Pence vs. Harris: wat doe je als jouw spotlight ingepikt wordt?

Geschreven op oktober 8, 2020 – Categorie: Communicatie, Leiderschap

Deel via

Pence vs. Harris: wat doe je als jouw spotlight ingepikt wordt?

De campagnes om het presidentschap in de V.S. zijn in volle gang, en daar horen ook altijd bijzondere debatten bij. Tijdens het debat tussen de running mates, de democratische Kamala Harris en de republikeinse Mike Pence, kwam de ene na de andere onderbreking voorbij. 

Pence bleef, ondanks de waarschuwingen van de debatleider, meermaals doorpraten terwijl Harris aan het woord was. Ze liet dat niet gebeuren en sprak hem meerdere keren aan. “Ik ben hier aan het woord.” En ze vervolgde: “Als je me laat uitpraten kunnen we daarover in gesprek.”

Het had zo een discussie kunnen zijn tussen jou en je collega, op de inhoud na dan. Zo’n moment dat je midden in je verhaal onderbroken wordt, en de ander doodleuk verder gaat met een ander onderwerp. Hoe ga jij hiermee om? Spreek je die persoon aan, net als Harris deed, of laat je het gebeuren?

Laat je dat echt gebeuren?

Het gesprek wordt overgenomen en je zegt er op dat moment niets van. Je kan je punt niet maken en je spotlight wordt ingepikt. Het ging voor de ander zo gemakkelijk, dat de kans bestaat dat dit vaker gebeurt. “Je geeft toch geen tegengas”. Laat je dat echt gebeuren? Zonde!

Succesvol aanspreken

Als je in een situatie zit waarbij je collega je steeds onderbreekt, heb je alle recht om de ander daarop aan te spreken. Je zit er immers niet voor spek en bonen bij. Bij het debat van Harris en Pence zag je dat Pence gewoon door ging met onderbreken. Niet het effect dat je wilt bereiken als je iemand aanspreekt.

Tijdens een gewoon gesprek of een discussie kan de invloedstijl Stellen daarbij helpen. Dat begint met het uitspreken van (in dit geval) een negatief waardeoordeel over het gedrag van de ander. “Ik vindt het niet oké dat je mij onderbreekt”. Vervolgens stel je een norm/eis: “Ik verwacht van jou dat je mij uit laat praten”.

Als de ander door blijft gaan, zoals Pence dat deed, is het nodig om de ‘druk’ te verhogen. Dit kun je doen door in je non-verbale communicatie nog steviger te zijn. Bijvoorbeeld luider te praten (niet schreeuwen, dat is een zwaktebod), meer stiltes in te bouwen of je lichamelijk wat groter te maken (recht op zitten, etc). Wil dit ook niet zijn werking hebben, dan kun je er ook nog een sanctie aan verbinden. “Als je mij nog een keer onderbreekt, stop ik met dit gesprek”.

De keuze hoe je handelt is natuurlijk aan jou. Het zal afhangen van het moment, het gesprek dat je voert en de persoon die je tegenover je hebt. Toch is het handig om je ervan bewust de zijn dat als je als serieuze gesprekspartner gezien wilt worden, het af en toe nodig is om dit respect op te eisen en er een punt van te maken. Dus, laat het niet zomaar gebeuren.

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen