Een magisch moment – de ervaring van een trainer

Geschreven op april 5, 2018 – Categorie: Column, Invloed, Persoonlijke ontwikkeling

Deel via

Een magisch moment – de ervaring van een trainer

Soms valt ons iets op in een publicatie, een nieuwsitem of bij een (publieke) gebeurtenis. Iets dat alles te maken heeft met Invloed. Of juist helemaal niet. Daar vertellen we je er graag meer over.

Dit keer is onze invloedexpert Linda Kluijtmans aan het woord. Ze neemt je mee naar een moment tijdens de training.  Een van de momenten waarop ze beseft dat ze prachtig werk heeft. Een magisch moment.

Lees hieronder gauw verder!


Een magisch moment

Je zat aan tafel en ik zag je en profil. Het was al even stil na afloop van ons gesprek.

Toen je 5 dagen geleden de training binnen kwam, zag ik direct de spanning op je gezicht. Grijs pak, smartphone in de hand. Zodra je sprak; heldere zinnen die getuigden van analyserend vermogen. Je keek serieus, stelde je gereserveerd op naar de rest van de groep. Je kwam binnen met de verwachting om nog beter te worden in je werk. Leren argumenteren en overtuigen, daar ging je voor. Sterk en onverbiddelijk overkomen, waardoor je opdrachten zou winnen.

Daar lag ook jouw leerpunt; hoe krijg je anderen mee? Jouw oplossing lag op de inhoud, daar moest je beter in worden. Krachtig zijn, zodat mensen op je kunnen bouwen.  Doorgaan, focus en meer eisen van jezelf. Toch ontdekte je dat het anders, effectiever, kon.

‘Dit heb ik nog nooit tegen iemand gezegd.’
Je zei het vooral tegen jezelf, zo leek het.

‘Hoe voelt het?’ vroeg ik.

Er verscheen een brede grijns op je gezicht. ‘Ja… heerlijk!’

Hier zat een manager, 38 jaar, een investeerder die vier talen sprak. De druk op je schouders, de spanning op je borst. De verwachting van het management team die je met je meedroeg, verwachtingen van je ouders en natuurlijk ook die van jezelf. De verantwoordelijkheid die je op een andere manier voelde thuis, voor je vrouw en kinderen. Dat alles was er nog steeds, maar in een ander perspectief.

Je keek op. Je ogen straalden. ‘Zo ga ik het doen,’ zei je resoluut.

‘Ja?’ vroeg ik, onderzoekend of je meer wilde zeggen.

‘Ja, zo wil ik het zeggen. Gewoon zoals het is.” Daar op dat moment nam je een besluit wat een markering in de tijd werd. Je besloot om volledig transparant te zijn over wat je wilde bereiken in het gesprek. Je was het draaien zat. Er viel een last van je af. Je ademde uit. Je gezicht ontspande en je draaide naar mij toe.

‘Onwijs bedankt Linda.’

‘Je deed het zelf!’ riep ik uitgelaten. Ik deelde in het gevoel van bevrijding na de verkramping, de kracht van open zijn, de impact die je hebt als je helemaal jezelf bent.

Het is een magisch moment. Het is waarom mijn werk zo mooi is. Het is waarom ook jij Inzicht in Invloed® zou moeten volgen.

Loop jij keer op keer tegen dezelfde situaties aan waarin het je niet lukt om je doel te bereiken? Situaties waarin je er niet uitkomt met jouw samenwerkingspartner? Je weet dat er meer uit te halen valt. Je weet misschien zelfs waar het misgaat, maar niet hoe je dit kunt verhelpen. Met de bagage van deze stevige training ben je effectiever in het bereiken van je doelen. Zo houd je energie over om met plezier te werken.

Ontdek wat invloed voor jou kan betekenen!

Lees meer over Inzicht in Invloed® Doe de Invloedtest Download e-book

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Wil je meer weten over invloed? Lees ons e-book Weg met weerstand: Impact met Invloed.“

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen