“Open en eerlijk zijn, verleiden, verbinden en verantwoorden; het komt allemaal terug tijdens de training”

Drie jaar geleden nam PGGM al hun preferred suppliers van de PGGM Academy onder de loep. Ook Bureau Zuidema kwam hierbij aan bod. Opleidingsadviseur Annemarijn Edelbroek was actief betrokken bij dit proces. “We hebben toen een aanbesteding uitgezet voor een aantal aandachtsgebieden, waaronder leren en ontwikkelen.” Eén daarvan was beïnvloedingsvaardigheden, waar Bureau Zuidema op dat moment al preferred supplier van was.

Sterk en uitzonderlijk

Intern is er een projectgroep gevormd met medewerkers uit diverse units waarmee we vanuit verschillende invalshoeken naar ons toenmalige trainingsaanbod hebben gekeken. We hadden 4 aanbieders benaderd om deel te nemen aan deze aanbesteding, ook één waar we geen ervaring mee hadden.” Het belangrijkste van de aanbesteding was een presentatie waarbij de PGGM’ers het werkelijke gevoel van de training wilden ervaren door middel van een kleine werkvorm. “Daar zijn jullie als beste uitgekomen. Nienke en Linda, destijds beide trainer bij Bureau Zuidema, waren als duo zó sterk en zó uitzonderlijk in vergelijking met de anderen. Ze brachten het bijzonder impactvol dat wij dachten: dit is hoe wij willen dat er getraind wordt en dit is hoe wij willen dat onze medewerkers zich gaan gedragen na de training”, aldus Annemarijn.

De visie van PGGM sluit naadloos aan bij de inhoud van Inzicht in Invloed®. “Open en eerlijk zijn, verleiden, verbinden en verantwoorden zijn opgenomen in onze visie. PGGM hecht er waarde aan dat deze kernwaarden terugkomen tijdens de training. Je mag iemand  feedback geven, maar hoe doe je dat dan? En dan ook nog met respect en behoud van de relatie? En hoe maak je écht verbinding? Dit komt allemaal terug tijdens de training.”

PGGM in company

De keuze voor Bureau Zuidema werd daarmee bevestigd. Vanuit deze bevestiging is Annemarijn met één van Bureau Zuidema’s invloedexperts aan de slag gegaan om een echt PGGM programma te ontwikkelen. Het programma dat zij toentertijd met invloedexpert Linda Kluijtmans ontwikkeld heeft  loopt nog steeds. “Inzicht in Invloed® heeft binnen PGGM zo’n goede naam dat we er vanuit gingen dat ook een in company traject zou werken. Maar het is natuurlijk altijd afwachten of medewerkers deze training niet liever extern volgen. Het resultaat hiervan is heel positief.” Het PGGM programma verkoopt zichzelf door middel van mond tot mond reclame. Er zijn momenten dat de medewerkers geënthousiasmeerd moeten worden, maar andere keren moeten er zelfs trainingen bij gepland worden.

Open & eerlijk

Ook de samenwerking wordt als open & eerlijk ervaren. “We hebben een paar jaar geleden een sessie gedaan over teamontwikkeling. Daarbij zaten we in eerste instantie met een accountmanager van Zuidema aan tafel, maar de klik was er gewoon niet. Dat heb ik toen ook eerlijk tegen Linda gezegd. Zij stelde voor om met Nienke in gesprek te gaan en dat was echt een schot in de roos. Het is fijn dat dat ook gewoon gezegd kan worden.”


  • Inzicht in Invloed® 
  • 4 trainingsdagen + intervisie dagdeel
  • Nederlands
  • Open inschrijving en in company
  • Al meer dan 10 jaar een goede samenwerking

 

 

Jouw organisatie ook invloedrijker laten worden?

We staan klaar om te helpen! Neem contact op met onze accountmanagers om te bespreken welke oplossing het beste bij jouw past. Of neem een kijkje in ons open trainingsaanbod!

Contact een accountmanager Open trainingsaanbod Lees meer cases

Neem contact op

Nog vragen of opmerkingen?

Onze Customer Service staat altijd voor je klaar!

Kom in contact