten, wel raden we je dit aan. De trainingsdagen zijn vaak intensief en het helpt om er écht even helemaal uit te zijn. Even geen haast, geen reistijd, geen zaken die thuis je aandacht opeisen, maar volledige focus op jezelf en jouw leerproces. Daarnaast horen we van veel deelnemers terug dat ze het als waardevol ervaren om de trainingsdagen samen met de trainingsgroep af te sluiten in de vorm van een diner of borrel. Dit levert vaak nog extra momenten van bezinning en reflectie op.

Ik wil liever niet bij een collega in de training, wat kan hieraan gedaan worden?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je liever niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil mijn deelname verplaatsen / annuleren, welke kosten zijn hieraan verbonden?

De verplaatsings- en annuleringskosten zijn te vinden in Artikelen 8 en 9 van onze Algemene Voorwaarden.

Wanneer weten jullie of de training definitief doorgaat?

Uiterlijk vier weken van tevoren weten wij of de training definitief doorgaat. Mochten er op dat moment onvoldoende deelnemers voor de training zijn aangemeld, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke training past het beste bij mijn leerdoelen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Customer Service. Zij benaderen vervolgens één van onze trainers of adviseurs, die samen met jou naar je leerdoelen kan kijken.

Wanneer mag ik de Masterclass Inzicht in Invloed® volgen? 

Deze masterclass bouwt logischerwijs voort op het programma Inzicht in Invloed®. Je kunt dus alléén deelnemen aan de Masterclass als je eerder Inzicht in Invloed® hebt gevolgd.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Je hoeft geen laptop mee te nemen. Tijdens de training heb je beschikking over een iPad of een trainingsmap.

Hoe groot zijn de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van jouw optie of aanmelding.

Hoe laat begint en eindigt de training?

De tijden van de training verschillen per programma. Je vindt een globale schatting van de tijden op onze website bij de desbetreffende training. Indien je al deelnemer bent dan ontvang je het programmaoverzicht per mail, tevens zullen de tijden in de Influence HUB zichtbaar zijn.

Krijg ik voor deze training PE-uren?

NBA geregistreerde accountants ontvangen PE-uren voor het volgen van één van de geselecteerde programma’s. Een overzicht van deze selectie vind je op deze pagina.  Staat jouw programma er niet tussen? Neem dan contact op met onze Customer Service, zij kunnen kijken wat er mogelijk is. Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je graag PE-uren ontvangt.

Hoe kan ik mijn certificaat ontvangen?

Je kunt het certificaat vanuit de Influence Hub downloaden en daarnaast eventueel ook koppelen aan je Linkedin profiel. Het certificaat is te vinden onderaan de stap ‘De Trainingsdagen’ of ‘Gebruik het in de praktijk’. Dit is afhankelijk van de training die je volgt.

Wat is het verschil tussen een wachtlijst en een optie?

Wachtlijst: De training is volgeboekt. Wel kan je je nog aanmelden. Je bent echter niet verzekerd van een plek, omdat mensen die reeds een optie op de training geplaatst hebben voorrang hebben. Zodra er toch een plek vrijkomt op de training zullen we de eerstvolgende op de wachtlijst benaderen. Optie: Je hebt een training gevonden die aansluit bij jouw wensen. Misschien wil je er nog heel even over nadenken of je hebt nét wat extra tijd nodig om één en ander te regelen voor je inschrijving. Door een optie te plaatsen reserveer je vrijblijvend een plek in de training. We houden deze plek 2 weken vrijblijvend voor je vast. Per e-mail ontvang je de exacte vervaldatum van je optie. Zorg ervoor dat je jouw optie voor deze datum bevestigt zodat je gegarandeerd deelneemt aan de training.

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Invloedrijk leidinggeven aan een team! Kies je locatie en overnachting en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze twee weken voor je vast.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

Trainingen

Anderen bekeken ook...

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Invloedrijk leidinggeven aan een team Leiderschap, Samenwerken Ontwikkel jezelf als leidinggevende en laat je team beter functioneren
00
2595