Succesvol leiderschap anno 2018

Geschreven op oktober 18, 2018 – Categorie: Leiderschap

Succesvol leiderschap anno 2018

Een leidinggevende die de overtuiging heeft dat dominant en daadkrachtig optreden bij de rol hoort, moet steeds harder werken om medewerkers mee te krijgen en goede resultaten te behalen. Anno 2018 is een ander soort leiderschap nodig om succesvol te zijn.

De jaren van individualiteit zijn voorbij,” zegt schrijver en filosoof Roman Krznaric. Tegenwoordig voegt een leider zich bij zijn team om samen goede resultaten te behalen. “Een echte leider zet zijn ego aan de kant, stelt zich bescheiden op, prijst anderen bij successen en kijkt zichzelf aan bij mislukkingen“, aldus management expert Jim Collins. Goede leiders zijn in staat om anderen te coachen, stimuleren en inspireren. Daarmee verhogen zij de motivatie, betrokkenheid, prestaties én productiviteit binnen hun organisatie.

Wat voor leider ben jij?

Welke manier van leidinggeven is voor jou effectief? Bén je eigenlijk wel effectief als leidinggevende? Om anno 2018 een goede leidinggevende te zijn, zijn dit de belangrijkste ingrediënten van je gedrag:

  • Flexibiliteit in je stijl van leiding geven door te kunnen schuiven op het spectrum van doelgericht (inhoud) en relatiegericht (persoon) aansturen.
  • Balans creëren tijdens je gesprekken in sturen (duw energie) en volgen (trek energie) zodat je duidelijk bent maar óók intrinsieke motivatie en ownership creëert.
  • Regelmatig en tussentijds terug te komen op wat er goed en minder goed gaat bij de ander.
  • Je eigen tempo (snel doelen behalen en resultaat willen zien) afstemmen op de ander.
  • Genoeg aandacht hebben voor de ander als persoon en professional, ook los van de doelen en verwachtingen.

Het inzetten van dit gedrag helpt je om een succesvolle leidinggevende te zijn. Met name het laatste punt is tegenwoordig belangrijker dan vroeger. Inlevingsvermogen gebruiken om je team mee te krijgen leidt vaker tot het behalen van gezamenlijke doelstellingen. “Een manager die zijn mensen niet kan lezen of begrijpen, zal geen effectieve manager zijn” zegt Krznaric. “Als je anderen wilt motiveren of inspireren, zul je moeten weten wat anderen willen of nodig hebben.”

Je helpt hiermee jouw mensen om krachtige professionals te worden en daardoor gaan jij en je team effectiever samenwerken. Dat is niet alleen prettiger voor beide kanten, je bereikt ook betere resultaten, met minder energie.

Ben jij je bewust van het effect jouw huidige stijl van leidinggeven? Merk je dat jouw gedrag nog wel eens averechts werkt in situaties, waardoor je jouw team niet mee krijgt? Ontdek het effect van jouw gedrag in onze Invloedtest. Wil je meer weten over flexibel leiderschap in iedere situatie, bekijk dan onze training Situationeel Leiderschap.

Doe de invloedtest Download het e-book van Ambitie naar Succes

Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen