Onze visie op online leren

Leer hoe je ook online meer voor elkaar krijgt in jouw dagelijkse werksituaties.

Hoe veranderlijk jouw wereld ook is, de universele principes van ons Invloedmodel® blijven altijd toepasbaar. In elke menselijke interactie. Elke situatie. Op je werk en privé. 

Je kunt bij deze vaardigheden op verschillende manieren ontwikkelen. Van geheel virtueel trainen tot een ‘blended’ combinatie van online en classroom trainen. Altijd met een praktische insteek, in een groep met professionals zoals jij en onder begeleiding van één van onze eigen gecertificeerde trainers. 

Doordacht, interactief en persoonlijk, zoals je dat van ons mag verwachten.

Je werkt altijd:

Online leren vraagt iets anders van de trainer en van jou

Net zoals jouw virtuele vergaderingen anders zijn dan ‘real-life’, geldt dat ook voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden. Online heb je simpelweg een andere groepsdynamiek, andere persoonlijke interacties en een kortere aandachtspanne. We hebben daarom de virtuele classes en trainingen sterk aangepast aan de mogelijkheden van online leren.

Zo halen we het maximale uit de beschikbare tijd. Verwacht intensieve en interactieve sessies waarbij we snel tot de kern komen, zodat je vooral veel zelf aan de slag kunt. Onze gecertificeerde trainers houden de energielevels van alle deelnemers goed in de gaten en stellen pauzes of reflectie momenten voor als dat nodig is. Ook checken ze of je op de goede weg bent om je individuele leerdoelen te behalen en sturen ze bij daar waar nodig. Zo zorgen we voor het hoogst haalbare leereffect en ben je morgen effectiever dan vandaag.

Live broadcast vanuit onze Zuidema Studio:

Is het effect van online trainen hetzelfde als klassikaal trainen?

In je eigen virtuele vergadering merk je vast al dat de groepsdynamiek en persoonlijke interacties anders zijn. Het gaat vooral om de korte termijn acties en de focus ligt vaak vooral op het doel en minder op de relatie. Daarnaast gebeurt het ontwikkelen en het eigen maken van persoonlijke vaardigheden vooral door te ervaren. 

Met de theoretische kennis en een paar oefeningen ben je er niet. Met alleen je theorie examen en een paar rijlessen, kun je nog geen auto besturen in het verkeer. Je hebt simpelweg ‘vlieguren’ nodig. Door veel uit te proberen, fouten te maken en continue feedback te krijgen, maak je je de nieuwe vaardigheden pas echt eigen.

De beschikbare tijd en de mate van interactie bepaalt, meer dan de vorm, het uiteindelijke leereffect. Een class van 4-uur heeft een andere uitkomst dan een volle trainingsdag. En dat heeft weer een ander effect dan een blended training met 5 classroom dagen. 

Het verschil zit hem in de hoeveelheid tijd om te oefenen en de diepgang van de feedback; kijk je alleen naar verbaal of ook non-verbaal en kijk je alleen naar of je volgens de theorie correct communiceert of dat het ook het gewenste effect op de ander heeft. En dan is er ook nog iets ongrijpbaars als de ‘energie’ in de kamer tussen mensen als ze met elkaar in gesprek zijn.

Kortom, hoe meer tijd en energie je erin stopt, hoe groter het effect. Niet voor niets is de combinatie van on- en offline leren al jaren de standaard bij Bureau Zuidema. 

verschil aantal dagen training bij Bureau Zuidema

Jezelf ontwikkelen bij Bureau Zuidema

Met ons aanbod kun je als individu, team of organisatie een stap zetten naar meer impact en invloed. Op een interactieve en persoonlijke manier, met een wetenschappelijk onderbouwd Invloedmodel® als fundament en begeleidt door onze eigen gecertificeerde trainers bieden we je de kwaliteit, die je zoals altijd van ons mag verwachten.

Start digitaal met een Online Class of kies een blended training en krijg inzicht, inspiratie en concrete handvatten die je direct kunt uitproberen in jouw (online)werkpraktijk.

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact