Stellen

Weet wat je wilt en gebruik gepaste druk

Als je goed bent in de invloedstijl Stellen wordt je door anderen doorgaans gezien als duidelijk, consequent en fair.

Stellen is een invloedstijl afkomstig uit het Invloedmodel® *. De stijl maakt gebruik van duwenergie. Je neemt de ruimte volledig in (zonder de ander te pletten) en je laat duidelijk weten wat je van de ander verwacht of vindt. Je komt op voor jouw eigen eisen, verwachtingen, grenzen, normen en waarden (die niet altijd te onderbouwen zijn met logica) en laat geen ruimte voor discussie.  Stellen kent drie gedragssoorten: waarderen, normen stellen en faciliteren/sanctioneren.

Waarderen: uitspreken van positieve of negatieve waardeoordelen over het gedrag van de ander gebaseerd op eigen waarden en normen.
Normen stellen: zo concreet mogelijk formuleren van verwachtingen, eisen en normen die je naar de ander hebt.
Sanctioneren/Faciliteren: belemmeringen voor de ander wegnemen of consequenties verbinden aan het niet voldoen van jouw norm.

 

Lees hier alles over Overreden, Overbruggen en Inspireren *


 

Stellen in de praktijk…

Herken je dit?

Die ene collega waarbij altijd onduidelijkheid ontstaat over wat er is afgesproken of wordt verwacht. En dan ook nog boos worden als jij doet wat je dacht dat nodig was. Dat leidt tot irritatie en kost nodeloos energie.

Die collega die nooit zijn afspraken nakomt. Je hebt het 1000 keer gevraagd en hij of zij heeft laten weten het te doen. Maar er gebeurt niks. Tijd om te stellen!

Kijk jij ook wel eens jaloers naar de ander, als die heel relaxt en duidelijk uitlegt wat hij wilt en wat hij daarin van jou of een ander nodig heeft?


 

Krachten en valkuilen

Kracht

  • Assertief
  • Duidelijk en helder in verwachtingen
  • Eerlijk
  • Standvastig

Valkuil

  • Doelgerichtheid zorgt voor weerstand
  • Veel tijd en energie kwijt om andere aan te sporen
  • Geen oog voor de ander
  • Draait lang om de boodschap heen


De invloedstijlen succesvol inzetten?

Wil je de ander duidelijk maken wat jouw verwachtingen zijn, zonder discussie te laten ontstaan? In de training Assertief in één dag leer je hoe je dit op een vriendelijke én effectieve manier kunt doen. In de training Inzicht  in Invloed® leer je Stellen toe te passen op het juiste moment, in combinatie met de andere invloedstijlen.


* Bureau Zuidema heeft de exclusieve rechten in handen om het Invloedmodel® en de daarop gebaseerde trainingsprogramma’s, zoals Inzicht in Invloed®, te mogen aanbieden in Nederland en heel EMEA.   

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact