Invloed op de politiek bestuurlijke besluitvorming

Begrijp politieke sensitiviteit en overtuig in het politieke krachtenveld

Data & Locaties

In het kortstersterstersterster22 reviews >

Kies jouw datum en locatie of download de brochure voor meer informatie.

  • vanaf € 1.750,-
  • 6 tot 18 deelnemers
  • 2 dagen
  • House of Influence

In het kort

Sta sterk in het politieke krachtenveld

Je hebt in je werk veel te maken met bestuurders, politici of andere ambtenaren. In dit politieke krachtenveld komen uiteenlopende stakeholders op voor hun eigen belangen. Hoe krijg je nu grip op al die politieke gevoeligheden? Hoe ga je om met politieke spelletjes? En hoe krijg je anderen mee in de richting die jij voor ogen hebt?

In deze training leer je, aan de hand van het Invloedmodel®, om te gaan met alle aspecten van deze politieke sensitiviteit. Je leert, waar nodig, je stevig op te stellen en jezelf professioneel te profileren. Je weet te balanceren tussen doel en relatie en je kunt schakelen tussen proces en inhoud. Zo sta jij stevig in het politieke krachtenveld en zorg je dat je echt wordt gehoord.
- - - - - - - - - - - - - - -
Volg je training virtueel of verantwoord op een van onze locaties
Ontdek hier je mogelijkheden.

Politieke sensitiviteit doorgronden

Jezelf stevig opstellen en profileren

Anderen meekrijgen in jouw richting

"Leerzame training, met praktische voorbeelden en veel interactie"

— Aly Meindertsma - Invloed op de politiek bestuurlijke besluitvorming (10-nov-20)

22 van onze deelnemers geven deze training een gemiddeld 8.2
Benieuwd waarom?

Lees de reviews

Brochure Invloed op de politiek bestuurlijke besluitvorming

Alle informatie over de training in een overzichtelijke brochure.

Download Brochure

Inhoud programma

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

In deze training word je echt uitgedaagd om jouw vaardigheden in het politieke krachtenveld te ontwikkelen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Analyseer jezelf en stakeholders

Met onze persoonlijkheidsindicator Structogram® analyseer je jouw authentieke kwaliteiten. Ook leer je de persoonlijkheid en belangen van anderen in te schatten.

De theorie achter politieke sensitiviteit

Je krijgt op een inhoudelijke manier inzicht in wat politieke sensitiviteit allemaal omvat en hoe je hiermee om kunt gaan.

Oefenen met managementgames en experts

Je doet twee managementgames en gaat in dialoog met gastsprekers over jouw praktijksituaties in ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming.

Eigen vragen en casuïstiek

We behandelen je eigen vragen en casuïstiek uit jouw werkpraktijk. Zo krijg je echt een training die aansluit bij jouw situatie.

Specificaties van de training

Overzicht

prijsPrijs Prijs

Vanaf €1750,-

(i)Arrangementskosten

€ 230,-

OvernachtingskostenOvernachtingskosten

€ 120,-

Aantal dagenDuur Aantal dagen information

Twee dagen

groepsgrootteGroepsgrootte Groepsgrootte informatie

6 - 18 deelnemers

PE-Uren(NBA)PE-Uren(NBA)PE-Uren(NBA) informatie

14 uur

Taal van de trainingTaal van de training

Nederlands

Jouw dag

Hoe ziet jouw dag er uit?

Resultaat na de training

Beheers het politieke krachtenveld en overtuig anderen

Na de training heb je helder inzicht in je eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Je hebt een sterk begrip van politieke sensitiviteit en weet hoe je effectief invloed kunt uitoefenen om anderen mee te krijgen in jouw richting. In de training heb je hier ook al flink mee kunnen oefenen. Zo kun je in de praktijk direct met je nieuwe vaardigheden aan de slag.

Inzicht in je eigen kwaliteiten

Persoonlijkheid en belangen van anderen begrijpen

Optimale resultaten behalen in omgevingen met een politieke krachtenveld

Belangen zichtbaar krijgen en daarop anticiperen

Anderen meekrijgen in de richting die jij voor ogen hebt

Jezelf stevig opstellen en profileren

22 van onze deelnemers geven deze training een gemiddeld 8.2
Benieuwd waarom?

Lees de reviews

Voor wie

Voor professionals die veel te maken hebben met politici, bestuurders of ambtenaren

Je bent zelf werkzaam bij de landelijke overheid, een provincie, waterschap, gemeente of (non-) profit organisatie. Of je hebt om een andere reden veel te maken met bestuurders, politici en/of ambtenaren. Door je werk in een politiek krachtenveld is politieke sensitiviteit uitermate belangrijk om echt invloed te kunnen hebben op de politieke besluitvorming. In de training werk je intensief samen met je mededeelnemers die vanuit verschillende instanties en overheidsorganen komen. Hierdoor leer je met en van anderen.

Werkniveau: HBO+

Werkervaring: n.v.t.

Vooropleiding: n.v.t.

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Kies je gewenste locatie en schrijf je in.

Bekijk alle locaties

FAQ

Veel gestelde vragen

Ik heb al een optie op een training en wil me graag inschrijven. Hoe maak ik mijn optie definitief?

Dit doe je door op de link in de optiebevestigingsmail te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar het inschrijfformulier van de desbetreffende training. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, zetten we jouw optie om in een definitieve inschrijving.

Kost het geld om een optie te plaatsen en tot wanneer is deze geldig?

Een optie is geheel vrijblijvend en kosteloos. De optie is in totaal 2 weken geldig. Wel kunnen wij de optie eerder laten verlopen wanneer de training volgeboekt is. Uiteraard word je hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.

Ik wil mijn optie definitief maken, maar kom bij de aanmelding voor de wachtlijst. Klopt dit?

Indien de training vol is, kun je hier alsnog op klikken en het wachtlijstformulier invullen. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving.

Ben ik bij de meerdaagse trainingen verplicht te blijven overnachten?

Je bent niet verplicht om te overnachten, wel raden we je dit aan. De trainingsdagen zijn vaak intensief en het helpt om er écht even helemaal uit te zijn. Even geen haast, geen reistijd, geen zaken die thuis je aandacht opeisen, maar volledige focus op jezelf en jouw leerproces. Daarnaast horen we van veel deelnemers terug dat ze het als waardevol ervaren om de trainingsdagen samen met de trainingsgroep af te sluiten in de vorm van een diner of borrel. Dit levert vaak nog extra momenten van bezinning en reflectie op.

Ik wil liever niet bij een collega in de training, wat kan hieraan gedaan worden?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je liever niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil mijn deelname verplaatsen / annuleren, welke kosten zijn hieraan verbonden?

De verplaatsings- en annuleringskosten zijn te vinden in Artikelen 8 en 9 van onze Algemene Voorwaarden.

Wanneer weten jullie of de training definitief doorgaat?

Uiterlijk vier weken van tevoren weten wij of de training definitief doorgaat. Mochten er op dat moment onvoldoende deelnemers voor de training zijn aangemeld, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Welke training past het beste bij mijn leerdoelen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Customer Service. Zij benaderen vervolgens één van onze trainers of adviseurs, die samen met jou naar je leerdoelen kan kijken.

Wanneer mag ik de Masterclass Inzicht in Invloed® volgen? 

Deze masterclass bouwt logischerwijs voort op het programma Inzicht in Invloed®. Je kunt dus alléén deelnemen aan de Masterclass als je eerder Inzicht in Invloed® hebt gevolgd.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Je hoeft geen laptop mee te nemen. Tijdens de training heb je beschikking over een iPad of een trainingsmap.

Hoe groot zijn de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van jouw optie of aanmelding.

Hoe laat begint en eindigt de training?

De tijden van de training verschillen per programma. Je vindt een globale schatting van de tijden op onze website bij de desbetreffende training. Indien je al deelnemer bent dan ontvang je het programmaoverzicht per mail, tevens zullen de tijden in de Influence HUB zichtbaar zijn.

Krijg ik voor deze training PE-uren?

NBA geregistreerde accountants ontvangen PE-uren voor het volgen van één van de geselecteerde programma’s. Een overzicht van deze selectie vind je op deze pagina.  Staat jouw programma er niet tussen? Neem dan contact op met onze Customer Service, zij kunnen kijken wat er mogelijk is. Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je graag PE-uren ontvangt.

Hoe kan ik mijn certificaat ontvangen?

Je kunt het certificaat vanuit de Influence Hub downloaden en daarnaast eventueel ook koppelen aan je Linkedin profiel. Het certificaat is te vinden onderaan de stap ‘De Trainingsdagen’ of ‘Gebruik het in de praktijk’. Dit is afhankelijk van de training die je volgt.

Wat is het verschil tussen een wachtlijst en een optie?

Wachtlijst: De training is volgeboekt. Wel kan je je nog aanmelden. Je bent echter niet verzekerd van een plek, omdat mensen die reeds een optie op de training geplaatst hebben voorrang hebben. Zodra er toch een plek vrijkomt op de training zullen we de eerstvolgende op de wachtlijst benaderen. Optie: Je hebt een training gevonden die aansluit bij jouw wensen. Misschien wil je er nog heel even over nadenken of je hebt nét wat extra tijd nodig om één en ander te regelen voor je inschrijving. Door een optie te plaatsen reserveer je vrijblijvend een plek in de training. We houden deze plek 2 weken vrijblijvend voor je vast. Per e-mail ontvang je de exacte vervaldatum van je optie. Zorg ervoor dat je jouw optie voor deze datum bevestigt zodat je gegarandeerd deelneemt aan de training.

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Invloed op de politiek bestuurlijke besluitvorming! Kies je locatie en overnachting en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze twee weken voor je vast.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

Trainingen

Anderen bekeken ook...

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Invloed op de politiek bestuurlijke besluitvorming Bedrijfspolitiek & Strategie, Beïnvloeden Begrijp politieke sensitiviteit en overtuig in het politieke krachtenveld.
82297
1750