Invloed op Arbobeleid

Een frisse blik op Arbo: méér dan letten op regeltjes!

Data & Locaties

In het kort

Kies jouw datum en locatie of download de brochure voor meer informatie.

  • vanaf € 375,-
  • 6 tot 12 deelnemers
  • Één dag
  • House of Influence

In het kort

Wegwijs in de Arbo

Je bent lid van een OR en je houdt je bezig met arbeidsomstandigheden. Je vindt veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu belangrijke en interessante thema’s. Je zoekt je weg in een woud van regels en voorschriften. Soms ervaar je dat collega’s het thema Arbo lastig vinden, en je denkt dat er uit de RI&E meer te halen valt. Hoe kun je meer en effectiever werk maken van arbobeleid?

Vind je weg in het woud van Arbobeleid

Krijg inzicht in de essentie van Arbo

inhoud programma

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

Met deze cursus leg je een goede basis. Natuurlijk doe je kennis op aan de hand van een inleiding op de Arbowet. Vervolgens bekijk je hoe arbobeleid praktisch uitgevoerd kan worden in een organisatie. Wij staan nadrukkelijk stil bij de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het Plan van Aanpak.

We vertalen deze kennis naar hoe de OR een actieve rol kan vervullen bij arbobeleid. Met praktijkvoorbeelden gaan we in op verschillende mogelijkheden: van invloed op de grote lijnen van het beleid tot het mee helpen uitwerken van het Plan van Aanpak. En: do’s & don’ts bij het deelnemen aan commissies als KAM, Arbo, VGWM, etc.)

Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Wat is de essentie van de Arbowet?

Je ontdekt de kern van de Arbowet en waar het om draait bij preventie, veilig en gezond werken. Voorschriften en normen komen in perspectief te staan.

Welke rechten en plichten heeft de OR?

Je leert welke verregaande bevoegdheden de WOR en de Arbowet geven aan de OR. En dat je als OR heel proactief kunt zijn bij arbobeleid.

Effectief omgaan met diverse betrokkenen

Je leert wat de OR kan, mag of moet met in- en externe betrokkenen, zoals de arbocoördinator, de preventiemedewerker, de arbo-arts en de arbodienst.

Concreet stappenplan

Je krijgt concrete handvatten om na de training meteen in de praktijk toe te passen. Zodat je effectief betrokken kunt zijn bij het arbobeleid in je organisatie.

Specificaties van de training

Overzicht

prijsPrijs Prijs

Vanaf €375,-

Aantal dagenDuur

Één dag

groepsgrootteGroepsgrootte

6 - 12 deelnemers

Taal van de trainingTaal van de training

Nederlands

Het resultaat voor jou

Wegwijs in Arboland

Na Invloed op Arbobeleid heb jij inzicht in hoe je effectief je weg weet te vinden op het terrein van voorschriften, beleid en regelingen.

Begrijp de wettelijke voorschriften op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Vergaar inzicht in de belangrijkste aandachtspunten bij ziekteverzuim- en re-integratiebeleid.

Weet wat de rol is van de werkgever, de leidinggevende, de HR-adviseur, de arbocoördinator, de preventiemedewerker, de arbodienst, de arbeidsinspectie en de medezeggenschap.

Krijg tools om als OR effectief invloed uit te oefenen op het ontwikkelen en toetsen van het arbobeleid.

Voor wie?

OR-leden die werk willen maken van arbobeleid

‘Invloed op arbobeleid’ is er speciaal voor jou als je lid bent van een OR of een arbo- resp. VGWM-commissie. Je bent niet alleen op zoek naar kennis, maar wilt werk maken van arbobeleid. Je wilt ook weten hoe de OR actief betrokken kan zijn bij arbobeleid. En je wilt vooral zorgen dat ‘arbo’ niet alleen het voldoen aan regels is, maar juist een serieus werk maken van preventie en een gezond werkklimaat.

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Volg Invloed op Arbobeleid op de door jou gewenste locatie voor de full experience.

Bekijk alle locaties

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Invloed op Arbobeleid! Kies je locatie en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze twee weken voor je vast.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

trainingen

Anderen bekeken ook…

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Invloed op Arbobeleid De OR Een frisse blik op Arbo: méér dan letten op regeltjes! 375