Leer nog beter adviseren en groei als adviseur

Vergroot jouw impact door te werken aan jouw adviesvaardigheden.

Masterclass Strategisch Adviseren

2 dagen vanaf 1.750,-
Na deze training ben je een vertrouwde gesprekspartner, als het gaat om meedenken op meer strategisch niveau: de vraag achter de vraag.
 • Ontdek hoe je door zelfreflectie op je eigen gevoel jouw strategische advies van meerwaarde kunt laten worden
 • De invloedstijlen uit het Invloedmodel® toepasbaar in de praktijk
 • Je hebt een concrete ambitie en leervraag: deze Masterclass is niet geschikt om je algemeen te oriënteren op het adviesvak.
 • Door deelnemers beoordeeld met een 8,4

Adviseren met Impact

3 dagen vanaf 2.495,-
Na de training Adviseren met Impact heb je inzicht in de adviesstijl die het beste bij jou past en die van jou een invloedrijke adviseur maken.
 • Ontdek hoe je anderen effectief overtuigt van je zienswijze
 • De invloedstijlen uit het Invloedmodel® toepasbaar in de praktijk
 • Voor professionals die hun impact als adviseur willen vergroten met effectieve invloed– en adviesvaardigheden

Succesvol adviseren doe je vooral door constructief te communiceren. Om als adviseur succes te behalen is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met tegengestelde belangen, behoeftes en verwachtingen.

Waarom de juiste adviesvaardigheden belangrijk zijn

Een advies geef je meestal vanuit inhoudelijk expertise, maar gaat daarnaast om de vaardigheid om ook de onderliggende gevoelens, problemen of vragen te achterhalen. Je moet weten welke communicatiestijl je inzet om deze onderliggende vragen of problemen boven tafel te krijgen. Je moet weten hoe je moet handelen om je doel te bereiken. Bovendien wil je daarbij voorkomen dat je de vertrouwensband beschadigd.  

Vertrouwen is cruciaal om de vraag achter de vraag te kunnen achterhalen en tot een goed resultaat te komen. Je gesprekspartner moet er alle vertrouwen in hebben dat jij de kwaliteiten in huis hebt om een passend advies uit te brengen.

Vaardigheden van een succesvolle adviseur

Het doel van een adviesgesprek is allereerst om inzicht te krijgen in het probleem van je gesprekspartner. Naast het in kaart brengen van feiten en cijfers, is het belangrijk om de visie en beleving van de ander te begrijpen. Dat betekent onder andere dat je de juiste vragen moet kunnen stellen, actief luistert en non-verbale signalen bij de ander oppikt.

Naast goed luisteren, doorvragen en je onthouden van een oordeel, heb je als adviseur nog een aantal vaardigheden nodig om effectieve adviesgesprekken te voeren. Zo is het belangrijk dat je:

 • Kort en bondig kunt communiceren;
 • Over overtuigingskracht beschikt;
 • Goed kunt argumenteren op basis van feiten;
 • Tussen de regels door kunt lezen om te ontdekken wat er bij de ander speelt;
 • Jouw verbale en non-verbale communicatie goed op elkaar afstemt;
 • Tactvol kunt communiceren.

Training Adviseren met Impact

Het aanscherpen van je adviesvaardigheden helpen je om je advies nog beter aan te laten sluiten op de behoefte van je gesprekspartner en overtuigender over te komen. Tijdens de training Adviseren met Impact zoom je in op lastige praktijksituaties. Hoe krijg je meer impact tijdens jouw adviesgesprekken?

Tijdens de training Adviseren met Impact ligt de focus op de dingen waar jij tegen aan loopt als adviseur. Hoe krijg je anderen van weerstand naar commitment? Hoe overtuig je hen? Welke afspraken zijn er nodig met je opdrachtgever en hoe zorg jij voor duidelijk verwachtingsmanagement? Je gaat aan de slag met de theorie van het Invloedmodel® om de impact van jouw adviesvaardigheid te vergroten.

Na deze training:

 • Kan je, afhankelijk van de adviessituatie, gemakkelijk schakelen tussen invloedstijlen;
 • Kan je anderen effectief overtuigen van jouw zienswijze;
 • Een sterke vertrouwensband opbouwen;
 • Heb je invloed op het resultaat, zonder eindbeslisser te zijn;

Masterclass Strategisch Adviseren

Tijdens de twee trainingsdagen van de Masterclass Strategisch Adviseren ga je aan de slag met jouw concrete ambitie of leervraag. Je bent inhoudelijk specialist en voelt je als een vis in het water als het gaat om adviesgesprekken en gespreksvaardigheden. Je hebt ervaring als ‘sparringpartner’ op gelijkwaardig niveau. Deze Masterclass is niet geschikt om je algemeen te oriënteren op het adviesvak.

Gedurende de training ga je actief aan de slag om tijdens adviesgesprekken, gebaseerd op jouw werkpraktijk, je invloed te pakken. Vooral met situaties waarin de stappen om tot verandering te komen niet gemakkelijk of vanzelfsprekend zijn. 

Na deze Masterclass ben je klaar voor de volgende stap als gesprekspartner van het hoger management. Je hebt sterk ontwikkelde adviesvaardigheden en kunt:

 • Gedragspatronen herkennen en bespreekbaar maken;
 • Effectief en doelgericht communiceren;
 • Meedenken op strategisch niveau;
 • Direct en persoonlijk zijn, zonder drammerig of te voorzichtig te worden;

Vertrouwen op je eigen waarnemingen, kennis en kunde.

Welke training rondom adviesvaardigheden past bij jou?

Wil je weten welke adviestraining het beste past bij jouw leervraag? Laat je geheel vrijblijvend adviseren door een van onze trainingsadviseurs tijdens een telefonisch adviesgesprek. Samen brengen jullie jouw leervraag nog duidelijker in kaart en zoeken een passende training. Maak een belafspraak voor een dag en tijdstip naar jouw keuze, dan adviseren we je graag.