Ontdek de kracht van onthullen

Geschreven op februari 13, 2018 – Categorie: Communicatie, Overbruggen

Deel via

Ontdek de kracht van onthullen

Encyclo.nl zegt over onthullen: het openbaren van onbekende feiten. Prachtig. Het is precies dat: je openbaart iets bij een onthulling. Wellicht geen feit, maar wel essentiële informatie. Zowel voor jou om te geven als voor de ander om te ontvangen.

En dan doet de onthulling zijn magische werk. Aan de ene kan verzacht, raakt, ontroert het de ander. En aan de andere kant verscherpt, verbind en verdiept het ook. “Het is jouw openheid die uitnodigt tot openheid bij de ander. Jouw kwetsbaarheid die de ander ontwapent. Jouw lef dat de ander uitdaagt. De transparantie roept vertrouwen op en versterkt,” aldus onze invloedexpert Joris van den Hout.

Soms zie ik deelnemers na 5 dagen training naar huis gaan met als meest impactvolle take-away: de magische kracht van onthullen.” Hij geeft aan dat onthullen hem ook verder helpt in de communicatie. “Ik doe er m’n best voor het te gebruiken wanneer het past en het levert me heel, heel veel op. Ik gun het iedereen om dit wondermiddel dagelijks te gebruiken. Niet als truc, maar als authentiek en oprecht gedrag.”

 


 

Vind je het lastig om open te zijn naar anderen? Dan kunnen deze 3 tips je helpen:

Tip 1. Houd het bij jezelf. Onthul iets over JOU! Bijvoorbeeld een gedachte of een gevoel, iets waar de ander geen weet van heeft.

Tip 2. Onthul niet ‘zomaar’ iets. Zorg dat je iets onthult dat past bij de situatie en dat ook een meerwaarde heeft voor de ander.

Tip 3. Raap al je lef bij elkaar en wees niet bang om kwetsbaar te zijn. De mooiste onthullingen zijn eng om te doen!

 

Onthullen. It’s simple, not easy.

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen