Moedig jij jouw troepen als een cheerleader aan?

Geschreven op januari 19, 2021 – Categorie: Leiderschap

Deel via

Moedig jij jouw troepen als een cheerleader aan?

Geef jij jouw medewerkers de vrijheid om zijn of haar werkzaamheden naar eigen inzicht uit te voeren? Hebben ze een gevoel van meesterschap in hun werk? En voelen ze de veiligheid om te mislukken?

Er zijn drie psychologische basisbehoeften waar je vanuit je leidinggevende rol zeker aandacht aan moet besteden. Ooit gehoord van de zelfdeterminatietheorie van Deci & Ryan? We gaan het je uitleggen!

‘’De zelfdeterminatietheorie stelt dat mensen – naast hun fysieke behoeften – ook drie essentiële psychologische basisbehoeften hebben: de behoefte aan Autonomie, Betrokkenheid en Competentie (ABC).’’  

Hoe gemotiveerd zijn jouw medewerkers?

Uit onderzoek is gebleken dat intrinsieke motivatie leidt tot betere prestaties, hogere organisatiebetrokkenheid en meer geluk en baantevredenheid. De combinatie van motivatie én de juiste capaciteiten in huis hebben maakt dat iemand optimaal functioneert. Dat wil toch elke manager? Het is dan ook belangrijk hier aandacht aan te besteden. Je kunt de intrinsieke motivatie van je medewerkers verhogen als je kunt inspelen op de volgende drie psychologische basisbehoeften:

  1. Autonomie: De werknemer heeft de vrijheid om een activiteit naar eigen inzicht te kunnen uitvoeren en heeft invloed op wat hij/zij doet.
  2. Gevoel van competentie: De werknemer heeft vertrouwen in eigen kunnen. Dit gaat over dingen doen waar je goed in bent, je talenten gebruiken en deze verder kunnen ontwikkelen waardoor je een effect kan hebben op de wereld.
  3. Betrokkenheid: De behoefte aan betrokkenheid gaat over de relaties met anderen op het werk: een prettige sfeer op het werk, het gevoel hebben dat je collega’s en leidinggevenden om je geven en – omgekeerd– dat jij deze anderen ook belangrijk vindt.

In plaats van vanuit een leidinggevende rol alles bepalen en vooral dingen opleggen, kan je dus ruimte geven en als een cheerleader je medewerkers aanmoedigen!

Wanneer de motivatie ver te zoeken is

De motivatie neemt af wanneer medewerkers zich gecontroleerd voelen of zich onder druk gezet voelen door anderen of door zichzelf. Maar ook de werkcontext heeft grote invloed op de motivatie van jouw medewerkers. Dus zorg ervoor dat er voldoende werkhulpbronnen zijn, dat medewerkers hun vaardigheden en talenten kunnen benutten, autonomie ervaren en dat je sociale steun biedt.

Motiveren op afstand

En hoe gaat het nu in 2021? Wellicht is het gevoel van autonomie voor jouw medewerkers toegenomen door het thuiswerken. Maar hoe geef je nu invulling aan de behoefte van betrokkenheid? Het gebrek hieraan kan negatieve gevolgen hebben voor de motivatie. Want juist die balans tussen de 3 componenten is zo belangrijk. Werknemers zullen zich door de fysieke afstand minder verbonden voelen met hun organisatie, hun werk en hun collega’s. En bij zichzelf ten rade gaan: ‘’Waarom doe ik dit werk?’’, ‘’Kan ik dit werk ook niet voor een andere organisatie doen?’’, ‘’Vind ik mijn werk nog wel leuk?’’ e.d. Deze twijfel kan uiteindelijk zelfs tot vertrek van sommige medewerkers leiden.

Dus onze tip in deze tijden: Moedig jouw medewerkers ongekend aan, bedank je medewerkers voor hun werk, geef nog meer complimenten, stimuleer sociaal contact (geef ook eens het goede voorbeeld), biedt ruimte voor eigen initiatief, heb vertrouwen in de medewerker, laat zien hoe de medewerker bijdraagt aan het geheel, stel je eigen verwachtingen bij en doe regelmatig een check-in!

Leidinggeven op afstand

Wil je weten hoe je het beste je team kunt aansturen terwijl jullie op afstand van elkaar werken? Ga aan de slag met de verschillende persoonlijke en organisatiebelangen rondom remote werken tijdens de Online Class Leidinggeven op afstand.

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Bron: Steunpuntwerk

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen