Alles over de invloedstijl Overreden

De inhoud centraal: samen op zoek naar de beste oplossing

Bij de invloedstijl Overreden gaat het om jouw overtuigingskracht. Je doet voorstellen of geeft je mening en brengt dit op een heldere manier bij de ander over. Deze stijl draait om de inhoud – je onderbouwt je voorstel of mening dan ook met logica.

Overreden is een invloedstijl afkomstig uit de duwenergie van het Invloedmodel®. Met Overreden neem je ruimte in en geef je uiting aan wat jij denkt dat verstandig is. Toch laat je ook ruimte voor de ander om zijn of haar argumenten aan te dragen. De stijl is succesvol wanneer je, samen met de ander, op zoek bent naar de beste oplossing.

Voorstellen doen: Richting geven aan de hand van een standpunt of een idee waar je anderen mee wilt laten instemmen.
Argumenteren: Je voorstel of idee onderbouwen met feitelijkheden en logica.

Lees hier alles over Stellen, Overbruggen en Inspireren.

Overreden in de praktijk

Herken je dit?

Je herhaalt nogmaals de argumenten waarom jij denkt dat er iets wel of niet gedaan moet worden. Wat jou betreft is het glashelder. Maar ondanks jouw waslijst aan feiten en logica gaat je gesprekspartner er niet op in. Hoezo niet?!

Hey, je collega pitcht een plan waarvan jij toch echt zeker weet dat je het twee weken geleden tijdens de meeting zelf ook al hebt voorgesteld. Toen vonden ze het onduidelijk. Maar nu gaat iedereen nog akkoord ook! Dat was toch eigenlijk jouw idee?

Als je dit herkent is de kans groot dat jouw manier van overtuigen ineffectief is. Tijd om aan je Overreden skills te werken.

Krachten en valkuilen

Kracht

  • Analytisch sterk,
  • Stevig onderbouwde voorstellen,
  • Rationeel, kennis van zaken,
  • Vindt de beste oplossing.

Valkuil

  • Geeft argumenten die niet altijd relevant zijn voor de ander,
  • Weet niet om te gaan met emotie,
  • Luistert niet naar argumenten van de ander.

De invloedstijlen succesvol inzetten?

Kom jij tijdens jouw werk veel in situaties waarin jouw voorstel over gaat in een discussie? Waarin je jouw punt niet kunt maken zonder eindeloos te argumenteren en het zelfs dan lastig blijft om de ander te overtuigen?

Ontdek hoe je jouw ideeën en voorstellen zo kunt verwoorden dat je de ander direct overtuigt.  Tijdens de training Van Inhoud naar Impact leer je kort en bondig jouw standpunt over te brengen.

Meer bereiken in iedere situatie

Altijd je gesprekspartner meekrijgen en de uitkomst van je gesprekken sturen? Dan is het van groot belang om stijlflexibel te worden. Op het moment dat jij de situatie kunt lezen, kun je het proces sturen door de juiste stijl in te zetten in de juiste situatie. In de training Inzicht in Invloed® leer je op strategisch niveau de situatie te lezen en de juiste stijl toe te passen. Zo krijg je meer grip op je communicatie.

4 uur online

Introductie van één invloedstijl.

1 dag

Eén invloedstijl herkennen en ontdekken.

2 dagen

Theorie over de vier inlvoedstijlen en toepassen in de praktijk.

5-6 dagen

Inzicht in Invloed®
vanaf 3295,-

Theorie over de vier invloedstijlen en 12 gedragingen, leren hoe het werkt en toepassen in de praktijk.


* Bureau Zuidema heeft de exclusieve rechten in handen om het Invloedmodel® en de daarop gebaseerde trainingsprogramma’s, zoals Inzicht in Invloed®, te mogen aanbieden in Nederland en heel EMEA.