Mag ik even uitpraten?

Geschreven op maart 10, 2021 – Categorie: Communicatie

Deel via

Mag ik even uitpraten?

Er is niks irritanter dan continu onderbroken te worden als je aan het woord bent. Onderbrekers kom je overal tegen. Op je werk, in je familie of vriendenkring, tijdens feestjes, presentaties of vergaderingen. You name it! Je hebt onderbrekers die zichzelf gewoon graag horen (‘En nu ik!’), die vinden dat je te langdradig bent, die continu reageren met vragen of bevestigingen enzovoort.

Ook Minister van Defensie Ank Bijleveld (CDA) krijgt hiermee te maken. De Minister zei onlangs in talkshow Op1 dat Premier Mark Rutte vrouwen tijdens vergaderingen vaak niet laat uitpraten. Hoe ga je daarmee om? Denk je ‘laat maar’, blijf je stug doorpraten en kijk je wie er als eerste stopt, of spreek je de onderbreker erop aan?

Type onderbrekingen

Je hebt onderbrekingen die instemming en betrokkenheid tonen of verheldering zoeken, deze worden vaak niet als storend ervaren. Het zijn vooral de onderbrekingen die worden ingezet om het verhaal over te nemen of om van onderwerp te veranderen die tot grote frustratie leiden. Onderbrekers zijn vaak assertief, communicatief, dominant, competitief en te veel in zichzelf geïnteresseerd.

We geven je 4 tips die ervoor zorgen dat je ongestoord je verhaal kunt doen:

#1: Mag ik even uitpraten?

 Spreek de onderbreker aan op het moment dat het gebeurt. Zeg bijvoorbeeld: Bedankt voor je input, maar ik was nog niet uitgepraat, ik neem het graag weer van je over”. Op subtiele wijze vertel je dat je de onderbrekingen niet fijn vindt, zonder het ongemakkelijk te maken.  Wees dus assertief maar niet agressief.

Als dit niet werkt, kan de invloedstijl Stellen helpen. Dat begint met het uitspreken van (in dit geval) een negatief waardeoordeel over het gedrag van de ander. “Ik vind het niet oké dat je mij onderbreekt”. Vervolgens stel je een norm/eis: “Ik verwacht van jou dat je mij uit laat praten”. Wil dit ook niet zijn werking hebben, dan kun je er ook nog een sanctie aan verbinden. “Als je mij nog een keer onderbreekt, stop ik met dit gesprek”.

#2: Stel vragen

Zoals eerder gezegd zijn er ook positief bedoelde onderbrekingen, maar ook deze kunnen soms vervelend zijn. Als een collega je onderbreekt met een eigen mening, stel dan indringende vragen en blijf doorvragen. Zo wordt duidelijk gemaakt dat je de onderbrekingen niet op prijs stelt zonder de confrontatie aan te gaan. En wie weet komen jullie zo op verbeteringen of nieuwe ideeën.

#3: Geef het aan

Het is belangrijk dat jij al jouw ideeën en gedachten kan uiten tijdens een presentatie of meeting, het liefst zonder onderbroken te worden. Maak het vanaf de start al duidelijk dat je er bent om jouw verhaal te doen en dat je open staat voor vragen, feedback en discussies. Alleen dat je dit liever doet nadat je klaar bent.

#4: Fire with fire

Het kan zomaar voorkomen dat je iemand tegenkomt die toch nog door blijft gaan. Eentje waarbij je alles hebt geprobeerd, maar die niet stopt met onderbreken. Wat kan je dan nog doen? Precies hetzelfde als de onderbreker. Blijf doorpraten en ga niet in op de onderbreking! Maak je verhaal af zonder de onderbrekingen te erkennen en maak oogcontact met de onderbreker. Dit is wat agressiever dan je misschien gewend bent, maar dit is dan ook de laatste optie die je hebt.

De keuze hoe je handelt is natuurlijk aan jou. Het zal afhangen van het moment, het gesprek dat je voert en de persoon die je tegenover je hebt. Toch is het handig om je ervan bewust de zijn dat als je als serieuze gesprekspartner gezien wil worden, het af en toe nodig is om dit respect op te eisen en er een punt van te maken. Dus, laat het niet zomaar gebeuren.

Meer bereiken in iedere situatie

Altijd je gesprekspartner meekrijgen en de uitkomst van je gesprekken sturen? Dan is het van groot belang om stijlflexibel te worden. Op het moment dat jij de situatie kunt lezen, kun je het proces sturen door de juiste stijl in te zetten in de juiste situatie. In de training Inzicht in Invloed® leer je op strategisch niveau de situatie te lezen en de juiste stijl toe te passen. Zo krijg je meer grip op je communicatie.

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen