Ontevreden over je manager? Laat weten wat je nodig hebt in 5 stappen!

Geschreven op februari 15, 2018 – Categorie: Leiderschap, Persoonlijke ontwikkeling

Ontevreden over je manager? Laat weten wat je nodig hebt in 5 stappen!

De job van je manager is onder andere om ervoor te zorgen dat jij je werk goed kunt doen. Maar jij merkt daar weinig van. Jouw manager heeft het te druk, snapt niet wat je nodig hebt, werkt je tegen of is volgens jou gewoonweg ‘incapabel’.

Helaas zitten veel mensen in hetzelfde schuitje. Uit onderzoek van de NationaleVacaturebank blijkt dat 63% van de medewerkers aangeeft ontevreden te zijn over zijn of haar manager. 41% geeft aan te weinig begeleiding te krijgen en 22% daarentegen klaagt juist over te veel aandacht.

Best jammer, want je manager heeft veel impact op je. Als de relatie niet goed zit kan dat veel energie kosten. Het irriteert je, houdt je tegen en zorgt voor minder werkplezier. Jij bent daar klaar mee. Je wilt weer met plezier naar je werk gaan, dingen voor elkaar krijgen en gewoon je ding doen. Geef aan wat je nodig hebt in 5 stappen.

In 5 stappen aangeven wat je nodig hebt:

1.      Mind your mindset

Vraag jezelf twee dingen af, voordat je naar je manager toe gaat om te laten weten hoe jij denkt over de situatie;

  • Intentie

Wat is de intentie waarmee je naar je manager toe stapt? Wil je frustratie uiten? Wil je gelijk krijgen? Of wil je weer goed functioneren en plezier in je werk? Het is belangrijk dat je intentie gericht is op een verbetering in de toekomst. Houd daarom ook rekening met de manier waarop je iets zegt. Boos worden draagt niet bij aan je doel om de situatie te verbeteren.

  • Gelijkwaardigheid:

Vind je jezelf even veel waard als je manager? Of plaats je jezelf onder of boven hem? Je gaat naar hem toe omdat jij je werk niet goed kunt doen. Het is goed dat je dit aankaart. Voor jezelf, maar ook voor het bedrijf. Voorkom dat je met de vinger gaat wijzen. Hier bereik je vaak het averechtse mee. Daarnaast is er misschien wel een legitieme reden waardoor je manager je tot nu toe niet kon geven wat je nodig hebt. Luister ook naar de andere kant van het verhaal.

2.      Create common ground

Bereid je goed voor op het gesprek. Hoe zit je manager in elkaar, waar hecht hij waarde aan? Welke belangen heeft hij en waarom heeft hij er ook baat bij als hij je helpt? Eén ding is zeker: jullie hebben er beiden profijt van als jij beter je werk kunt doen. Schrijf het op en benadruk dit tijdens het gesprek. Maak duidelijk dat je ook denkt in het belang van je manager en het bedrijf.

3.      Be specific

Schrijf van te voren op wat je precies mist of anders wilt en maak het concreet. “Ik heb meer begeleiding nodig” is vrij ruim. Wat voor soort begeleiding? Hoe vaak? Bij welke vraagstukken wil je begeleiding? Wil je persoonlijke gesprekken of antwoord via e-mails? Laat weten wat je nodig hebt en hoe dat er concreet uitziet op de werkvloer.

Assertief in één dag

Neem zelf de touwtjes in handen

Meer informatie

Leer opkomen voor jezelf en jouw doelen te halen zonder een ander tegen de borst te stuiten

Veel mensen gaan moeilijke gesprekken liever uit de weg. Zonde, want assertief zijn levert je veel op! Breng jouw assertiviteit naar een sterker niveau, zonder de ander een vervelend gevoel te geven. Aan het einde van deze workshop kun je jezelf steviger profileren.

4.      Be positive

Tijdens het gesprek is het belangrijk om er op te letten dat je positief blijft. Wellicht zorgt de situatie voor verborgen emoties die op kunnen spelen. Houd dit in de gaten. Let er op dat de focus blijft op verbetering in de toekomst. Natuurlijk is het fijn om even je gevoel te kunnen uiten en te laten weten wat het met je doet, maar blijf er niet in hangen. Kijk vooruit en sluit het verleden af.

5.      Write it down

Hebben jullie tijdens het gesprek afspraken gemaakt over de aanpak van de situatie? Leg deze vast en stuur ze per mail naar je manager met de vraag om dit te bevestigen. Zo kunnen jullie elkaar er op aanspreken als het niet gaat zoals afgesproken. Op deze manier vraag je ook extra commitment van je manager om aan de verbeteringen te werken.

 

 

Ga je het gesprek met je manager gemakkelijk aan of vind je het lastig? Hoe goed ben jij eigenlijk in communiceren, stimuleren en overtuigen? Doe de invloedtest en kom erachter hoe goed je bent in het inzetten van de juiste communicatiestijlen. Je krijgt gratis tips en oefeningen om je communicatieve vaardigheden te verbeteren. Mooi meegenomen als je het gesprek met je manager aangaat. Wil je jouw assertiviteit naar een sterker niveau brengen, zonder de ander een vervelend gevoel te geven? Bekijk onze training Assertief in één dag.

Doe de Invloedtest Lees meer over Assertief in één dag

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”


Bron: Managementsite

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen