Haal meer uit jouw onderhandelingen

Ontdek welk gedrag en welke onderhandeltechniek je effectiever maakt als onderhandelaar.

Effectief Onderhandelen

2 dagen vanaf 1.495,-
Na deze training ken je de verschillende fasen in het onderhandelproces en weet je welk gedrag je kunt inzetten voor een effectief en duurzaam resultaat.
 • Oefenen met verschillende onderhandeltactieken, strategieën en invloedgedrag om een win-win situatie te creëren
 • De invloedstijlen uit het Invloedmodel® en de theorie van het Onderhandelmodel® toepasbaar in de praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,4

Winnend Onderhandelen

4 dagen (2x2) vanaf 2.995,-
Na deze training kan je succesvol sturing geven aan een onderhandeling omdat je je bewust bent van jouw communicatiestijl. Je weet wat het beste werkt in welke situatie.
 • Oefenen met verschillende onderhandeltactieken, strategieën, invloedgedrag en een behoeften en valuta- analyses in jouw praktijksituaties
 • De invloedstijlen uit het Invloedmodel® en de theorie van het Onderhandelmodel® toepasbaar in de praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 9

Onderhandelen wordt gezien als een expertise vaardigheid en gaat om de balans tussen jouw eigen belangen en die van de ander. Het uitgangspunt van een onderhandeling is om een optimale uitkomst te creëren voor beide partijen. Hoe haal je het optimale uit een onderhandeling en behoud je een goede relatie met de ‘tegenpartij’? Tevredenheid aan slechts één kant van de tafel brengt het risico met zich mee dat de relatie negatief wordt beïnvloed. Het vinden van een win-win resultaat vraagt dus om een goede onderhandelingstechniek.

Effectiever onderhandelen

Niet geheel tevreden kom je een onderhandeling uit. Je hebt niet gekregen waar je voor ging. Kun je het moment voor je halen waarin het ‘mis’ ging? Lag het aan je strategie of aan de woorden die je gebruikte? Door inzicht te krijgen in de verschillende fasen in het onderhandelproces, verschillende onderhandelingstechnieken en je gedrag, kan je jouw onderhandeling sturen richting een duurzaam en effectief resultaat.

Training Effectief Onderhandelen

Je wilt leren hoe je nog meer uit externe- en interne onderhandelingen kunt halen, omdat deze vaker voor (gaan) komen in je dagelijkse werkzaamheden. Dat begint bij het krijgen van inzicht in je sterke kanten en de kanten die je verder kunt ontwikkelen.

Tijdens de training Effectief Onderhandelen ga je aan de slag met de theorie van het Invloedmodel® om meer inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag. Je verdiept je bij deze training in de verschillende invloedstijlen van het model. Je houdt jezelf een spiegel voor en ontdekt welk gedrag het beste werkt tijdens een onderhandeling.  Daarnaast ga je aan de slag met verschillende onderhandelsituaties die aansluiten bij jouw werkpraktijk. Dit doe je aan de hand van de verschillende fases van het Onderhandelmodel®. Door de kennis van beide modellen te combineren, kun je in elke situatie het juiste invloedgedrag inzetten en daarmee het gewenste resultaat behalen.

Na deze training kan je:

 • Het communicatiegedrag van je onderhandelpartner herkennen en daar effectief op inspelen;
 • Meer uit je onderhandeling halen, zonder de ander onder druk te zetten;
 • Oog houden voor verschillende belangen tijdens een onderhandeling;
 • De onderhandeling naar een win-win situatie brengen.

Training Winnend Onderhandelen

Je bent een ervaren onderhandelaar en hebt in je dagelijkse werkzaamheden te maken met complexe onderhandelingen. Je wilt meer sturing geven aan de onderhandelingen en meer invloed kunnen uitoefenen tijdens het gehele onderhandelproces. Ga aan de slag met jouw onderhandel skills en word regisseur van het onderhandelproces en meester over het resultaat.

Tijdens de training Winnend Onderhandelen duik je nog dieper in gedrag. Wat doe jij en welk effect heeft dat op het gesprek dat je voert? Wat doet de ander en hoe kun je daar effectief op inspelen? Dat leer je aan de hand van de invloedstijlen en gedragssoorten uit het Invloedmodel®. Dit model is de basis van dit intensieve programma, dat bestaat uit twee blokken van twee trainingsdagen.

Na deze training kun je het proces sturen. Je kunt jezelf als betrouwbare, transparante en stevige onderhandelingspartner neerzetten en hebt de skills om:

 • Meer uit een onderhandeling halen;
 • Succesvol invloedrijkgedrag toe te passen;
 • ‘Dirty tricks’ te herkennen en hier effectief mee om te gaan;
 • In control te blijven.

Kies de onderhandeltraining die bij jou past

Ontdek hoe jij jouw onderhandeltechnieken en gedrag optimaal kunt inzetten tijdens een van onze onderhandeltrainingen. Ben je er nog niet uit welke training het beste past bij jouw leervraag? Onze trainingsadviseurs denken graag met je mee. Plan een vrijblijvend adviesgesprek in, we helpen je graag verder!