Hoe ga je om met een onuitstaanbare collega?

Geschreven op juli 25, 2019 – Categorie: Communicatie

Hoe ga je om met een onuitstaanbare collega?

We brengen regelmatig meer tijd door op kantoor dan thuis. Dat betekent ook dat je, soms ongewenst, veel tijd met bepaalde collega’s doorbrengt. Hoewel er sprankelende samenwerkingen kunnen ontstaan en je soms zelfs vriendschappen sluit met collega’s, zit er vaak ook een zure appel tussen. Toch wil je zo prettig mogelijk samenwerken met die niet-teamspeler of zuurpruim. Hoe doe je dat?

Géén gestrekt been; praat met elkaar

Ergernissen kunnen zo hoog oplopen dat je mee gaat in het gedrag van de ander. Vuur met vuur bestrijden biedt alleen geen oplossing. Wees de verstandige en laat de situatie niet escaleren naar een onmogelijke werksfeer. Het klinkt misschien niet als de ideale oplossing, maar toch raden we je aan om in gesprek te gaan met je collega.

1. Ontdek de trigger van de ander

Je collega uit zich op een bepaalde manier die jou stoort, maar weet je ook waar dat gedrag vandaan komt? Ontdek waar het, in jouw ogen, vervelende gedrag uit ontstaat. Kies een goed moment om hierover te beginnen. In de heat of the moment zal het gesprek ongetwijfeld anders lopen dan gewenst.

Gedraagt je collega zich vervelend op een specifiek moment of herken je een gedragspatroon, verwijs hier dan naar. Spreek vanuit je zelf en zonder een mening te vormen over de ander, hoe moeilijk dat ook is.

 VOORBEELD –  Tijdens jullie wekelijkse teammeeting is jouw collega X altijd met haar telefoon bezig. Terwijl jij aan het woord bent, lijkt zij druk met andere dingen. Na de meeting spreek je haar aan. “Goh X, het valt me op dat je tijdens onze meetings vaak met je telefoon bezig bent, dat geeft mij het gevoel dat wat ik zeg niet relevant genoeg is voor jou. Klopt dat?”  

Versnel je Samenwerking

Ervaar hoe je sneller je doel bereikt als je aandacht hebt voor de ander. Ontdek wat het je oplevert als je de (werk)relatie en jouw doel in balans houdt.

 Houd je focus op het begrijpen van het perspectief van je collega. Het kan natuurlijk zijn dat dit gedrag volledig onbewust geuit wordt. Misschien voelt ze zich niet betrokken of spelen er dingen in de privésfeer. Hoe bewust is je collega van de impact van haar gedrag?  Door aandachtig te luisteren, vragen te stellen en door zelf ook open en eerlijk te zijn, kun je ontdekken waar het gedrag van de ander vandaan komt. Met deze informatie kun je ook op zoek naar een manier waarop, in dit voorbeeld, de meeting voor jullie beide productief kan zijn. 

2. Geef je grenzen én verwachtingen aan

 Het gedrag van je collega kost jou onnodig veel energie. Het kan helpen om concreet het storende gedrag te benoemen naar je collega. Geef aan wat dit gedrag met jou doet. Maak hiervan geen jij-doet-dit-en-ik-vind-daar-iets-van gesprek. Je benoemt echt het effect van het gedrag op jou. 

Sta ook open voor feedback van de ander over jouw gedrag. It takes two to tango.

De volgende stap is het uitspreken van je verwachting naar de toekomst toe. Hoe concreter je deze uitspreekt, hoe makkelijker het voor je collega wordt om aan jouw verwachting te voldoen. Zorg vervolgens dat deze collega zich ook aan jouw norm houdt. Iedere keer als ze de grens over gaat zul je haar hier consequent op moeten aanspreken. Je kunt hier meer lezen over het effectief aanspreken van je collega.

VOORBEELD – Je spreekt jouw collega X aan op haar gedrag. “Ik vind het niet prettig dat je tijdens onze meeting met je telefoon bezig bent. Ik verwacht van jou dat je interesse toont in wat ik vertel.” 

 Niets doen levert jou geen verbetering op. Als jij je aan je collega blijft storen, is het aan jou om in actie te komen. Creëer een fijne werkomgeving voor jullie beide en ga in gesprek!

De kunst van het nee zeggen

Ontdek hoe jij jouw grenzen kenbaar maakt en jouw verwachtingen uitspreekt, zonder daar een vervelend gevoel aan over te houden. Leer op een effectieve en tactvolle manier zeggen wat jij wilt en breng jouw assertiviteit naar een hoger niveau.

“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via concrete handvaten leren we ze om situaties effectiever aan te vliegen. Zo bereiken ze hun doel én versterken ze relaties. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen