Adviseren en Onderhandelen OR

Leer hoe je als adviesteam optimaal schakelt tussen adviseren en onderhandelen. Mét oog voor de belangen van de medewerkers en de organisatie.

Data & Locaties

In het kort

Kies jouw datum en locatie of download de brochure voor meer informatie.

  • vanaf € 875,-
  • 2 dagen
  • 6 tot 14 deelnemers
  • House of Influence

In het kort

Leer deskundig adviseren en effectief onderhandelen

Adviseren is veel meer dan de procedures volgen zoals beschreven bij het adviesrecht in de WOR. Adviseren is een vaardigheid die start met - vanuit de rol die je is toebedeeld - je allereerst een beeld te vormen van de vraag die je wordt voorgelegd. En dan de vraag achter de vraag: wat is of zijn de onderliggende problemen die moeten worden aangepakt? Naast het uitbrengen van een advies ben je ook (mede) belangenbehartiger van je collega’s. En dat betekent dat op (een aantal) onderdelen die vanuit dat perspectief van belang lijken, soms het accent kan verschuiven naar onderhandelen, mits je erin slaagt een onderhandelpositie te creëren.

We nemen tijdens de trainingsdagen beide vaardigheden (adviseren én onderhandelen) onder de loep: Wat komt erbij kijken om aan een advies zoveel gewicht mee te geven dat de werkgever er niet omheen kan om dit te volgen? Hoe creëer je effectief een onderhandelpositie? We besteden niet alleen aandacht aan die eigen positie en belangen, maar juist ook veel aan die van de bestuurder, de tactieken die hij inzet en de wijze waarop je daarop kan inspelen. Je krijgt tools aangereikt om je goed voor te bereiden op voor de OR herkenbare praktijksituaties.

Deskundig en gegrond advies geven

Krachtiger in je rol as onderhandelaar

Vaardig schakelen tussen adviseren en onderhandelen

Inhoud programma

Combinatie van bewezen theorie en veel oefenen

In deze training word je écht uitgedaagd om jouw vaardigheden als adviseur te ontwikkelen. Dit zijn de belangrijkste onderdelen:

Deskundig adviseren

Je gaat leren hoe je een beeld vormt over de advies kwestie en de achterliggende problemen, en op basis daarvan een overtuigend advies samen te stellen.

Doeltreffend onderhandelen

Je ontdekt tactieken bij het onderhandelen die je in staat stellen een sterke onderhandelpositie te creëren.

Vaardig omgaan met belangentegenstellingen

Je leert de doelen en belangen van de andere partij (de bestuurder) in te schatten en daar slim mee om te gaan.

Specificaties van de training

Overzicht

prijsPrijs Prijs

Vanaf €875,-

(i)Arrangementskosten

€ 120,-

OvernachtingskostenOvernachtingskosten

€ 150,-

Aantal dagenDuur Aantal dagen information

Twee dagen

groepsgrootteGroepsgrootte

6 - 14 deelnemers

Taal van de trainingTaal van de training

Nederlands

Het resultaat voor jou

Effectief schakelen

Na het programma begrijp je hoe je gepast en effectief kunt schakelen tussen adviseren en onderhandelen. Je hebt scherp inzicht in dit proces, en je bent in staat de andere partij snel en accuraat in te schatten. Je boekt betere resultaten!

Meer inzicht in en grip op het advies- en onderhandelproces.

Vergroot je advies- en onderhandelvaardigheden.

Creëer effectief een onderhandelpositie.

Schat de positie en belangen van de ander juist in.

Voor wie?

Voor OR leden die buiten de gebaande paden willen adviseren en onderhandelen.

Iedere OR krijgt vroeg of laat met adviesvraagstukken te maken. En elk OR lid speelt daar een rol bij. Wanneer je onderkent dat de rol van de OR verder reikt dan louter de bestuurder te adviseren zoals geformuleerd in de WOR, en daarbij vooral een toetsende rol te spelen zonder invloed te hebben op het besluit, dan is deze training beslist een aanrader. Je wilt je vaardigheid vergroten in adviseren en onderhandelen om meer input te krijgen in de besluitvorming.

De invloedrijke OR is een training die openstaat voor individuele inschrijvingen. Wanneer je belangstelling hebt voor deze training kun je dit via de website of telefonisch (033-4345800) melden. Bij voldoende belangstelling (minimaal 8 deelnemers) plannen we data en een locatie.

Wil je met de gehele OR gezamenlijk deze training volgen? Dat kan, hij is er bij uitstek geschikt voor! Neem contact met ons op, dan stellen wij de training in overleg met de OR op maat samen.

Laat je onderdompelen

De locatie doet er toe

Als je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk, zonder afleiding of dingen die ‘moeten’, kun je je pas écht concentreren op de dingen die er toe doen in de training. Volg Adviseren en Onderhandelen OR op de door jou gewenste locatie voor de full experience.

Bekijk alle locaties

Ga ervoor

Zet de eerste stap naar een invloedrijk leven

Schrijf je in!

Ga ervoor! Ervaar ook de impact van Adviseren en Onderhandelen OR! Kies je locatie en overnachting en schrijf je in.

Schrijf je in

Neem een optie

Weet je het bijna zeker? Claim alvast je plek voor één of meerdere trainingsdata. Wij houden deze twee weken voor je vast.

Neem een optie

Vraag een offerte aan

Bekijk het totaalplaatje. Ontvang een overzicht van de totale investering. Mochten er speciale regelingen zijn met jouw organisatie, dan nemen we deze gelijk mee in de berekening.

Vraag een offerte aan

trainingen

Anderen bekeken ook…

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Neem contact op

Adviseren en onderhandelen (OR) De OR Leer als adviesteam schakelen tussen adviseren en onderhandelen, mét oog voor de belangen van de medewerkers en de organisatie. 875