Coronamaatregelen bij Bureau Zuidema

Onze training gaan door op locatie en virtueel

De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en trainers staan daarbij uiteraard voorop. Wij werken volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van het NRTO, de branchevereniging voor training en opleiding. Zo creëren we samen een veilige 1.5m leer- en werkomgeving.

In de aangescherpte maatregelen van 13 oktober geldt dat opleidingen en trainingen gewoon mogelijk zijn met een maximum van 30 personen. Wij werken echter met kleinere groepen in grote ruimtes. Meestal kom je in een groep van tussen de 6 en 14 personen, afhankelijk van de beschikbare ruimte en de locatie.  

Je bent welkom. In onze trainingen op locatie of  virtueel. 

Lees hieronder de ervaringen van andere deelnemers

Hoe trainen wij in het nieuwe normaal?

Veiligheid staat voorop. Voor jou, voor onze trainers, voor iedereen. We werken volgens de strikte richtlijnen van het RIVM en de protocollen van de NRTO. Voor onze eigen locatie geldt ook de goedkeuring van de veiligheidsregio.

  • Alle zalen zijn heringericht zodat je ruim en veilig zit met genoeg bewegingsruimte.
  • We werken volgens het ‘safety bubble’ principe: als groep heb je vaste zalen en zo’n min mogelijk interactie met anderen. 
  • Er zijn vaste heringerichte looproutes. 
  • Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor hygiëne. Er zijn overal hygiëneproducten beschikbaar. Ook wordt er extra schoongemaakt. Denk specifiek aan contactpunten als handvatten, tafels etc. 
  • De pauze- en eetmomenten zijn allemaal volgens vaste schema’s. 
  • Wees welkom als je fit bent. Twijfel je of heb je symptomen; blijf thuis. 
  • Check je temperatuur zo vaak je wilt. Er zijn voorhoofdsthermometers aanwezig.

Onze eigen trainingslocatie House of Influence hebben we geheel heringericht volgens de benodigde veiligheids- en hygiëne protocollen met goedkeuring van de veiligheidsregio. Zo kunnen de klassikale trainingen op een verantwoorde manier plaatsvinden.

Om reisbewegingen van en naar de trainingslocatie te reduceren, raden we je aan om te blijven overnachten. 

Ontdek onze flexibele voorwaarden

Heb je je ingeschreven of sta je op het punt om je in te schrijven en heb je vragen: neem gerust contact met ons op. We stellen ons flexibel op naarmate de omstandigheden wijzigen. Van veilige locaties tot virtueel trainen, we hebben ruime ervaring om jouw leertraject onvergetelijk te maken ongeacht de omstandigheden.  

Welke zekerheid bieden we jou?

  • Heb je Corona, de symptomen of te maken met een mogelijke besmetting? Dan wensen we je veel beterschap en verplaatsen we je natuurlijk kosteloos. 
  • Je kunt ten alle tijden switchen. Van trainen op locatie naar virtueel. Geeft dit tijdig bij ons aan, dan regelen wij het voor je. Ontdek wat je kunt verwachten van online leren bij Zuidema. 
  • Afhankelijk van de omstandigheden kun je kosteloos verplaatsen. We stellen ons flexibel op. Houd onze richtlijn van vier weken aan, zodat we nog geen kosten maken die we dan zouden moeten doorberekenen. Denk hierbij aan het arrangement, hotelovernachting etc. 

Jouw succesvolle leerervaring staat voorop. En we zullen ons daar maximaal voor inspannen. 

FAQ

De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en trainers staan daarbij uiteraard voorop. Wij werken volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van het NRTO, de branchevereniging voor training en opleiding. Zo creëren we samen een veilige 1.5m leer- en werkomgeving.

In de aangescherpte maatregelen van 28 september geldt voor onderwijs en trainingen gewoon mogelijk zijn met een maximum van 30 personen. Wij werken echter met kleinere groepen in grote ruimtes. Meestal kom je in een groep van tussen de 6 en 14 personen. 

Je bent welkom. In onze trainingen op locatie of  virtueel. Lees hieronder  de reacties van onze deelnemers. 

Komende tijd bieden elke training ook virtueel aan. Je kunt ten alle tijden switchen van trainen op locatie naar virtueel. Geeft dit tijdig bij ons aan, dan regelen wij het voor je. Benieuwd wat je kunt verwachten van online leren bij Zuidema? Lees meer

We merken dat veel mensen zich weinig kunnen voorstellen bij online trainen. Heel begrijpelijk. Want simpelweg switchen naar online, kan dit wel? En haal je daar wel hetzelfde uit? Door de opkomst van slimme online tools is er virtueel verassend veel mogelijk. De uitdaging is: hoe bereik je daarmee hetzelfde effect als in een fysieke training op locatie?

In het voorjaar hebben we daarom met ons team van gedragsexperts een compleet andere aanpak voor virtueel leren ontwikkeld. Online leren bij Zuidema is meer dan een trainer voor de webcam. Lees meer over onze aanpak rondom online trainen. 

We doen er alles aan om op een veilige manier onze trainingen te verzorgen en hanteren een strikt protocol volgens de richtlijnen van het RIVM. Alle zalen zijn geheel ingericht conform de RIVM 1,5 meter richtlijnen. 

Tijdens de training zijn er vaste zalen toegewezen aan een deelnemersgroep. We zorgen voor extra hygiënemomenten, specifiek voor contactpunten als handvatten, tafels etc. 

Als er meerdere groepen tegelijk op de trainingslocatie zijn, zorgen we ervoor dat deze elkaar zo min mogelijk kruisen. Er zijn vaste looproutes en de pauzemomenten zijn ingedeeld volgens een vast schema. Ook rondom de catering en hotelovernachtingen zijn alle benodigde richtlijnen geïmplementeerd.

Onze groepen blijven ruim onder de maximum van 30 personen binnen. Je komt met maximaal negen, veertien of  achttien deelnemers in een groep, afhankelijk van de zaalgrootte. We letten er extra goed op dat er niet te veel mensen in een trainingsgroep aanwezig zijn. De trainingen gaan in principe door vanaf zes deelnemers. 

Samen zorgen we voor een veilige trainingsomgeving. Daarom vragen we je ook eigen verantwoordelijkheid te nemen. We spreken graag het een en ander met jou als deelnemer af, daarover lees je in deze bijlage meer.

Tijdens de training heb je als groep vaste trainingszalen en subruimtes tot je beschikking. Hier is een mondkapje niet verplicht. Verplaats je je tussen deze ruimtes of naar een andere locatie dan draag je onderweg een mondkapje. Bijvoorbeeld op weg naar het koffie apparaat, de lunch, je kamer, etc. 

Op onze trainingslocaties zijn duidelijke instructies aanwezig. Verder vragen we je ten alle tijden rekening te houden met wensen van de mensen uit je groep. Samen trainen we veilig.

Als jij of één van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont die overeenkomen met corona, mag je niet deelnemen aan de training. Neem zo snel mogelijk contact met ons op. We verplaatsen je naar een nieuwe datum. 

In samenspraak met het hotel proberen we dit kosteloos te doen, maar het kan soms voorkomen dat (een deel) van het arrangement wordt doorbelast als verplaatsingskosten. We doen altijd ons best de kosten zo laag mogelijk te houden.

Op het moment dat je ziek wordt tijdens de training, moet je de training verlaten en contact opnemen met de GGD om je te laten testen. Wij nemen contact met je op over het afronden van de training.

Alle informatie over onze maatregelen vind je op onze website en in deze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

We merken dat veel mensen aan onze trainingen willen meedoen. We proberen ons aanbod af te stemmen op deze vraag, dus we plannen trainingen bij op populaire data en locaties. Het kan voorkomen dat er al een wachtlijst ontstaan is, neem dan contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is. 

We besluiten circa drie weken voor aanvang van een buitenlandprogramma of het door kan gaan. Mocht er binnen die drie weken onverhoopt toch iets gebeuren waardoor de training door Bureau Zuidema geannuleerd moet worden, dan nemen we contact met je op. 

We proberen je dan een alternatief in Nederland aan te bieden of je kunt verplaatsen naar een andere trainingsdatum in het buitenland. Eventuele reeds gemaakte kosten bij de vliegmaatschappijen en/of hotels zullen wel vallen onder de verplaatsingskosten (conform onze algemene voorwaarden). Dit is altijd maatwerk en we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, maar hierbij zijn we afhankelijk van derde partijen.

Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar een oplossing. 

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact