Volg de communicatietraining die bij jou past

Breng jouw communicatievaardigheden naar een hoger level.

Invloedrijk Communiceren

2 dagen vanaf 1.495,-
Na Invloedrijk Communiceren heb je inzicht in jouw manier van communiceren, weet je waarom je vastloopt en hoe je het anders kan doen.
 • Meer kennis over metacommunicatie
 • Je oefent kort met je mede-deelnemers en een trainingsacteur
 • Je weet hoe het werkt en hebt tools om dit in de praktijk te gaan oefenen
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,8

Inzicht in Invloed®

5 of 6 dagen vanaf 3.495,-
Na Inzicht in Invloed® heb je geleerd hoe je op een strategische manier jouw interacties met anderen aangaat, vooral in lastige situaties.
 • Herken verschillende manieren van communiceren, de dynamiek van een gesprek en speel hier effectief op in
 • Je oefent veel met nieuw gedrag in specifieke (praktijk)situaties, samen met je mede-deelnemers
 • Daadwerkelijk verandering ervaren; je kunt het direct in de praktijk toepassen
 • Door deelnemers beoordeeld een 9,2
Meest gekozen

Onze eendaagse programma's

Liever inzoomen op één specifieke invloedstijl uit het Invloedmodel®? Dat kan in onze eendaagse classes.

Versnel je Samenwerking

1 dag vanaf 695,-
Na deze training weet je hoe je met minder energie meer voor elkaar krijgt. Je weet hoe je anderen kunt aanhaken door vanuit hun perspectief te kijken.
 • Ontdek hoe je sneller je doel bereikt als je aandacht hebt voor de ander
 • Handvatten om de invloedstijl Overbruggen toe te passen in jouw dagelijkse praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,8

Van Inhoud naar Impact

1 dag vanaf 695,-
Na deze training ben je in staat om kort en bondig te formuleren. Je weet hoe je jouw voorstel en argumentatie zo opbouwt dat de ander hier direct in mee gaat.
 • Ontdek hoe je met minder woorden méér impact kunt hebben
 • Handvatten om de invloedstijl Overreden toe te passen in jouw dagelijkse praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,8

De Kunst van het nee zeggen

1 dag vanaf 695,-
Na deze training heb je jouw assertiviteit naar een hoger niveau gebracht. Je kunt met een goed gevoel jouw grenzen duidelijk aangeven zonder de relatie met de ander onder druk te zetten.
 • Ontdek hoe je jezelf steviger profileert en zelfverzekerd over komen
 • Handvatten om de invloedstijl Stellen toe te passen in jouw dagelijkse praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,4

De Kracht van Enthousiasme

1 dag vanaf 695,-
Na deze training kun je kort en krachtig de ruimte pakken en je luisteraars meenemen in jouw verhaal. Je weet hoe je op een motiverende manier anderen in beweging krijgt.
 • Ontdek hoe je je collega’s zó aanhaakt dat ze het helemaal voor zich zien
 • Handvatten om de invloedstijl Inspireren toe te passen in jouw dagelijkse praktijk
 • Door deelnemers beoordeeld een 8,8

Leer effectief communiceren

Communiceren doe je de hele dag door, vaak op de automatische piloot. Tijdens een meeting, een praatje in de wandelgangen, aan de telefoon en via de mail. Maar haal je alles eruit dat erin zit? Ben jij je bewust van het effect dat jouw communicatie heeft op de situatie én op de ander? Goede communicatie is de basis voor goede resultaten en een succesvolle samenwerking.

Herken je de eindeloze discussies die je voert met collega’s? Dat het je niet lukt om je punt te maken, zonder langdradig te worden en in herhaling te vallen? Dat je anderen niet enthousiast krijgt en je zin aan het doordrammen bent? Of dat je volledig over je heen laat lopen en je grenzen niet aangeeft?

In al onze trainingen speelt effectief communiceren een hoofdrol. Wat jouw leerdoel ook is, onze trainers en invloedexperts weten er raad mee. Met een training van Bureau Zuidema kun je jouw communicatievaardigheden naar het volgende level brengen. Op locaties in heel Nederland en op onze eigen trainingslocatie: de House of Influence.  Behaal je doelen en werk op een prettige manier samen.

Doe morgen écht iets anders dan vandaag

Tijdens de trainingen neem je jouw manier van communiceren onder de loep, ontdek je wat je valkuilen zijn en waar er kansen liggen. Je leert kort en bondig communiceren om je ideeën over te brengen. Actief luisteren en gerichte vragen stellen om te ontdekken wat er speelt bij de ander. Assertiever reageren en je grenzen en verwachtingen uitspreken. Inspireer en motiveer anderen om samen aan de slag te gaan. Je ontdekt hoe je op een effectieve manier feedback kan geven.

Alles valt of staat met effectieve communicatie. Het is de basis voor positieve resultaten en een goede samenwerking. Maak het verschil voor jezelf, maak het makkelijker en leuker. Zowel zakelijk als privé.

Hoe zien onze communicatietrainingen eruit?

Iedere training bij Bureau Zuidema bestaat uit verschillende onderdelen, te beginnen met de theorie over ons eigen communicatiemodel: het Invloedmodel®. Met deze theorie leer je nieuwe manieren van communiceren en ervaar je wat het je oplevert als je gesprekken op een andere manier aanpakt dan je gewoonlijk doet. Je duikt in de verschillende communicatiestijlen en ontdekt, afhankelijk van de training die je kiest, meer over de invloedstijlen Overreden, Stellen, Overbruggen en Inspireren. Je leert, door te oefenen met situaties uit jouw eigen werkpraktijk, samen met je mede-deelnemers.

De trainingen zijn intensief, confronterend en leerzaam. Wat je leert is direct toepasbaar in de praktijk. Iedereen kan het leren! Volg één van onze trainingen en ervaar wat het je oplevert als je het eens anders aanpakt dan je gewend bent.  

Weten, doen, voelen en veranderen

Iets nieuws leren kost tijd (en aandacht). Nieuwe skills eigen maken en daadwerkelijk toepassen in de praktijk vraagt nog meer. Wat je kunt bereiken binnen welke tijd, hebben we hieronder in beeld gebracht:

verschil aantal dagen training bij Bureau Zuidema

Communicatietrainingen volgen bij Bureau Zuidema

Wil je klassikaal aan de slag om je communicatie te verbeteren? Dat kan onder andere bij de volgende trainingen:

Naast klassikale trainingen is het ook mogelijk om via onze Online Classes aan je effectiviteit te werken:

Je kunt zelfs online starten met de theorie en vervolgens 3 dagen klassikaal aan de slag tijdens de training Invloedrijke Interacties met Impact.

Bovenstaande trainingen gaan over jouw communicatie in alledaagse situaties op het werk. Wil je je verdiepen op een specifiek thema? Bekijk ook onze trainingen over leiderschap, presenteren, krachtenvelden, adviseren en onderhandelen.

Laat je vrijblijvend adviseren

Twijfel je over welke communicatietraining bij jouw leervraag past? Laat je geheel vrijblijvend adviseren door een van onze trainingsadviseurs tijdens een telefonisch adviesgesprek. Zij gaan graag met je in gesprek over zaken waar jij tegenaan loopt in je werk en doelen die jij wilt bereiken. We bellen je op een dag en tijdstip naar jouw keuze.