Vakspecialist én leidinggevende

Geschreven op augustus 21, 2018 – Categorie: Leiderschap

Vakspecialist én leidinggevende

Je bent goed in je vak. In je vorige functie behaalde je mooie successen en je wist precies waar je mee bezig was. Nu je leidinggevende bent geworden, blijkt het nog best lastig te zijn om net zo succesvol te zijn. Het gaat nu ineens niet meer over zaken binnen jouw expertise, maar over mensen en hun verschillen.

Inhoud en Vorm

“Leiderschap gaat over echt weten aan te sluiten bij de ander. Dit gaat veel verder dan verstand hebben van de inhoud,” zegt invloedexpert Joris van den Hout, trainer bij Bureau Zuidema. Als leidinggevende verschuift de focus van alleen ‘wat’ (inhoud) naar ‘wat en hoe’ (inhoud en vorm). “Je sluit niet alleen aan op inhoud maar ook op de persoonlijke behoeftes en belangen van je teamleden. Wie zit er tegenover je? Waar groeit deze professional van en wat zijn de mogelijkheden waar je iets mee kan? Vraag jezelf af wat deze collega nodig heeft om effectief te kunnen zijn. Op die manier kun jij impact hebben op het inhoudelijk presteren van iemand.”

De antwoorden op deze vragen zijn zeer divers en zullen per teamlid verschillen. “Dat vraagt van jou als leidinggevende dat je telkens bewust een andere benadering of communicatiestijl inzet, afhankelijk van waar de persoon of de situatie om vraagt. Hoe meer manieren jij hebt om bij de ander aan te sluiten, des te flexibeler jij bent in jouw rol als leider,” zegt van den Hout. “Jouw taak is om je teamleden te ondersteunen in hun ontwikkeling en te zorgen voor een effectieve samenwerking. Dit vraagt om de juiste softskills.”

Leer een leider te zijn

Om als leidinggevende echt een goede leider te zijn, is het ontwikkelen van de juiste skillset cruciaal. De belangrijkste ingrediënten hiervan zijn:

  • Flexibiliteit in je stijl van leidinggeven door te kunnen schuiven op het spectrum van taakgericht (inhoud) en relatiegericht (persoon) aansturen.
  • Heldere kaders scheppen en richting geven door echt specifiek en concreet te zijn over doelen en verwachtingen.
  • Regelmatig en tussentijds terugkomen op wat er goed en minder goed gaat bij de ander.
  • Je eigen aanpak (jouw volgorde en de beste strategie) los kunnen laten en ruimte geven voor de aanpak van de ander.
  • Genoeg aandacht hebben voor de ander als persoon en professional, ook los van de inhoud.

Deze ingrediënten helpen je om een prettige en succesvolle leidinggevende te zijn. Je helpt hiermee jouw mensen om krachtige professionals te worden en daardoor gaan jij en je team effectiever samenwerken. Zo bereiken jullie met elkaar betere resultaten, terwijl het minder energie kost.

Geloof je dat jij als leider kan groeien? Kijk eens wat onze training Situationeel Leiderschap voor jou kan betekenen of plan een vrijblijvend telefonisch advies gesprek.


Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen