Meer succes door slimmer werken

Geschreven op februari 8, 2018 – Categorie: Invloed, Persoonlijke ontwikkeling

Meer succes door slimmer werken

Je bent eager. Je wilt blijven groeien, indruk maken en de beste zijn in jouw vak. Je werkt veel en hard en doet het prima. Toch ben je er nog lang niet; je wilt meer. Ga je nóg meer uren maken en nog harder werken? Volgens Morten T. Hansen, hoogleraar op de universiteit van Berkeley, kun je dat beter niet doen.

Hansen toonde met een grootschalig onderzoek aan dat meer uren in je werk stoppen niet automatisch betekent dat je betere resultaten behaalt. Hij deed 5 jaar onderzoek onder 5000 werknemers bij grote Amerikaanse bedrijven en vroeg de werknemers om hun eigen prestaties te beoordelen. Daarnaast vroegen hij hen ook de prestaties van hun leidinggevende en hun collega’s te beoordelen en kregen ze vragen over hun gewoonten. Het onderzoek leverde hem één duidelijk inzicht op: toppresteerders werken niet zozeer harder, maar slimmer. Over de slimme manieren van werken die leiden tot de beste prestaties, schreef hij het boek Great at work’ , waar onder andere deze punten in naar voren komen:

  1. Less is more

Dat je veel uren maakt, veel taken en verantwoordelijkheden hebt, wil nog niet zeggen dat je goed werk levert. Een hoge hoeveelheid maakt je niet per definitie beter of succesvoller. Vooral de manier waarop je je taken aanpakt maakt volgens Hansen verschil. Volgens hem moeten we niet alleen een select aantal taken hebben om aan te werken, maar moeten we hier zo op gefocust zijn dat we de beste worden in deze taken. Pas dan kun je uitblinken. Uit zijn onderzoek bleek dat de mensen die zowel het kiezen van specifieke doelen als het hebben van een goede focus onder de knie hebben, gemiddeld 25 procent meer werk gedaan krijgen dan hun collega’s.

  1.  Effectief overtuigen

Succesvolle collega’s krijgen mensen mee met hun ideeën en houden de relatie goed. Toch zijn er nog veel mensen die hun ideeën door willen duwen en veel weerstand krijgen, met als resultaat dat ze hun doelen niet bereiken. Jouw aanpak in zo’n situatie heeft invloed op het resultaat dat je voor ogen hebt. Als je een doel hebt is het soms lastig om dit vanuit het standpunt van een ander te bekijken. Maar oprechte interesse tonen in de denkwijze van de ander brengt je verder dan volledig over anderen heen walsen. Probeer je collega’s te overtuigen door ze bewust te maken van de noodzaak van het doel waar jullie gezamenlijk aan werken. Schets een duidelijk beeld van het resultaat dat jij voor je ziet en welke stappen hiervoor nodig zijn. Laat ze zien wat jullie hiermee in de toekomst kunnen bereiken. Luister naar hun bezwaren en buig ze om naar enthousiasme.

Inzicht in Invloed®

Vergroot je persoonlijke effectiviteit

Meer informatie

Krijg meer voor elkaar. In je werk. In je leven.

Tijdens Inzicht in Invloed® leer je wat het effect is van je huidige gedrag op anderen. Je ervaart hoe succesvol je kunt zijn, wanneer je het eens anders aanpakt dan je gewend bent. Zo word je altijd succesvol in het behalen van de doelen die je voor ogen hebt!

  1. Verleg je focus

Mensen die beter willen worden in hun werk, hebben als eerste reactie vaak de neiging om meer uren te gaan werken. Volgens Hansen is dit zonde van de tijd. Als je echt wilt uitblinken in je werk moet je anders gaan denken. Vraag je vaker af waarom je iets doet, wat dat voor effect heeft en wat het je oplevert. Ontdek waar je tijd mee kunt winnen en verleg de focus naar de dingen die er echt toe doen.

  1. Efficiënt vergaderen

Eindeloze meetings, we kennen ze allemaal. 69 procent  van de ondervraagden uit het onderzoek van Hansen ervaart dat vergaderingen niet effectief zijn. Ze duren vaak lang en hebben niet het gewenste resultaat. Volgens Hansen ligt dit aan de manier van vergaderen. Vooral de opbouw van het debat tijdens een vergadering komt de efficiëntie ten goede. Daarnaast vind hij dat men zich echt bewuster moet worden van het effect van goed luisteren. “Onderbreek anderen niet zomaar, herhaal wat mensen zeggen om te checken of je het snapt en hou je aandacht bij het gesprek, zowel verbaal als non-verbaal,” aldus Hansen.

Wil jij nog meer groeien en echt het beste uit jezelf halen? Doe de Invloedtest en ontdek in welke gedragsstijlen je je nog verder kunt ontwikkelen. Nieuwsgierig hoe je echt kunt leren hoe jij, door middel van het gedrag wat je inzet, nog succesvoller kunt worden? Kijk dan eens naar onze training Inzicht in Invloed®

 

Lees meer over Inzicht in Invloed® Doe de Invloedtest

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”


Bron: MT, Businessinsider

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen