Hoe onze digital learning tools jouw leerproces ondersteunen

Misschien heb je al gelezen over het doel van onze trainingsdagen in onze visie op leren. Hieronder gaan we de diepte in over onze verschillende tools en hoe die je precies helpen tijdens het programma.

Hoe creëren we de beste leerbeleving?

De beste leerbeleving creëren wij door middel van  blended trainingsprogramma’s die de trainingsdagen, het praktijkleren en online leren naadloos met elkaar verbinden. Hiervoor hebben we een paar jaar geleden de Zuidema Influence Hub® ontwikkeld. Ook werken we met tablets in the classroom en ontwikkelen we continue nieuwe learning tools.

De Zuidema Influence Hub®

Dit unieke digitale leerplatform vormt de rode draad in al onze trainingsprogramma’s. Waarom is dit zo handig?

  • Er is één centraal punt voor alle informatie die je nodig hebt voor je training – makkelijk, efficiënt en duidelijk;
  • Je gebruikt een ‘always-on’ leermethode, die voldoet aan de laatste eisen op het gebied van blended leren en het 70-20-10 denken;
  • Je hebt altijd inzicht in je voortgang en prestaties;
  • Het is gemakkelijk om je collega’s en je manager te betrekken bij je leerproces: alle informatie staat op één plek en is vanaf elk device toegankelijk;
  • Je start ver voor je eerste trainingsdag al met je persoonlijke ontwikkeling.

Met de iPads voer je tijdens de training je eigen aantekeningen direct in via de Hub®. Handig voor later, want zo staat je hele persoonlijke verhaal opgeslagen in jouw Hub®. Op een Moleskin notitieboekje na, zijn deze trainingsdagen dan ook geheel paperless. 

Onze learning tools: leren vóór, tijdens en ná de trainingsdagen

Wij hebben een aantal blended learning tools ontwikkeld waarbij je, ook buiten de face-to-face trainingsdagen, maximaal kunt (blijven) leren; vóór, tijdens en na de trainingsdagen. In de Hub® vind je korte taken om continu aan de slag te blijven met je nieuwe vaardigheden.

Hieronder vind je het totale overzicht van onze unieke learning tools:

De ISQ en ISI

Om inzicht te geven in welke mate je de verschillende invloedstijlen toepast, ontvang je één van onze eigen 360°-feedbackinstrument, de Influence Style Questionnaire (ISQ) óf de Influence Style Inventory (ISI). Deze zijn voortgekomen uit en 1-op-1 gelinkt aan het unieke Invloedmodel®.

Je scoort je eigen invloedstijlen én zet de vragenlijst uit bij anderen, bijvoorbeeld bij je collega’s, manager, werknemers, familie, vrienden, etc. Deze mensen noemen we Influence Supporters. De resultaten worden in een interactieve grafiek getoond en geven een beeld over welk invloedgedrag jij, volgens jezelf en, interessanter nog, volgens de Influence Supporters meer of juist minder gebruikt. Bij voldoende deelnemers uit één bedrijf kunnen we een bedrijfsbrede analyse doen, en daar nuttige ‘cultuur’-informatie uithalen.

De ISQ scoort jouw invloedstijlen op basis van 72 vragen en de ISI doet dit op basis van 30 vragen.

Influence Hub

Codeermodule

In deze ‘game’ bekijk je videofragmenten, waarna je gevraagd wordt wat je precies gezien hebt. Direct na je antwoord krijg je feedback. Waarom was het antwoord juist of onjuist? Zo leer je om snel en foutloos het invloedgedrag van anderen te herkennen, waardoor je je eigen invloedgedrag daar flexibel op kunt aanpassen.

Style Guide en de CIS (Critical Influence Situation) voorbereiding

In de Zuidema Influence Hub® kun je aantekeningen maken over specifieke werksituaties die je moeilijk vindt. Deze situaties noemen we een CIS: Critical Influence Situation. In de module wordt ook een aantal vragen gesteld, waardoor je de situatie zo scherp mogelijk krijgt en je nadenkt over hoe je deze uitdaging het beste kunt aangaan. De Style Guide helpt jou als deelnemer te beslissen welke invloedstijl je het beste kunt gebruiken in een bepaalde situatie. Na het beantwoorden van verschillende stellingen, waarbij jij aangeeft welke stelling het best bij jou en de situatie past, krijg je advies over welke invloedstijl je kunt toepassen.

Het 28-dagen programma

Het 28-dagen programma – een vast onderdeel van het totale trainingsprogramma – geeft focus en moedigt je aan om de net nieuw geleerde invloedvaardigheden in de praktijk toe te passen. Je richt je 28 dagen op één specifieke gedragssoort en stelt via de Hub® een persoonlijk voornemen in. Door de geleerde vaardigheden in kleine stappen in praktijk toe te passen, ervaar je duidelijk het effect.

28 dagen oefenen vraagt wel enige discipline en doorzettingsvermogen, dus houden we je graag scherp. Wekelijks ontvang je filmpjes en (reflectie)oefeningen gerelateerd aan één van de vier stijlen. Wij adviseren je daarbij om elke dag iets vast te leggen. Wat gaat al goed? Welke (positieve) feedback krijg je van anderen? Wat is het effect of resultaat voor jezelf? Zijn er aspecten die je nog lastig vindt om toe te passen?

Na het eerste 28-dagen programma kun je er zelf voor kiezen om een volgende stap te zetten en aan de slag te gaan met een nieuwe gedragssoort. Je stuurt meer en meer je eigen leerproces aan en reflecteert daarna op je vorderingen: welke acties hebben écht impact in de praktijk?

720°-feedback & Personal Performance

Een aantal weken na de laatste trainingsdag nodig je de Influence Supporters, die voor jou aan het begin van het programma de 360°-feedback hebben ingevuld, opnieuw uit om één vraag te beantwoorden: ‘Ben ik invloedrijker geworden?’ Een vorm van sociaal leren, die jou aanmoedigt om op de goede weg door te gaan of er nog een tandje bij te doen!

In de Hub® reflecteer je op jouw persoonlijke leerdoelen en kijk je nog eens naar de take-aways uit de trainingsdagen. Ook vind je er het verloop van de 3 invloedscores die je jezelf gedurende het programma geeft. Samen met de score die je krijgt van de Influence Supporters, geeft dit je mooie inzichten en stof tot nadenken over het leerproces en het vervolg daarvan.

 

Buddy systeem

In het gehele programma speelt continue feedback een belangrijke rol. Dit ondersteunen we o.a. door het opzetten van een buddy systeem. Je linkt met een andere deelnemer en spreekt af om, ook buiten de trainingsdagen om, contact te hebben over het toepassen van de nieuw geleerde invloedvaardigheden. Als buddies reflecteren jullie op video’s die jullie van gesprekken maken, wissel je ervaringen en tips uit en blijf je elkaar inspireren en motiveren!

Je vindt je buddy tijdens het trainingsprogramma en maakt vervolgens onderling afspraken.

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact