Een assertiviteitstraining die het verschil maakt

Grenzen aangeven, gelijkwaardigheid en duidelijk zijn zonder zorgen.

Als je gesprekspartner vol in de tegenaanval gaat, blijf jij misschien wat beduusd achter en neem je een afwachtende houding aan. Assertief zijn in een situatie die daar om vraagt, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vind je het lastig om voor jezelf en je mening op te komen? Vind je het moeilijk om een ander aan te spreken op storend gedrag, maar heb je hier wel behoefte aan? Wil je de ander graag te vriend houden en weet je gewoon niet hoe je op een effectieve manier ‘nee’ kunt zeggen?

Ontdek hoe je jouw zelfvertrouwen kunt vergroten met een assertiviteitstraining bij Bureau Zuidema. Ontdek De Kunst van het Nee zeggen.

Leer assertiever communiceren in één dag

Assertief uit de hoek komen gaat altijd niet vanzelf, maar is voor iedereen te leren. Het gaat er bij assertief zijn niet alleen om dat je jouw grenzen of verwachtingen uitspreekt, maar ook hoe je dit doet. Wij leren je hoe je op een prettige manier iemand aanspreekt, zonder onaardig te zijn. En zonder hier zelf een vervelend gevoel aan over te houden.

Tijdens de assertiviteitstraining ‘De Kunst van het Nee zeggen’ leer je hoe je op een fijne manier jouw grenzen en verwachtingen uitspreekt, zonder dat daaruit discussie ontstaat.

 De training kan confronterend zijn, er wordt je een spiegel voorgehouden. Je ontdekt hoe belangrijk het is dat jouw verbale en non-verbale communicatie op één lijn liggen. Je komt erachter wat je tegen houdt om assertief te handelen en oefent met situaties uit jouw werkpraktijk. Zo kun je na deze training direct alles dat je geleerd hebt toepassen in de praktijk.

Je leert in één dag onder andere:

  • Tactvol zeggen wat je wilt en denkt
  • Jezelf steviger profileren en zelfverzekerd overkomen
  • Assertief communiceren zonder onaardig te zijn
  • Meer grip te hebben op je gesprekken
  • Met een goed gevoel je grenzen aangeven
  • De theorie achter de Invloedstijl® Stellen

Na deze training heb je handvatten gekregen om duidelijk te zijn zonder de relatie met de ander te beschadigen, jezelf tekort te doen of er een naar gevoel aan over te houden.

Meer bereiken in iedere situatie

Wil je meer oefenen met jouw assertiviteit in praktijksituaties en dieper in gaan op jouw leerproces, dan is de training Inzicht in Invloed® misschien iets voor jou. In deze training maak je voor jezelf inzichtelijk wat het effect is van je huidige gedrag, op de ander en op de situatie. Je ontdekt hoe je het anders kunt aanpakken en wat die manier van communiceren je oplevert.

Online jouw zelfvertrouwen vergroten

Wil je aan de slag met een online assertiviteitstraining? Dat kan met onze Online Class ‘Duidelijk zijn doe je zo’. In deze 4 uur durende sessie ga je actief aan de slag met onze ervaren trainers en andere professionals. Je krijgt inzichten en concrete handvatten om assertiever te communiceren.

Weerbaar zonder twijfels

Assertiviteit is een belangrijke communicatievaardigheid. Met meer zelfvertrouwen laat je niet zo gemakkelijk het kaas van je brood eten en kom je steviger en overtuigender over. Je weet hoe je omgaat met situaties waarin je tegen weerstand en conflicten loopt.

Door te werken aan jouw assertiviteit maak je het jezelf veel makkelijker én kun je ontspannen met lastige situaties omgaan. Je zult zelfs ervaren dat het voor anderen prettig is dat je zo duidelijk communiceert. Win-win dus.