categorySpecial Influence Skills

Invloedrijk Communiceren ®

Hoe kom jij over op anderen? En is je communicatiegedrag eigenlijk wel effectief? Hoewel je veel verstand van zaken hebt, levert je expertise en kennis je niet altijd op wat je zou willen. Voor een effectieve samenwerking is meer nodig dan dat! Je wilt leren hoe je bewuster en succesvoller communiceert met anderen. Met deze basics communiceren ga jij je doelen sneller bereiken!
Lees verder
Schrijf je in
DOWNLOAD DE BROCHURE

€1.295,-

2 dagen

1-2 uur

6 tot 9 deelnemers

Programma

Invloedrijk Communiceren® is een compact en krachtig programma, waarin je leert om verder te kijken dan je eigen belangen en doelen. Jouw individuele manier van communiceren staat centraal. Hoe herken je signalen die erop duiden dat je moet schakelen? Er wordt je een spiegel voorgehouden. Hoe kom je over op anderen? Wat zijn je sterke en zwakke punten in je communicatiegedrag? Hoe sluit je, los van de inhoud, effectief aan?

Je leert wat het jou oplevert wanneer jij je eigen doelen loslaat. En je komt erachter wat het effect is als jij je aandacht volledig op je gesprekspartner focust. De 4 B’s staan in dit programma centraal: belangen, behoeftes, belangstelling en beleving. Wanneer je dit communicatiemodel in de vingers hebt, ben je in staat waardevolle verbindingen te leggen.

 

Resultaat

De basis voor effectieve communicatie met anderen is gelegd. Na dit programma ben je in staat om op een bewuste manier te communiceren en te anticiperen op verschillende situaties en gesprekspartners.

  • Je hebt inzicht in je eigen communicatiegedrag en je herkent je sterktes en valkuilen.
  • Je weet hoe je communiceert los van eigen inhoud of je eigen doel.
  • Je kunt schakelen naar de ander: je vermogen om aan te sluiten bij de gesprekspartner is vergroot.

Je hebt hiermee tijdens de trainingsdagen uitgebreid geoefend. Tijd dus om het geleerde in de praktijk toe te passen. Een eerste stap om invloedrijker te worden is gezet!

Voor wie?

Je bent iemand met een HBO+ werk en/ of denkniveau en hebt nog weinig communicatietraining gehad. Je wilt jezelf ontwikkelen in je huidige functie, of je hebt ambitie om door te groeien. Als het om de inhoud gaat, weet jij van de hoed en de rand. Maar met alleen expertise kom je soms niet verder. In dit programma leer je waar het bij communiceren écht om draait.

Opbouw

Stap 1: Persoonlijke intake
Stap 2: Influence Style Inventory (ISI)
Stap 3: Trainingsdagen 
Stap 4: Evaluatie & effectmeting

Stap 1 & 2: Persoonlijke intake & ISI
Je start het programma vier weken voor aanvang van de trainingsdagen door in te loggen op ons digitale leerplatform, de Zuidema Influence Hub®. Daar begin je met het invullen van de persoonlijke intake. Deze helpt je om jouw prestatie- en leerdoelen die je wilt behalen, helder voor ogen te krijgen. Daarnaast zal je de vragenlijst van de Influence Style Inventory (ISI) invullen en ook supporters uitnodigen die deze vragenlijst over jou zullen invullen. Tijdens de trainingsdagen wordt het resultaat vertaald naar het 4B-model.

Stap 3: trainingsdagen

Trainingsdag 1
Eerst even kennismaken om vertrouwd te raken met elkaar. Wanneer het ijs eenmaal gebroken is, ga je direct aan de slag met diagnose-oefeningen die inzicht geven in je natuurlijke communicatiegedrag. Voor de lunch volgt een stuk theorie over effectief communiceren. Na de lunch behandelen we feedback en gaan we dieper in op het 4B-model. Die kennis zet je in bij de oefeningen die daarop volgen. Door middel van rollenspellen werk je intensief samen met de andere deelnemers. Effectief communicatiegedrag kun je op die manier optimaal oefenen. De dag wordt afgesloten met een reflectiemoment.

Trainingsdag 2
De ochtend van de tweede dag staat deels in het teken van inzoomen op de ISI-vragenlijst, die je van tevoren hebt ingevuld. Welke signalen over jouw communicatiegedrag haal je uit je grafiek? De tweede dag staat verder helemaal in het teken van oefenen. Hoe communiceer ik duidelijk en effectief wat ik wil? Hoe schakel ik op tijd en op de juiste manier, als van me gevraagd wordt de inhoud los te laten, of mijn doel te parkeren? Je past diverse manieren van communiceren toe en zet verschillende soorten gedrag in. Vervolgens bereid je een case voor met een voor jou herkenbaar praktijkvoorbeeld. In een rollenspel speel je deze case uit. Daarna sta je er gezamenlijk uitgebreid bij hoe stil hoe de uitvoering van de case verliep. Deze reflectie geeft essentiële inzichten aan wat je hebt geleerd met de praktijkoefeningen. Je hebt nu inzicht in een nieuw communicatiepalet en weet hoe je dat succesvol inzet.

Stap 4: Terug naar de praktijk – effectmeting
Hoe breng je het geleerde in de training terug naar de praktijk? De trainingsdagen rond je af door voor jezelf doelen te formuleren: wat zijn je belangrijkste inzichten en hoe ga je die toepassen in het werk? In de komende zes weken kun je de Zuidema Influence Hub® actief gebruiken voor je evaluatie, de effectmeting en 720 graden feedback.

Prijs en informatie

Trainingstijden
De eerste dag duurt het programma ongeveer tot 20:00 uur. De laatste dag sluit je af om 17:00 uur. De exacte tijden per dag ontvang je na inschrijving. Het diner wordt na afloop van de eerste trainingsdag geserveerd.


14 PE uren

PE-uren
NBA geregistreerde Accountants ontvangen 14 PE-uren voor het volgen van dit programma. Via het inschrijfformulier kun je aangeven dat je PE-uren wenst te ontvangen.


Programmakosten (excl. btw en arrangementskosten)
€ 1.295,-

Arrangementskosten (excl. btw)*
€ 310,- inclusief overnachting
€ 230,- exclusief overnachting

*Arrangement
Wees ervan bewust dat wij altijd arrangementskosten in rekening brengen bovenop de programmakosten, ook als je niet blijft overnachten. Dit zijn namelijk de kosten voor catering tijdens de trainingsdagen (onbeperkt koffie, thee en ijswater; lunch; snack; en diner met drankjes), zaalhuur, en apparatuur (video-materiaal, beamers e.o.). Als je wel blijft overnachten is er 1 overnachting en 1x ontbijt inbegrepen.

Btw
Op de gehele factuur brengen wij 21% btw in rekening. Mocht het niet mogelijk zijn voor jouw organisatie om btw af te trekken, bieden wij ook een btw-vrije factuur aan. Op deze factuur brengen wij wel een 10% btw-vrij correctie in rekening. Wil je hier gebruik van maken, dan kun je dit tijdens het inschrijven aangeven.

Algemene Voorwaarden
Op bovenstaand zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Speciale voorwaarden
Met sommige organisaties hebben wij een raamovereenkomst afgesloten. Wil je weten of dit ook geldt voor jou organisatie? Neem dan contact op met Customer Service.

Data en locaties

Mooie training, veel praktische opdrachten. Niet te lang

Rating
8,0
Invloedrijk Communiceren ® 14 jul 17
Sanne de Boer Stedin

De training was een goede opbouw met skills die je in de praktijk kan gebruiken. Zeker de training met een acteur laat zien dat je de skills die je geleerd hebt kan toepassen in de praktijk.

Rating
8,0
Invloedrijk Communiceren ® 14 jul 17
Jeroen Burghoorn Coordinator afdeling financien, Askoscholen

vooral de interactie en de oefensessies bevielen mij goed

Rating
8,0
Invloedrijk Communiceren ® 21 jun 17
Anoniem

Het geeft je inzicht in je huidige communicatiegedrag en tips om beter in te spelen op je wensen/behoeftes en doelen in gesprekken

Rating
8,0
Invloedrijk Communiceren ® 21 jun 17
Moniek Bruens Financieel Adviseur, Rabobank Graafschap

je krijgt meer inzicht en hoe communiceren plaatsvindt, je leert in en uitzoomen van het gesprek zodat je je kan aanpassen aan je gesprekspartner.

Rating
8,0
Invloedrijk Communiceren ® 21 jun 17
Marcel Dinghs Teamleider Beveiliging, Rabobank Nederland

Persoonlijk, kleine groep, acteurs, eigen leerdoelen - niet algemeen.

Rating
9,0
Invloedrijk Communiceren ® 19 mei 17
Anoniem

Gerelateerde trainingen

Inzicht in Invloed ® 2×3 dagen
Prijs € 3.695,- Trainingsdagen 6 dagen
Bekijk training Bekijk training
Succesvol in Sales
Prijs € 995,- Trainingsdagen 2 dagen
Bekijk training Bekijk training
Inschrijven
Persoonlijk advies?

Erkende kwaliteit

Wij waarborgen continue de kwaliteit van onze programma's en diensten! Dit heeft geleid tot diverse accreditaties en certificeringen.

Certificaat CEDEO Certificaat Certiked Certificaat CRKBO Certificaat NRTO Certificaat PE