Weet wat je waard bent; ga voor salaris verhoging!

Geschreven op maart 6, 2018 – Categorie: Onderhandelen

Weet wat je waard bent; ga voor salaris verhoging!

Uit onderzoek van Intermediar onder ruim 72 duizend werkende Nederlands is gebleken dat vrouwen vanaf 36 jaar gemiddeld 8% minder verdienen dan mannen. Bij vrouwen onder de 36 is dat verschil 4% en dus aanzienlijk lager. Opvallend is dat toch 55% van de vrouwen hun salaris rechtvaardig vindt, tegenover 50% van de mannen. En dat terwijl de afgelopen twee jaar vrouwen hun salaris vaker hebben zien zakken dan mannen.­­­­­

Volgens de onderzoekers van Intermediar komt dit omdat mannen primaire arbeidsvoorwaarden het belangrijkste aspect aan een werkgever vinden terwijl vrouwen de balans tussen werk en privé het belangrijkst vinden. Volgens hoogleraar psychologie Jaap van Muijen gaan vrouwen ook minder snel een conflict aan dan mannen. In plaats van vragen om een promotie, vertellen ze zichzelf dat ze tevreden zijn met het huidige salaris. “Het is niet prettig om elke dag naar je werk te gaan met het idee dat je daar te weinig voor wordt beloond. Als je erkent dat je ontevreden bent, vraagt dat om actie.” Van Muijen raadt vrouwen aan een onderhandelingscursus te volgen.

Tijd voor actie

Ben jij niet tevreden met wat je verdient? Ga dan in onderhandeling over je salaris. Als Ellen Pompeo het kan, kan jij het ook! Houd deze aandachtspuntjes in gedachten:

  1. #Durftevragen

Als je zelf er niet om vraagt, krijg je het (meestal) ook niet. Je bent het waard! Ga er niet vanuit dat het je ‘gegeven’ wordt, ga er zelf achteraan.

  1. Start de onderhandeling al bij binnenkomst

Zit je nog in de sollicitatie procedure? Dan is dit het moment om over een mooi salaris te onderhandelen. Denk goed na over wanneer in de procedure je het gesprek aangaat over je salaris. Later in de sollicitatieprocedure heb je een beter beeld van je taken en verantwoordelijkheden zodat je beter kan inschatten wat een passend salaris is. En je wilt uiteraard eerst een goede indruk maken.

  1. Weet wat je waard bent

Achterhaal wat een redelijk salaris is voor iemand met jouw achtergrond en functie en onderzoek of er al wat is vastgelegd hierover ineen CAO. Als je een bedrag in gedachte hebt, kun je daar beter iets boven gaan zitten voor wat onderhandelingsruimte. Wie niet waagt, wie niet wint.

  1. Kies je tactiek

Kies je ervoor om je werkgever te overtuigen met argumenten? Bedenk dan welke argumenten relevant zijn voor hem of haar. Wat is jouw toegevoegde waarde en bijdrage aan de organisatie? Een bijdrage hoeft niet altijd in cijfers worden uitgedrukt, waar hecht jouw manager waarde aan? Gebruik maximaal twee argumenten als je echt een punt wilt maken.

Ben je van plan om voor die salarisverhoging een extra stap te zetten in je carrière? Neem dan je werkgever hierin mee. Inspireer hem met jouw plannen en laat zien wat jij voor hem of haar én de organisatie gaat doen waarbij dit salaris passend is. Enthousiasmeer je werkgever voor jouw plannen!

  1. Met stroop vang je meer vliegen dan met azijn

Jouw houding, de toon waarop je iets zegt en hoe je de boodschap brengt hebben invloed op het resultaat van je gesprek. Houd altijd in gedachten dat je ook op een vriendelijke manier duidelijk kunt zijn.

 

Geen salarisverhoging gekregen na je gesprek? Geen paniek. Je hebt de eerste stap gezet en jouw wensen aangekaart. Vraag na een ‘nee’ altijd door. Wat moet je doen om het door jou gewenste salaris te verdienen? Werk hieraan en gebruik dit als een stevig argument voor een volgend onderhandelingsmoment.

Wil je je echt goed voorbereiden op dit gesprek en jouw onderhandel skills naar een volgend level brengen? Kijk dan eens naar onze training Effectief Onderhandelen. Wil je ontdekken hoe je jouw communicatie nog sterker in kunt zetten tijdens lastige gesprekken? Doe dan onze Invloedtest en ontvang van ons informatie over de sterktes en de valkuilen van de verschillende stijlen en praktische tips om je hierin te ontwikkelen.

Doe de Invloedtest Brochure Effectief Onderhandelen

De YouTube video die we je graag willen laten zien, gebruikt cookies. Om deze video te bekijken moet je marketing cookies accepteren.

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”


Bron: Intermediar, Quotenet, AD, NRC

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen