Alles over de invloedstijl Inspireren

Creëer draagvlak met een stip op de horizon en maak energie los bij anderen.

Als je jouw energie goed weet te gebruiken om anderen te motiveren om met je mee te doen, heb je de invloedstijl Inspireren al onder de knie. Je geeft zin en inhoud aan wat je doet en weet mensen samen te brengen op weg naar een gezamenlijk doel.

Inspireren is een invloedstijl afkomstig uit de trekenergie van het Invloedmodel®. Je maakt anderen enthousiast met trekenergie, in tegenstelling tot zelf enthousiast Overreden (duwenergie). Inspireren is cruciaal als je mensen mee wilt krijgen richting één gezamenlijk doel en draagvlak wilt creëren voor jouw plan of idee. Deze stijl kent twee gedragssoorten: koppelen en visie delen

Koppelen: benoemen wat punten van overeenstemming zijn of benoemen wat gemeenschappelijke of aanvullende doelen, kwaliteiten of behoeftes zijn.
Visie delen: het beschrijven van boeiende mogelijkheden en ideaalbeeld door de toekomst naar het hier en nu te halen.

Lees hier alles over Overreden, Stellen en Overbruggen.

Inspireren in de praktijk

Herken je dit?

Je zit vol met goede ideeën en ziet écht kansen voor jullie afdeling. Maar telkens als je je concrete idee over de toekomst deelt met je manager dan wordt er overheen gepraat. Hij/zij lijkt niet vatbaar voor jouw enthousiasme en dat zit je steeds meer in de weg.

Je hebt een prachtig plan voor de volgende groeistap van jullie team. Je hebt een goedlopende presentatie voorbereid en pitcht je idee tijdens jullie (team)meeting. Helaas stuit je alleen maar op ja-maar reacties en zitten jullie in no-time in een oeverloze discussie.

Herken je dit? Tijd om effectief te leren Inspireren.

Krachten en valkuilen

Kracht

  • Bruist van energie
  • Heeft vaak creatieve ideeën
  • Wil samen met anderen dingen beter maken
  • Weet mensen te enthousiasmeren

Valkuil

  • Te veel ideeën, te weinig uitvoer
  • Loopt voor de troepen uit
  • Ongeduldig
  • Chaotisch

Wakker het vuur bij de ander aan en inspireer!

Wil je anderen meekrijgen en ze overtuigen van jouw ideeën? Schets een gemeenschappelijke stip op de horizon. Tijdens onze training De kracht van Enthousiasme leer je hoe je jouw boodschap effectief opbouwt en krachtig overbrengt richting een publiek. Na deze training kun je kort en krachtig de ruimte ‘pakken’ en je toehoorders meenemen in jouw verhaal.

Meer bereiken in iedere situatie

Wil je jouw enthousiasme gemakkelijk overbrengen naar de ander? Ontdek hoe je stijlflexibel kunt worden. Op het moment dat jij de situatie kunt lezen, kun je het proces sturen door de juiste stijl in te zetten in de juiste situatie. In de training Inzicht  in Invloed® leer je op strategisch niveau de situatie te lezen en de juiste stijl toe te passen.

4 uur online

Introductie van één invloedstijl.

1 dag

Eén invloedstijl herkennen en ontdekken.

2 dagen

Theorie over de vier inlvoedstijlen en toepassen in de praktijk.

5-6 dagen

Inzicht in Invloed®
vanaf 3295,-

Theorie over de vier invloedstijlen en 12 gedragingen, leren hoe het werkt en toepassen in de praktijk.

* Bureau Zuidema heeft de exclusieve rechten in handen om het Invloedmodel® en de daarop gebaseerde trainingsprogramma’s, zoals Inzicht in Invloed®, te mogen aanbieden in Nederland en heel EMEA.