Zo leer je virtueel bij Zuidema

Ontdek hoe je ook online bij ons een onvergetelijke trainingservaring krijgt.

Je kunt bij ons blijven leren de komende tijd. Van geheel virtueel tot een ‘blended’ combinatie van virtueel en class-room trainen, in een kleine groep op locatie. Ontdek hier hoe wij dit veilig organiseren. 

Een virtuele training volgen, hoe werkt dat?

We merken dat veel mensen zich weinig kunnen voorstellen bij online trainen. Heel begrijpelijk. Want simpelweg switchen naar online, kan dit wel? En haal je daar wel hetzelfde uit? Door de opkomst van slimme online tools is er virtueel verassend veel mogelijk. De uitdaging is: hoe bereik je daarmee hetzelfde effect als in een fysieke training op locatie?

In het voorjaar hebben we daarom met ons team van gedragsexperts een compleet andere aanpak voor virtueel leren ontwikkeld. Online leren bij Zuidema is meer dan een trainer voor de webcam.

Dit kun je verwachten van virtueel trainen bij Bureau Zuidema:

8,4

Onze virtuele trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,4

Onze aanpak

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van een virtuele training:

1. Persoonlijk contact met de trainer
De trainer zit onder de knop. Hij is er voor jou. Normaal ontstaan gesprekken organisch op de gang of bij het koffiezetapparaat. Dat kan nu niet. Daarom plannen we individuele 10 minuten gesprekken, waarin we vragen beantwoorden, feedback geven of samen reflecteren. Daarnaast kan de trainer online veel sneller en vaker even bijspringen in een break-out sessie, de trainer zit immers ‘onder de knop’.

2. Fun
Lachen en ontspannen. Borreltijd, persoonlijk en humor. We stimuleren deelnemers ook na de training om te blijven hangen, drink een borrel, bespreek nog wat na. Meestal stappen onze trainers er dan uit. Zo kunnen mensen online nog even met elkaar in gesprek blijven en gaat het leren van en met elkaar informeel door.

3. Energiemanagement
Actief en energiek: leren via een scherm vraagt natuurlijk ook energie. Door een lekker leerritme met veel afwisseling blijven jij en je  mededeelnemers alert, uitgedaagd en actief. Onze trainers houden het energieniveau van de groep en jou als deelnemer goed in de gaten en kijken wat er op dat moment nodig is, zoals een extra pauze.

4. Interactief en dynamisch
In de training zit je nooit lang achter elkaar op je laptop. Plenaire sessies in Teams worden afgewisseld met interactieve ‘break-outs’. Q&A sessies, Kahoot! quizzen, filmpjes, lezen van papier of persoonlijke inzichten opschrijven. Een rollenspel gaat 1-op-1 via beeldbellen. Je belt andere deelnemers terwijl je even lekker naar buiten gaat. Reflecteren doe je op een fijne plek in je huis.

5. Techniek die werkt
Niets is zo hinderlijk als techniek die niet werkt. Daarom hebben we inmiddels vijf eigen studio’s, op ons hoofdkantoor in Leusden en onze eigen trainingslocatie, de House of Influence. 

In de studio’s staan een goede verbinding, licht, beeld en geluid centraal. De trainer kan volledig focussen op de groep, omdat we voor de techniek extra ondersteuning geregeld hebben. Met een simpel WhatsApp bericht krijg je van deze technicus direct support, als het bij jou technisch niet lekker loopt.

FAQ

Ja, zeker. De interactie, het leren, de continue feedback van trainer en je groep, de reflecties en uitdagende opdrachten zorgen ervoor dat je comfortzone opgerekt wordt en je leert van en met elkaar. Meer dan je denkt.

In onze online programma’s zit je nooit lang achter elkaar voor je laptop. We zorgen voor continue afwisseling, pauzes en dynamiek. De spiegelneuronen in je hersenen werken anders bij beeld via een scherm, dan live. De interactie is ook anders. En voor je ogen moet je om de 20 minuten even wegkijken van het scherm.

Onze trainer Desiree Nouwen: “Deelnemers zijn aan het eind van de dag wel moe, maar dat is niet anders dan onze klassikale trainingen. Ze geven aan dat het zeker goed te doen is, zelfs beter dan verwacht.

Nee. Geen binge watching, geen dagvullend college. Het is jouw training, jij gaat aan de bak. Je trainingsdagen zijn actief en dynamisch. Korte blokken, veel afwisseling, veel pauzes. De plenaire start en kennismaking is, met maximaal anderhalf uur, het langst. Hierna volgt meteen een half uur pauze.
Daarna ga je vooral veel aan de slag in groepjes met 2 of 3 groepsgenoten in verschillende
settings. 

Bij de ene oefening sturen we je naar buiten en ga je wandelen terwijl je belt met een groepsgenoot. Een andere keer oefen je in drietallen met rollenspellen in virtuele break-out rooms. Heb je een inspiratie oefening? ‘Ga eens staan!’.

Groepen en personen kunnen elkaar ‘live’ makkelijker energie geven, de interactie (verbaal- en non- verbaal) gaat intuïtief en sneller. Virtueel kan doelgerichter overkomen, er is minder tijd voor informele gesprekken.

Het voordeel is dat er een lekker tempo in zit. Veel leren in minder tijd. Het grootste gemis is een stuk spontaniteit en voelbare energie. Een gesprekje met elkaar, tussendoor of een-op-een, dat mis je. Het is soms wat ongezellig, meer procesgericht. Om die reden faciliteren we veel pauze momenten, één-op-één
belletjes met elkaar of de trainer en een virtuele borrel aan het eind van de dag.

Geen reistijd en coronaproof. Je hebt meer contact met je trainer in de veiligheid en het gemak van je eigen huis, of waar dan ook. We merken dat deelnemers daardoor eerder of zelfs verder uit hun comfortzone durven te komen.

Je programma start in onze online leeromgeving de Influence HUB®, met een intake en (indien van toepassing voor jouw training) een online 360-assessment. 

Het is voor de virtual classroom belangrijk dat je: fijn zit, je oortjes paraat hebt, je camera het doet, je internetlijn stabiel is en je Teams hebt klaarstaan. Koffie en een flesje water erbij en gaan!

Onze trainer Desiree: “Ik zie weleens wat slaperige mensen die nog met een kop koffie voor zich de dag starten, dat is niet anders dan tijdens een fysieke training”.

We wisselen de werkvormen gedurende de dag snel en frequent af. Je start plenair, gaat in kleine groepjes verder in virtual break-out rooms, doet 1-op-1 oefeningen, spart met de trainer, reflecteert tijdens een wandelingetje. Je hebt voldoende pauzes en afwisseling en sluit de dag af met een sociaal momentje
samen.

Onze flexibele voorwaarden

Heb je je ingeschreven of sta je op het punt om je in te schrijven en heb je vragen: neem gerust contact met ons op. We stellen ons flexibel op naarmate de omstandigheden wijzigen. Van veilige locaties tot virtueel trainen, we hebben ruime ervaring om jouw leertraject onvergetelijk te maken ongeacht de omstandigheden.  

Welke zekerheid bieden we jou?

  • Heb je Corona, de symptomen of te maken met een mogelijke besmetting? Dan wensen we je veel beterschap en verplaatsen we je natuurlijk kosteloos. 
  • Je kunt ten alle tijden switchen. Van trainen op locatie naar virtueel. Geeft dit tijdig bij ons aan, dan regelen wij het voor je. Ontdek wat je kunt verwachten van online leren bij Zuidema. 
  • Afhankelijk van de omstandigheden kun je kosteloos verplaatsen. We stellen ons flexibel op. Houd onze richtlijn van vier weken aan, zodat we nog geen kosten maken die we dan zouden moeten doorberekenen. Denk hierbij aan het arrangement, hotelovernachting etc. 

Jouw succesvolle leerervaring staat voorop. En we zullen ons daar maximaal voor inspannen. 

Heb je nog vragen?

We denken graag met je mee! Onze customer service is op werkdagen beschikbaar van 08.30 tot 17.30 uur. Bel naar 033 434 58 00 of stuur een mail naar  customerservice@zuidema.nl.