Jong en vrouwelijk: de shortlist invloedrijke personen van Time Magazine in 2018

Geschreven op april 26, 2018 – Categorie: Invloed, Nieuws

Jong en vrouwelijk: de shortlist invloedrijke personen van Time Magazine in 2018

Ieder jaar komt Time Magazine met de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. De redactie van het tijdschrift beschrijft de lijst als de pioniers van deze tijd. Deze lijst is volgens hen geen maatstaf voor macht, hoewel velen op de lijst dit wel hebben. Evenmin is het een verzameling mijlpalen. Hoofdredacteur Dan Macsai brengt de focus terug naar de centrale vraag waarmee de lijst wordt samengesteld: was dit hun jaar?

Voormalig hoofdredacteuren spraken zich al duidelijk uit over de invloed die in deze lijst bedoelt wordt. “Invloed is moeilijk te meten. Waar wij naar kijken is mensen wiens ideeën, voorbeeld, talent of ontdekking de wereld waarin we leven transformeren. Invloed gaat niet over de harde kracht van macht, maar de zachte kracht van ideeën en voorbeeld”. Hier sluit onze visie op invloed goed bij aan. De mate van invloed hangt volgens ons niet af van macht, hiërarchie of positie. De mate van invloed is ook niet perse afhankelijk van de kennis en ervaring die je hebt. Invloed gaat wat ons betreft om de invloed die ieder mens van nature in zich heeft en hoe je daar mee omgaat. Daar hoef je geen wereldleider of CEO voor te zijn. Wij zien invloed als menselijke eigenschap, gericht op het bereiken van gezamenlijke doelen en het versterken van relaties.

Jong en invloedrijk

De lijst met meest invloedrijke mensen van dit moment ziet er dit jaar heel anders uit dan in het verleden. Om in de Times 100 te komen maakt het niet langer uit waar je vandaan komt of hoe oud je bent. Nooit eerder stonden er zoveel (45) mensen op de lijst die jonger zijn dan 40 jaar. Onder wie de 14-jarige actrice Millie Bobby Brown die, naast haar rol als Eleven in de Netflixserie Stranger Things, het podium nam om zich uit te spreken voor de March For Our Lives-protesten. Natuurlijk zijn ook de gezichten van March For Our Lives (Cameron Kasky, Jaclyn Corin, David Hogg, Emma Gonzales en Alex Wind) opgenomen in deze lijst. Zij hebben Amerika in beweging gekregen door hun invloed in te zetten, anderen te inspireren en een groot deel van de Amerikaanse bevolking mee te nemen in hun visie over een toekomst zonder wapens.

Meer vrouwen dan voorheen

Vergeleken met andere jaren zijn er dit jaar opvallend meer vrouwen in de lijst opgenomen; 45 van de 100. Dit zijn onder andere activiste Tarana Burke (die Me Too heeft opgericht); Jennifer Lopez, Issa Rae, Nicole Kidman en Lena Waithe. Deze dames namen de controle over hun verhalen, zowel op als buiten het scherm.

Ook was er dankzij Facebook COO Sheryl Sandberg aandacht voor Jacinda Ardern; de nieuwe premier van Nieuw-Zeeland, 37 jaar oud, zwanger van haar eerste kindje en het jongste vrouwelijke hoofd van een regering op deze planeet.  “In a world that too often tells women to stay small, keep quiet—and that we can’t have both motherhood and a career—Jacinda Ardern proves how wrong and outdated those notions of womanhood are. She’s not just leading a country. She’s changing the game. And women and girls around the world will be the better for it,” aldus Sandberg.

Invloed: jij hebt het ook

Invloed zit genesteld in je gedrag, en dat is goed nieuws. Het is geen gave, is er niet alleen voor een uitgekozen minderheid en is niet exclusief voor supersterren. Invloed hebben we allemaal, het zit in ons vanaf dag één. Iedereen kan namelijk een heldere mening vormen, deze beargumenteren en anderen hiermee inspireren. In welke mate jij jouw invloed gebruikt is aan jou. Wij deden onderzoek naar de Invloedrijke Nederlander en kwamen tot een aantal conclusies. Benieuwd welke invloedstijlen er in Nederlanders vooral inzetten, wat het verschil hierin is tussen jong en oud én welk invloedgedrag in diverse branches toegepast wordt? Ontdek het in onze infographic over de Invloedrijke Nederlander!

Ontdek Inzicht in Invloed®Doe de Invloedtest

Lees alles over de Invloedrijke Nederlander 2018

“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

 

Bron: Time Magazine, Time Magazine

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen