Help! Ik moet agile werken!

Geschreven op maart 15, 2017 – Categorie: Invloed, Teamontwikkeling

Help! Ik moet agile werken!

Is je werk nog precies hetzelfde als dat het vijf jaar geleden was? Waarschijnlijk is je werk behoorlijk wat complexer geworden. Geen wonder dat organisaties steeds weer op zoek moeten naar werkvormen die passen bij deze complexiteit. Eén van die nieuwe werkvormen is het ‘agile’ werken. Maar wat is het? En wat betekent het voor jou?

Agile, wat is het eigenlijk?

Agile betekent letterlijk behendig of lenig. Maar in de meeste organisaties wordt dit vertaald naar flexibel of wendbaar. Er bestaan agile organisaties, teams, en werkvormen. In andere woorden: een wendbare organisatie, of één waarin je flexibel kunt samenwerken.

De meeste agile methoden (waarvan de bekendste ‘SCRUM’ is) bestaan uit een framework die een project opdeelt in korte cycli of sprints van ongeveer 2 weken. Aan het eind van iedere cyclus zijn vooraf bepaalde onderwerpen afgerond en kunnen er ook resultaat gepresenteerd worden.

Meer dan je werk opdelen in sprints

Het framework (oftewel het opdelen van je werk in korte sprints) vinden wij fantastisch. We zijn dan ook heel blij dat we veel van onze klanten hier ook mee zien werken. Maar agile werken gaat om veel meer dan werken in cycli: het gaat om een nieuwe vorm van communicatie.

Binnen het agile team ben je namelijk samen verantwoordelijk voor succes. Niemand gaat je vertellen hoe je iets moet doen, jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen aandeel. En je zal dan ook nog de andere teamleden mee moeten krijgen om jouw aandeel daadwerkelijk over de bühne te krijgen.

“Niemand gaat je vertellen hoe je iets moet doen, jij moet zelf je eigen aandeel pakken”

Hoe word ik succesvol in een agile team?

Omdat er geen leidinggevende is, speelt macht geen rol. En ook hiërarchie is weinig waard, jouw stukje kennis is net zo waardevol als dat van de andere teamleden. Als iedereen even belangrijk is, hoe krijg je dan toch anderen met je mee?

Om succesvol agile te werken moet je een beroep kunnen doen op een uitgebreide set communicatievaardigheden. Omdat een agile team in grote mate zelfsturend is, zal je je assertiviteit flink moeten opschroeven. Maar ook goed luisteren naar de ander is belangrijk.

Assertiviteit, goed luisteren, aanspreken en jezelf kwetsbaar durven opstellen zijn fundamentele agile vaardigheden

Ga je voor een agile-methode waar een ‘retrospective’ (feedback ronde) een standaard onderdeel is? Dan zal je ook vragen moeten beantwoorden als ‘hoe hebben we als team samengewerkt’, met meer dan alleen ‘goed’. Op dat moment wordt ook een ander aanspreken en jezelf kwetsbaar opstellen belangrijk.

Dat is waarom het communicatieve aspect binnen agile zo belangrijk is. Je zal zowel moeten kunnen overtuigen als luisteren, en moeten kunnen argumenteren als inspireren, om mensen met je mee te krijgen in een complexe, veranderende omgeving.

Zelf leren het meeste uit agile werken te halen?

Bij Bureau Zuidema hangen we al deze vaardigheden (aanspreken, luisteren, kwetsbaar opstellen) onder de paraplu ‘positieve invloed’. En positieve invloed is een soft-skill die je kunt leren!

Door goed te kijken naar wat er aan de andere kant van het gesprek gebeurd leren wij je jouw gedrag en communicatie zo aan te passen dat je jouw doelen bereikt, zonder de band met je collega’s onnodig onder druk te zetten.

Benieuwd naar welke invloedstijl jij veel gebruikt? Of waar je nog meer te halen hebt? Maak onze invloedtest! Of neem direct een kijkje in ons trainingsaanbod om te zien wat wij voor je kunnen betekenen.

Doe de invloedtest

Trainingsaanbod

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen