Verhitte gesprekken deel 1: de 4 meest gemaakte fouten

Geschreven op januari 28, 2020 – Categorie: Communicatie

Verhitte gesprekken deel 1: de 4 meest gemaakte fouten

Gesprekken kunnen in the heat of the moment heel anders lopen dan gedacht. Sommige dingen die je tijdens zo’n gesprek zegt of doet, werken als olie op het vuur. Om een ommekeer in je verhitte gesprek te maken, kun je deze 4 dingen beter niet doen:

#1: In vechtmodus schieten

Zodra je merkt dat je gesprek een strijd geworden is en jullie beiden jullie mening/idee verdedigen, ben je in de vechtmodus terecht gekomen. Met als enige resultaat: een winnaar en verliezer. De realiteit is dat in dit type gesprekken – vooral op het werk – iedereen een verliezer is. Je behaalt misschien je doel, maar de relatie met de collega met wie je deze strijd voert, lijdt eronder. Het kan ook zijn dat je én je doel niet hebt behaald én een hekel hebt aan je collega omdat deze niet met jou meebewoog. Toch is de echte vijand in dit gesprek niet je gesprekspartner, maar jouw eigen vechtmodus. Als jij gaat duwen, duwt de ander in deze modus net zo hard terug en komen jullie geen stap verder.

#2: Vasthouden aan je eigen script

Als je zeker weet dat een gesprek moeilijk zal worden, is het voorbereiden van je gesprek een natuurlijke reactie. Hierbij is het de valkuil dat je een script voor jezelf maakt. Maar helaas weten we allemaal dat het gesprek nooit zo loopt als het script dat jij in gedachten hebt. Je weet nooit hoe je gesprekspartner reageert. Het script uit jouw voorbereiding belemmert je om actief te luisteren naar de ander, en op een effectieve manier het gesprek te voeren. Dat betekent overigens niet dat je je niet hoeft voor te bereiden of te oefenen.

#3: Aannames doen over de bedoelingen van de tegenpartij

Optimisten hebben de neiging aan te nemen dat elk meningsverschil een misverstand is tussen twee mensen met goede bedoelingen. Pessimisten kunnen het gevoel hebben dat meningsverschillen eigenlijk (persoonlijke) aanvallen zijn. Zodra de gemoederen oplopen, ontstaan de aannames over de ander; hij denkt/gelooft/doet/… vast dit of dat – maar daar heb je eigenlijk geen idee van.

#4: Het doel uit het oog verliezen

De kunst is om tijdens een verhit gesprek altijd je doel voor ogen te houden. Als je deze loslaat kun je in eindeloze discussies terecht komen, zonder dat dit je iets oplevert. Je doel zorgt ervoor dat je weet waar dit gesprek om draait, dat je de obstakels voor beide partijen in kan schatten en samen uitvogelt hoe je dit doel kan behalen. Vergeet niet dat ‘winnen’ geen realistische en positieve uitkomst is. De tegenpartij zal waarschijnlijk niet snel accepteren dat hij de ‘verliezende’ hand is.

Als je overrompeld wordt, is het niet gek dat je eerder in oude, ineffectieve gewoontes terugvalt. Dit kan gebeuren als jij niet de gespreksstarter bent rondom een uitdagend gesprek. Of als er uit het niets een probleem ontstaat. Maak het jezelf in dit geval zo makkelijk mogelijk. Houd je inhoud duidelijk, je toon neutraal en kies de juiste woorden om het gesprek goed te laten verlopen. Als er dan een meningsverschil oplaait, is de kans groter dat je naar een positief resultaat navigeert, je doel behaalt en de relatie met je collega goed blijft.

Welke 4 dingen kun je doen om verhitte gesprekken te temperen? In deel 2 lees je het!


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?


Bron: hbrascend

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen