FAQ

Veel gestelde vragen

Dit zijn de veel gestelde vragen over de volgende onderwerpen:


Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met onze Customer Service en we helpen je graag verder!

 

Training

Wanneer weten jullie of de training definitief doorgaat?

Uiterlijk vier weken van tevoren weten wij of de training definitief doorgaat. Mochten er op dat moment onvoldoende deelnemers voor de training zijn aangemeld, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Moet ik een laptop meenemen naar de training?

Je hoeft geen laptop mee te nemen. Tijdens de training heb je beschikking over een iPad of een trainingsmap.

Hoe groot zijn de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van jouw optie of aanmelding.

Hoe laat begint en eindigt de training?

De tijden van de training verschillen per programma. Je vindt een globale schatting van de tijden op onze website bij de desbetreffende training. Indien je al deelnemer bent dan ontvang je het programmaoverzicht per mail, tevens zullen de tijden in de Influence HUB zichtbaar zijn.

Welke training past het beste bij mijn leerdoelen?

Je kunt hiervoor contact opnemen met onze Customer Service. Zij benaderen vervolgens één van onze trainers of adviseurs, die samen met jou naar je leerdoelen kan kijken.

Krijg ik voor deze training PE-uren?

NBA geregistreerde accountants ontvangen PE-uren voor het volgen van één van de geselecteerde programma’s. Een overzicht van deze selectie vind je op deze pagina.  Staat jouw programma er niet tussen? Neem dan contact op met onze Customer Service, zij kunnen kijken wat er mogelijk is. Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je graag PE-uren ontvangt.

Hoe kan ik mijn certificaat ontvangen?

Je kunt het certificaat vanuit de Influence Hub downloaden en daarnaast eventueel ook koppelen aan je Linkedin profiel. Het certificaat is te vinden onderaan de stap ‘De Trainingsdagen’ of ‘Gebruik het in de praktijk’. Dit is afhankelijk van de training die je volgt.

 

Masterclass

Kan ik een masterclass volgen als ik nog niet eerder een training bij Bureau Zuidema heb gevolgd?

Een masterclass bouwt logischerwijs voort op één van onze volgende programma’s: Inzicht in Invloed®, Inzicht in Adviesvaardigheden® of Winnend Onderhandelen. Mocht je geen van deze programma’s gevolgd hebben, raadpleeg dan onze Customer Service. Zij kunnen je in contact brengen met één van onze trainers of adviseurs die samen met je kan kijken of een masterclass aansluit bij jouw leerdoelen en ervaring.

 

Training Inzicht in Invloed®

Wat is het verschil tussen de training Inzicht in Invloed® 1×5 dagen en die van 2×3 dagen?

Inzicht in Invloed® 1×5 dagen: Een 5-daagse training plannen is misschien een uitdaging, maar door vijf aaneengesloten dagen te trainen op een externe locatie kom je helemaal los van het dagelijks leven en ben je optimaal gericht op de training. Inzicht in Invloed® 2×3 dagen: Twee keer drie dagen trainen valt vaak beter in te passen. Je hebt de mogelijkheid om tussentijds te toetsen waar je staat en de theorie tussendoor in de praktijk toe te passen. Inhoudelijk gezien verschillen de trainingen niet van elkaar.

Wat is het verschil tussen het programma Inzicht in Invloed® in het buitenland, en die in Nederland?

De inhoud van het programma in het buitenland en die in Nederland is inhoudelijk gezien hetzelfde. Het verschil van het volgen van het programma in het buitenland is dat je even helemaal uit je eigen omgeving bent. Dit kan ervoor zorgen dat je beter van je werk/ thuis kunt loskoppelen en nóg meer uit de trainingsdagen kunt halen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk dat je in de pauzes in een buitenlandse stad kunt rondstruinen.

 

Inschrijving

Ik wil verschillende deelnemers opgeven voor een open inschrijving; kan dat?

Neem hiervoor contact op met één van onze accountmanagers. Die kijkt samen met jou naar de mogelijkheden.

Ik heb al een optie op een training en wil me graag inschrijven. Hoe maak ik mijn optie definitief?

Dit doe je door op de link in de optiebevestigingsmail te klikken. Je wordt dan doorverwezen naar het inschrijfformulier van de desbetreffende training. Zodra wij het inschrijfformulier hebben ontvangen, zetten we jouw optie om in een definitieve inschrijving.

Kost het geld om een optie te plaatsen en tot wanneer is deze geldig?

Een optie is geheel vrijblijvend en kosteloos. De optie is in totaal 2 weken geldig. Wel kunnen wij de optie eerder laten verlopen wanneer de training volgeboekt is. Uiteraard word je hier altijd eerst van op de hoogte gesteld.

Ik wil mijn optie definitief maken, maar kom bij de aanmelding voor de wachtlijst. Klopt dit?

Indien de training vol is, kun je hier alsnog op klikken en het wachtlijstformulier invullen. Omdat je al een optie op de training hebt staan zullen wij de wachtlijstaanmelding daaraan koppelen en geldt deze als een definitieve inschrijving.

Ik wil liever niet bij een collega in de training, wat kan hieraan gedaan worden?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je liever niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is het verschil tussen een wachtlijst en een optie?

Wachtlijst: De training is volgeboekt. Wel kan je je nog aanmelden. Je bent echter niet verzekerd van een plek, omdat mensen die reeds een optie op de training geplaatst hebben voorrang hebben. Zodra er toch een plek vrijkomt op de training zullen we de eerstvolgende op de wachtlijst benaderen. Optie:Je hebt een training gevonden die aansluit bij jouw wensen. Misschien wil je er nog heel even over nadenken of je hebt nét wat extra tijd nodig om één en ander te regelen voor je inschrijving. Door een optie te plaatsen reserveer je vrijblijvend een plek in de training. We houden deze plek 2 weken vrijblijvend voor je vast. Per e-mail ontvang je de exacte vervaldatum van je optie. Zorg ervoor dat je jouw optie voor deze datum bevestigt zodat je gegarandeerd deelneemt aan de training.

 

Arrangement en overnachting

Wat zijn de arrangementskosten voor het hotel?

De arrangementskosten verschillen per training. Je kunt ze vinden op de website bij de desbetreffende training en tijdens het samenstellen van de training. De arrangementskosten zijn voor het materiaal, de catering, de zaalhuur en de apparatuur. De prijzen voor het arrangement zijn exclusief 21% btw.

Ik blijf niet overnachten. Waarom betaal ik toch arrangementskosten?

Onder de arrangementskosten vallen: de zaalhuur, onbeperkt koffie, thee en water (gedurende de dag) en de lunch. De trainingen met avondprogramma bevatten ook nog een snack en een diner (inclusief drankjes). Eten en drinken dat je buiten het arrangement om bestelt, wordt door het hotel in rekening gebracht.

Zijn de arrangementskosten in- of exclusief btw?

De arrangementskosten zijn exclusief btw. Afhankelijk van je keuze wordt er op de gehele factuur 21% btw, of 10% btw-vrij correctie gerekend.

Ik wil graag een voorovernachting boeken. Is dit mogelijk en zo ja, wat kost dit?

Uiteraard kunnen wij een voorovernachting voor je boeken. De kosten voor een voorovernachting bedragen €120,- excl. btw in 2020. Neem contact op met onze Customer Service voor meer informatie.

Ben ik bij de meerdaagse trainingen verplicht te blijven overnachten?

Je bent niet verplicht om te overnachten, wel raden we je dit aan. De trainingsdagen zijn vaak intensief en het helpt om er écht even helemaal uit te zijn. Even geen haast, geen reistijd, geen zaken die thuis je aandacht opeisen, maar volledige focus op jezelf en jouw leerproces. Daarnaast horen we van veel deelnemers terug dat ze het als waardevol ervaren om de trainingsdagen samen met de trainingsgroep af te sluiten in de vorm van een diner of borrel. Dit levert vaak nog extra momenten van bezinning en reflectie op.

Kan ik gratis parkeren bij de trainingslocatie?

De parkeerkosten verschillen per trainingslocatie. Voor meer informatie over parkeermogelijkheden kun je de hotelinformatie van de desbetreffende trainingslocatie downloaden.

 

Incompany

Wij willen voor onze medewerkers graag een training op maat verzorgen. Is dit mogelijk?

Uiteraard is dit mogelijk. We denken graag met jullie mee over een training die aansluit op jullie wensen. Neem hiervoor contact op met één van onze accountmanagers.

 

Financieel

Waarom kan ik kiezen tussen een factuur met 21% btw en één met 10% btw-correctie?

Mocht het voor jouw organisatie niet mogelijk zijn om btw af te trekken, dan kunnen we je een btw-vrije factuur sturen. Op deze factuur brengen wij een 10% btw-vrij correctie in rekening om de kosten te kunnen dekken. Zie hiervoor ook onze fiscale regelingen. Indien je hier gebruik van wenst te maken, dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

Zijn de arrangementskosten in- of exclusief btw?

De arrangementskosten zijn exclusief btw. Afhankelijk van je keuze wordt er op de gehele factuur 21% btw, of 10% btw-vrij correctie gerekend.

Ik wil mijn deelname verplaatsen / annuleren, welke kosten zijn hieraan verbonden?

De verplaatsings- en annuleringskosten zijn te vinden in Artikelen 8 en 9 van onze Algemene Voorwaarden.

Kan ik gratis parkeren bij de trainingslocatie?

De parkeerkosten verschillen per trainingslocatie. Voor meer informatie over parkeermogelijkheden kun je de hotelinformatie van de desbetreffende trainingslocatie downloaden.

Wanneer kan ik de factuur verwachten?

De factuur wordt circa twee weken voor aanvang van het programma naar het opgegeven factuuradres verzonden. Voor de betalingstermijn, zie artikel 5 – Facturering van onze Algemene Voorwaarden.

 

Groepsgenoten

Wanneer kan ik zien bij wie ik in de groep zit?

Op de eerste trainingsdag kun je in de Influence Hub zien wie er bij jou in de groep zit.

Ik wil liever niet bij een collega in de training, wat kan hieraan gedaan worden?

Het is niet gebruikelijk dat wij controleren of er collega’s bij elkaar op de training zitten. Mocht je bij jouw optie of aanmelding expliciet vermelden dat je liever niet met collega’s op dezelfde training zou willen, dan houden wij hier uiteraard rekening mee. Indien er zich toch een collega aanmeldt bij dezelfde training, nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe groot zijn de groepen en welke garantie heb ik daarin?

De grootte van de groepen verschilt. Over het algemeen zitten er tussen de 9 en 18 personen in een training. Per 9 deelnemers zal er een trainer aanwezig zijn. We weten pas een aantal weken van tevoren hoeveel mensen er precies zullen deelnemen. Mocht je graag in een grotere of kleinere groep de trainingsdagen willen volgen, dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld van jouw optie of aanmelding.

 

Certificaat

Hoe kan ik mijn certificaat ontvangen?

Je kunt het certificaat vanuit de Influence Hub downloaden en daarnaast eventueel ook koppelen aan je Linkedin profiel. Het certificaat is te vinden onderaan de stap ‘De Trainingsdagen’ of ‘Gebruik het in de praktijk’. Dit is afhankelijk van de training die je volgt.

 

Influence Hub App

Wat is de HUB?

De Influence Hub is ons digitale leerplatform. Hier in vind je alle nodige informatie met betrekking tot de training: data, tijden, locaties en voorbereidingen. Ook kun je hier je certificaat na afloop downloaden.

Ik kan niet inloggen in de Influence Hub. Wat moet ik nu doen?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ben je geregistreerd in één van onze programma’s als nieuwe gebruiker? Houd er dan rekening mee dat je circa vier weken voor de eerste trainingsdag een activatielink krijgt toegestuurd per e-mail. Nadat je een wachtwoord hebt ingesteld kun je inloggen met je e-mailadres en je ingestelde wachtwoord. Heb je al eens eerder een wachtwoord ingesteld, maar lukt het nog steeds niet om in te loggen? Dan kun je het beste de volgende stappen doorlopen: 1. Probeer een andere webbrowser. De Influence Hub werkt het beste in Google Chrome. 2. Verwijder je browsegeschiedenis. 3. Indien het na bovenstaande stappen nog niet lukt, neem dan contact op met onze Customer Service. Wij helpen je graag verder.

Ik heb nog geen inloggegevens ontvangen, hoe kan dat?

Ben je geregistreerd in één van onze programma’s als een nieuwe gebruiker? Dan ontvang je circa vier weken voor de eerste trainingsdag binnen je programma, een activatielink. Als je de activatielink niet kunt vinden in je inbox, controleer dan ook even je spamfilter. Lukt het nog steeds niet om de activatielink te vinden? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service.

Wat zijn mijn inloggegevens voor de Influence Hub?

Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je bij jouw inschrijving hebt opgegeven. Het wachtwoord kun je zelf aanmaken.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via https://bureau-zuidema.influencehub.eu/nl/user . Mocht dit niet werken, dan kun je altijd contact opnemen met onze Customer Service. Wij helpen je graag verder.

Ik krijg een melding dat mijn account geblokkeerd is. Wat kan ik nu doen?

Na vijf mislukte pogingen om in te loggen, blokkeert de Influence Hub uit veiligheidsoverwegingen je account voor enkele uren. Neem in dat geval contact op met Customer Service. Wij helpen je graag verder.

Hoe kan ik inloggen in de Influence Hub App?

De inloggegevens van de Influence Hub App zijn dezelfde als die van de online Influence Hub. Jouw gebruikersnaam is jouw e-mailadres en het wachtwoord heb je hiervoor zelf in kunnen stellen. Je kunt de Influence Hub downloaden in de IOS of Android store. Helaas is de App niet beschikbaar in de Microsoft App store.

 

720 Graden Feedback

Wanneer is de 720 graden feedback beschikbaar en voor hoe lang?

De 720 graden feedback is circa 6 weken na afloop van de training beschikbaar. Alleen de supporters die eerder al de vragenlijst voor je ingevuld hebben kunnen hiervoor worden uitgenodigd.

 

Taal

Kan de vragenlijst ook in een andere taal naar mijn supporter(s) gestuurd worden?

Ja dat is mogelijk. Nadat je de naam en het e-mail adres van jouw respondent invult kun je kiezen in welke taal (Nederlands, Engels of Duits) je de vragenlijst wilt versturen.

 

Privacy

Zijn de antwoorden die ik als supporter over de deelnemer invul anoniem?

De scores die jij geeft zullen bewust niet anoniem zijn. De deelnemer kan zien welke specifieke scores jij geeft voor elk onderdeel. Hierdoor kan de deelnemer concreet zien waar zijn / haar ontwikkelpunten liggen.

 

Vragenlijst supporters

Ik ben een supporter en heb een link ontvangen, maar ik kan niet meer bij de vragenlijst komen. Wat moet ik doen?

Het kan zijn dat je een verouderde internet browser gebruikt. De Influence Hub werkt goed vanaf Internet Explorer 9.0 en recentere versies, maar werkt het beste in Google Chrome. Lukt het daarmee nog niet? Neem dan contact op met onze Customer Service. Wij kunnen voor je kijken waar dit aan ligt.

Ik ben een supporter en heb een link ontvangen, maar ik moet een wachtwoord invullen als ik de link open, terwijl ik dat niet heb. Hoe komt dit?

Je zou als supporter geen wachtwoord in hoeven te vullen. Het kan zijn dat je de vragenlijst probeert te openen op hetzelfde device als waar een deelnemer eerder als gebruiker op was ingelogd. Door je browser cookies word je doorverwezen naar het account van de deelnemer. Je kunt dit verhelpen door als gebruiker eerst uit te loggen en dan de supporter link nog eens te openen, of de browsergeschiedenis te wissen. Lukt het nog steeds niet om als supporter in de vragenlijst te komen? We helpen je graag verder dus neem gerust contact met onze Customer Service.

Zijn de antwoorden die ik als supporter over de deelnemer invul anoniem?

De scores die jij geeft zullen bewust niet anoniem zijn. De deelnemer kan zien welke specifieke scores jij geeft voor elk onderdeel. Hierdoor kan de deelnemer concreet zien waar zijn / haar ontwikkelpunten liggen.

 

Supporters uitnodigen

Hoeveel supporters kan ik uitnodigen?

Je kunt maximaal 7 supporters uitnodigen.

Van de mensen die ik heb uitgenodigd als mijn ‘Influence Supporter’, heeft niet iedereen de gelegenheid om de vragenlijst in te vullen. Hoe kan ik iemand anders uitnodigen?

Log in op de Influence Hub en open de taak: “Nodig je Influence Supporters uit”. Je kunt op deze pagina de uitgenodigde supporters annuleren die nog niet de vragenlijst hebben afgerond door op ‘annuleer supporter’ te klikken. Vervolgens komt er een nieuw veld beschikbaar waar je een nieuwe supporter kunt uitnodigen. Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service.

Bij het uitnodigen van mijn Influence Supporters heb ik een verkeerd e-mailadres ingevoerd, hoe kan ik dit aanpassen?

Log in op de Influence Hub en open de taak: “Nodig je Influence Supporters uit”. Je kunt op deze pagina de uitgenodigde supporters annuleren die nog niet de vragenlijst hebben afgerond door op ‘annuleer supporter’ te klikken. Vervolgens komt er een nieuw veld beschikbaar waar je een nieuwe supporter kunt uitnodigen met het juiste e-mailadres. Problemen met het annuleren van supporters? Kom je er niet helemaal uit? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service.

Wanneer één van mijn Influence Supporters de vragenlijst probeert in te vullen door op zijn/haar link te klikken, opent de Influence Hub in mijn gebruikersaccount, hoe komt dit?

Je supporter probeert waarschijnlijk de vragenlijst te openen op hetzelfde device als waar jij eerder als gebruiker op was ingelogd. Door je browser cookies word je supporter doorverwezen naar jouw account. Je kunt dit verhelpen door als gebruiker eerst uit te loggen en dan de supporter link nog eens te openen, of de supporter kan de link openen op een ander apparaat. Lukt het nog steeds niet om als supporter in de  vragenlijst te komen? We helpen je graag verder dus neem gerust contact met onze Customer Service.

Eén of meerdere van mijn Influence Supporters hebben geen uitnodigingsmail gekregen, ondanks dat ik de uitnodigingen verstuurd heb. Hoe kunnen ze toch de vragenlijst invullen?

De uitnodigingsmail is mogelijk terecht gekomen in hun spamfilter. Neem contact op met onze Customer Service. Wij kunnen jouw supporters dan handmatig de link naar de vragenlijst alsnog sturen.

In één van de vragenlijsten vragen jullie naar de naam en e-mailadres van mijn leidinggevende, wat doen jullie met deze gegevens?

Tijdens een programma oefenen onze deelnemers veel met verschillende invloedstijlen en gedragingen. Ook na de trainingsdagen, wanneer deelnemers zich weer in hun vertrouwde omgeving bevinden, wordt er veel geëxperimenteerd en geoefend met gedrag. We sturen graag een aantal algemene tips naar de leidinggevende van de deelnemer. Op deze manier kunnen zij het nieuw geleerde gedrag van de deelnemer stimuleren. We sturen nooit persoonlijke gegevens van de deelnemer. De opgegeven e-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Lees hier een voorbeeld van de brief die wij naar de leidinggevende van onze deelnemers sturen.

Kan ik mijn supporters een reminder sturen om de vragenlijst in te vullen?

Ja, dat is mogelijk. Log in op de Influence Hub en open de taak: “Nodig je Influence Supporters uit”. Elke supporter kan je maximaal één keer een reminder sturen, door te klikken op de knop “Stuur een reminder”.

Hoe kan het dat ik geen supporters meer kan toevoegen, terwijl ik er maar 3 uitgenodigd heb?

Je kunt supporters uitnodigen totdat jouw training begint, daarna is dit niet meer mogelijk. Zijn de trainingsdagen nog niet begonnen en kun je geen supporters meer uitnodigen? Neem dan contact op met onze Customer Service.

Ontvangen mijn supporters meteen een uitnodigingsmail voor het invullen van de vragenlijst?

Ja, zij ontvangen direct een mail, zodra je hun e-mail adres hebt ingevuld. In de mail kun je nog een persoonlijk bericht toevoegen.

 

Grafiek

Hoe kan het dat ik geen grafiek te zien krijg?

Het kan zijn dat je een verouderde internet browser gebruikt. De Influence Hub werkt goed vanaf Internet Explorer 9.0 en recentere versies, maar werkt het beste in Google Chrome. Zie je dan nog steeds geen grafiek na het inloggen? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service. Mocht je zelf de vragenlijst nog niet ingevuld hebben, maar jouw supporters wel, dan zal de grafiek ook nog niet getoond worden. Zodra je zelf de vragenlijst hebt ingevuld wordt de grafiek zichtbaar.

Hoe kan het dat ik in de grafiek alleen mijn eigen gegevens te zien krijg?

Het kan zijn dat jouw supporters de vragenlijst nog niet afgerond hebben. Zodra een supporter de vragenlijst ingevuld heeft, kun je bovenaan de grafiek selecteren welke resultaten je wilt bekijken. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen om onze Customer Service.

 

Vragenlijst

Hoe kan het dat ik nergens taken zie nadat ik ben ingelogd?

Het kan zijn dat je een verouderde internet browser gebruikt. De Influence Hub werkt goed vanaf Internet Explorer 9.0 en recentere versies, maar werkt het beste in Google Chrome. Zie je dan nog steeds geen taken na het inloggen? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service.

Kan ik mijn vragenlijst (ISQ / ISI) afsluiten en op een ander tijdstip verder gaan?

Ja, dat is geen enkel probleem. Het programma slaat automatisch jouw antwoorden op. Als je het programma dan later weer opent, staat er ‘Hervat taak’.

Is het mogelijk om de vragenlijst eerder te ontvangen dan vier weken van tevoren?

Ja, dat is mogelijk. We kunnen je in veel gevallen al eerder een activatielink sturen. Neem dan contact op met onze Customer Service. Wij helpen je graag verder.

In één van de vragenlijsten vragen jullie naar de naam en e-mailadres van mijn leidinggevende, wat doen jullie met deze gegevens?

Tijdens een programma oefenen onze deelnemers veel met verschillende invloedstijlen en gedragingen. Ook na de trainingsdagen, wanneer deelnemers zich weer in hun vertrouwde omgeving bevinden, wordt er veel geëxperimenteerd en geoefend met gedrag. We sturen graag een aantal algemene tips naar de leidinggevende van de deelnemer. Op deze manier kunnen zij het nieuw geleerde gedrag van de deelnemer stimuleren. We sturen nooit persoonlijke gegevens van de deelnemer. De opgegeven e-mailadressen worden niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Lees hier een voorbeeld van de brief die wij naar de leidinggevende van onze deelnemers sturen.

 

Persoonlijke Intake

Wat is de bedoeling na het invullen van de intake?

De persoonlijke intake wordt naar de trainer van het programma gestuurd. De trainer bekijkt of er specifieke wensen of vragen zijn, zodat deze hier rekening mee kan houden tijdens de training.

 

Inloggen

Ik kan niet inloggen in de Influence Hub. Wat moet ik nu doen?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Ben je geregistreerd in één van onze programma’s als nieuwe gebruiker? Houd er dan rekening mee dat je circa vier weken voor de eerste trainingsdag een activatielink krijgt toegestuurd per e-mail. Nadat je een wachtwoord hebt ingesteld kun je inloggen met je e-mailadres en je ingestelde wachtwoord. Heb je al eens eerder een wachtwoord ingesteld, maar lukt het nog steeds niet om in te loggen? Dan kun je het beste de volgende stappen doorlopen: 1. Probeer een andere webbrowser. De Influence Hub werkt het beste in Google Chrome. 2. Verwijder je browsegeschiedenis. 3. Indien het na bovenstaande stappen nog niet lukt, neem dan contact op met onze Customer Service. Wij helpen je graag verder.

Ik heb nog geen inloggegevens ontvangen, hoe kan dat?

Ben je geregistreerd in één van onze programma’s als een nieuwe gebruiker? Dan ontvang je circa vier weken voor de eerste trainingsdag binnen je programma, een activatielink. Als je de activatielink niet kunt vinden in je inbox, controleer dan ook even je spamfilter. Lukt het nog steeds niet om de activatielink te vinden? We helpen je graag verder dus neem gerust contact op met onze Customer Service.

Wat zijn mijn inloggegevens voor de Influence Hub?

Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat je bij jouw inschrijving hebt opgegeven. Het wachtwoord kun je zelf aanmaken.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via https://bureau-zuidema.influencehub.eu/nl/user . Mocht dit niet werken, dan kun je altijd contact opnemen met onze Customer Service. Wij helpen je graag verder.

 

House of Influence

Wat is de House of Influence?

De House of Influence is onze eigen trainingslocatie bij het hotel de Bilderberg in Oosterbeek.

Wat is het verschil tussen de House of Influence en de andere trainingslocaties?

In de House of Influence brengen we de beste ervaringen samen die we de afgelopen jaren in diverse hotels hebben opgedaan. De trainingszalen zijn speciaal ingericht voor onze trainingen en ook het eten en drinken is geheel afgestemd op jou en onze trainingsprogramma’s. Zo kunnen wij makkelijk inspelen op de behoeft van jou als deelnemer, zodat jij je optimaal kunt focussen op jouw eigen leerdoelen en het maximale uit de training kunt halen.

Is het mogelijk om in de House of Influence te blijven overnachten?

De House of Influence is een vleugel aan het hotel de Bilderberg in Oosterbeek. Deze vleugel is alleen toegankelijk voor deelnemers van Bureau Zuidema. Indien je een overnachting bij jouw training geboekt hebt, dan blijft je overnachten in het hotel de Bilderberg en kun je gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Is het volgen van de training bij de House of Influence duurder dan op een andere locatie?

Nee, de kosten voor het volgen van een training bij de House of Influence zijn gelijk aan het volgen van dezelfde training op een andere locatie.

Verschilt de kwaliteit van een training bij de House of Influence van die op een andere locatie?

De kwaliteit van onze training en onze trainers is overal gelijk. Daarnaast trainen onze trainers op verschillende locaties. In de House of Influence kunnen wij je echter meer verdieping geven in de stof, meer inspireren en uitdagen met behulp van de technische mogelijkheden die wij daar ter beschikking hebben.

Blijft het nog wel mogelijk om een training op een andere locatie dan de House of Influence te volgen?

Uiteraard is het mogelijk om onze training op een andere locatie dan Oosterbeek te volgen. Op onze website vind je een compleet overzicht met alle beschikbare data en locaties.

Welke trainingen worden gegeven in de House of Influence?

In de House of Influence worden verschillende trainingen gegeven. Op zuidema.nl/house-of-influence staat onderaan de pagina een overzicht van alle trainingen die op korte termijn gepland staan voor deze locatie.

 

Inzicht in Invloed – Buitenland

Ik ga een training in het buitenland volgen. Kan ik mijn arrangement verlengen?

We krijgen regelmatig verzoeken voor een wijziging in het reisarrangement. Het is helaas niet langer mogelijk om wijzigingen in het vluchtarrangement aan te brengen.

Wat is het verschil tussen het programma Inzicht in Invloed® in het buitenland, en die in Nederland?

De inhoud van het programma in het buitenland en die in Nederland is inhoudelijk gezien hetzelfde. Het verschil van het volgen van het programma in het buitenland is dat je even helemaal uit je eigen omgeving bent. Dit kan ervoor zorgen dat je beter van je werk/ thuis kunt loskoppelen en nóg meer uit de trainingsdagen kunt halen. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk dat je in de pauzes in een buitenlandse stad kunt rondstruinen.

Moet ik zelf de vlucht regelen als ik Inzicht in Invloed® in het buitenland wil volgen?

Je hoeft voor het volgen van ons programma in het buitenland zelf niets te regelen. De vlucht- en overnachtingskosten zijn inbegrepen in het arrangement. Het vervoer van en naar het vliegveld in Nederland zelf is niet inbegrepen. Ons reisbureau Vos & Van Loon Partners neemt zelf contact met je op met betrekking tot de vluchttijden. Als deelnemer aan onze buitenlandse training ontvang je één totaalfactuur, inclusief accommodatie en vluchten.

 

Coronamaatregelen bij Bureau Zuidema

Gaan jullie trainingen op locatie door?

De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en trainers staan daarbij uiteraard voorop. Wij werken volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en de protocollen van het NRTO, de branchevereniging voor training en opleiding. Zo creëren we samen een veilige 1.5m leer- en werkomgeving.

In de aangescherpte maatregelen van 28 september geldt voor onderwijs en trainingen gewoon mogelijk zijn met een maximum van 30 personen. Wij werken echter met kleinere groepen in grote ruimtes. Meestal kom je in een groep van tussen de 6 en 14 personen. Je bent welkom. In onze trainingen op locatie of  virtueel. Lees hieronder  de reacties van onze deelnemers.

Ik wil mijn training liever online volgen, kan dat?

Komende tijd bieden elke training ook virtueel aan. Je kunt ten alle tijden switchen van trainen op locatie naar virtueel. Geeft dit tijdig bij ons aan, dan regelen wij het voor je. Benieuwd wat je kunt verwachten van online leren bij Zuidema? Lees meer.

Welke maatregelen hebben jullie getroffen?

We doen er alles aan om op een veilige manier onze trainingen te verzorgen en hanteren een strikt protocol volgens de richtlijnen van het RIVM. Alle zalen zijn geheel ingericht conform de RIVM 1,5 meter richtlijnen.

Tijdens de training zijn er vaste zalen toegewezen aan een deelnemersgroep. We zorgen voor extra hygiënemomenten, specifiek voor contactpunten als handvatten, tafels etc.

Als er meerdere groepen tegelijk op de trainingslocatie zijn, zorgen we ervoor dat deze elkaar zo min mogelijk kruisen. Er zijn vaste looproutes en de pauzemomenten zijn ingedeeld volgens een vast schema. Ook rondom de catering en hotelovernachtingen zijn alle benodigde richtlijnen geïmplementeerd.

Wat als er in het najaar opnieuw een uitbraak is?

Tot vier weken voor aanvang van de training mag je jouw deelname nog kosteloos verplaatsen. Mocht Bureau Zuidema dit najaar wegens corona een training op korte termijn (binnen vier weken) moeten annuleren, dan bieden we alle deelnemers een andere locatie of andere datum aan.

Afhankelijk van de termijn en locatie kan het zijn dat er wel verplaatsingskosten in rekening gebracht worden. Wij hebben goed contact met al onze locaties en proberen dit voor zo laag mogelijke kosten of kosteloos te regelen voor onze deelnemers.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen blijven ruim onder de maximum van 30 personen binnen. Je komt met maximaal negen, veertien of  achttien deelnemers in een groep, afhankelijk van de zaalgrootte. We letten er extra goed op dat er niet te veel mensen in een trainingsgroep aanwezig zijn. De trainingen gaan in principe door vanaf zes deelnemers.

Wat kan ik vooraf en tijdens de training doen om het veilig te houden?

Samen zorgen we voor een veilige trainingsomgeving. Daarom vragen we je ook eigen verantwoordelijkheid te nemen. We spreken graag het een en ander met jou als deelnemer af, daarover lees je in deze bijlage meer.

Wat is jullie mondkapjes beleid?

Tijdens de training heb je als groep vaste trainingszalen en subruimtes tot je beschikking. Hier is een mondkapje niet verplicht. Verplaats je je tussen deze ruimtes of naar een andere locatie dan draag je onderweg een mondkapje. Bijvoorbeeld op weg naar het koffie apparaat, de lunch, je kamer, etc.  Op onze trainingslocaties zijn duidelijke instructies aanwezig. Verder vragen we je ten alle tijden rekening te houden met wensen van de mensen uit je groep. Samen trainen we veilig.

Wat als ik of een van mijn huisgenoten kort voor de start van de training ziek wordt?

Als jij of één van je huisgenoten ziekteverschijnselen vertoont die overeenkomen met corona, mag je niet deelnemen aan de training. Neem zo snel mogelijk contact met ons op. We verplaatsen je naar een nieuwe datum.  In samenspraak met het hotel proberen we dit kosteloos te doen, maar het kan soms voorkomen dat (een deel) van het arrangement wordt doorbelast als verplaatsingskosten. We doen altijd ons best de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wat als ik ziek word tijdens de training?

Op het moment dat je ziek wordt tijdens de training, moet je de training verlaten en contact opnemen met de GGD om je te laten testen. Wij nemen contact met je op over het afronden van de training.

Hebben jullie informatie die ik naar mijn werkgever kan sturen? Mijn organisatie wil graag inzicht in de maatregelen  voor dat ik mijn inschrijf.

Alle informatie over onze maatregelen vind je op onze website en in deze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Hoeveel interesse is er van andere deelnemers?

We merken dat veel mensen aan onze trainingen willen meedoen. We proberen ons aanbod af te stemmen op deze vraag, dus we plannen trainingen bij op populaire data en locaties. Het kan voorkomen dat er al een wachtlijst ontstaan is, neem dan contact met ons op om te kijken wat er mogelijk is.

Hoe zit het met de training Inzicht in Invloed® in het buitenland?

We besluiten circa drie weken voor aanvang van een buitenlandprogramma of het door kan gaan. Mocht er binnen die drie weken onverhoopt toch iets gebeuren waardoor de training door Bureau Zuidema geannuleerd moet worden, dan nemen we contact met je op.

We proberen je dan een alternatief in Nederland aan te bieden of je kunt verplaatsen naar een andere trainingsdatum in het buitenland. Eventuele reeds gemaakte kosten bij de vliegmaatschappijen en/of hotels zullen wel vallen onder de verplaatsingskosten (conform onze algemene voorwaarden). Dit is altijd maatwerk en we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden, maar hierbij zijn we afhankelijk van derde partijen.

 

Online training volgen

Haal ik er wel genoeg uit?

Ja, zeker. De interactie, het leren, de continue feedback van trainer en je groep, de reflecties en uitdagende opdrachten zorgen ervoor dat je comfortzone opgerekt wordt en je leert van en met elkaar. Meer dan je denkt.

De hele dag virtueel training, houd ik dat wel vol?

In onze online programma’s zit je nooit lang achter elkaar voor je laptop. We zorgen voor continue afwisseling, pauzes en dynamiek. De spiegelneuronen in je hersenen werken anders bij beeld via een scherm, dan live. De interactie is ook anders. En voor je ogen moet je om de 20 minuten even wegkijken van het scherm.

Onze trainer Desiree Nouwen: “Deelnemers zijn aan het eind van de dag wel moe, maar dat is niet anders dan onze klassikale trainingen. Ze geven aan dat het zeker goed te doen is, zelfs beter dan verwacht.

Ben ik de hele dag aan het luisteren?

Nee. Geen binge watching, geen dagvullend college. Het is jouw training, jij gaat aan de bak. Je trainingsdagen zijn actief en dynamisch. Korte blokken, veel afwisseling, veel pauzes. De plenaire start en kennismaking is, met maximaal anderhalf uur, het langst. Hierna volgt meteen een half uur pauze.
Daarna ga je vooral veel aan de slag in groepjes met 2 of 3 groepsgenoten in verschillende
settings.

Bij de ene oefening sturen we je naar buiten en ga je wandelen terwijl je belt met een groepsgenoot. Een andere keer oefen je in drietallen met rollenspellen in virtuele break-out rooms. Heb je een inspiratie oefening? ‘Ga eens staan!’.

Wat is het grootste gemis van virtueel trainen?

Groepen en personen kunnen elkaar ‘live’ makkelijker energie geven, de interactie (verbaal- en non- verbaal) gaat intuïtief en sneller. Virtueel kan doelgerichter overkomen, er is minder tijd voor informele gesprekken.

Het voordeel is dat er een lekker tempo in zit. Veel leren in minder tijd. Het grootste gemis is een stuk spontaniteit en voelbare energie. Een gesprekje met elkaar, tussendoor of een-op-een, dat mis je. Het is soms wat ongezellig, meer procesgericht. Om die reden faciliteren we veel pauze momenten, één-op-één
belletjes met elkaar of de trainer en een virtuele borrel aan het eind van de dag.

Wat is het voordeel van virtueel trainen?

Geen reistijd en coronaproof. Je hebt meer contact met je trainer in de veiligheid en het gemak van je eigen huis, of waar dan ook. We merken dat deelnemers daardoor eerder of zelfs verder uit hun comfortzone durven te komen.

Wat kan ik doen ter voorbereiding van mijn onlne training?

Je programma start in onze online leeromgeving de Influence HUB®, met een intake en (indien van toepassing voor jouw training) een online 360-assessment. Net als in onze reguliere groepstrainingen is het voor de virtual classroom belangrijk dat je: fijn zit, je oortjes paraat hebt, je camera het doet, je internetlijn stabiel is en je Teams hebt klaarstaan. Koffie en een flesje water erbij en gaan!

Onze trainer Desiree: “Ik zie weleens wat slaperige mensen die nog met een kop koffie voor zich de dag starten, dat is niet anders dan tijdens een fysieke training”.

Hoe ziet mijn virtuele trainingsdag eruit?

We wisselen de werkvormen gedurende de dag snel en frequent af. Je start plenair, gaat in kleine groepjes verder in virtual break-out rooms, doet 1-op-1 oefeningen, spart met de trainer, reflecteert tijdens een wandelingetje. Je hebt voldoende pauzes en afwisseling en sluit de dag af met een sociaal momentje
samen.

 

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact