Leidinggevenden vallen door de mand: die van jou ook?

Geschreven op februari 24, 2021 – Categorie: Leiderschap

Deel via

Leidinggevenden vallen door de mand: die van jou ook?

Empathische en betrokken leidinggevenden winnen terrein op de autoritaire en op status gerichte leidinggevenden. Ze zijn verleden tijd. Volgens professor Mark van Vugt zorgt Corona voor een revolutie in onze manier van leidinggeven.

Wat was de accelerator? Het gebrek aan fysieke controle. Even over de schouder meekijken zit er niet meer in nu iedereen thuiswerkt. Met als gevolg dat leidinggevenden contactmomenten moeten inplannen en initiëren en ‘blind’ moeten vertrouwen op de capaciteiten van hun medewerkers. En dat vindt lang niet elke leidinggevende even makkelijk… Door al deze veranderingen en het verlies van de fysieke controle vallen veel leidinggevenden door de mand. Volgens een nieuw rapport van het Nederlands Instituut van Psychologen vraagt leidinggeven op afstand om inlevingsvermogen en betrokkenheid.  

Revolutie of hervorming?

Invloedtrainer Ad Schrama: “Controle is al langer niet meer dé manier om leiding te geven. Corona brengt niet zozeer een revolutie tot stand. Coachend leidinggeven vanuit vertrouwen en begeleiden van talent was revolutionair maar is al heel wat jaren een inzicht van deze tijd.”

Volgens Ad is het voor leidinggevenden op dit moment juist een valkuil dat zij terugkeren naar een meer autoritaire manier van leidinggeven, terwijl zij voorheen misschien al een meer persoonlijke en coachende aanpak hadden. Dit kan voortkomen uit het gevoel dat zij geen of minder grip hebben op wat de medewerker aan het doen is.

Balans = key

De juiste balans vinden in de hoeveelheid contact is key. Zoals met veel dingen, kan ook dit te veel van het goede worden. Te veel contact kan het gevoel van controle oproepen bij medewerkers, terwijl te weinig contact als te weinig aandacht ervaren kan worden.  

Het is belangrijk om te weten dat het om vertrouwen gaat. Kijk samen met de medewerker hoe hij/zij taken, verantwoordelijkheden en verbinding met de organisatie inricht. Als je verbinding tussen jezelf en de ander wil creëren, kun je de communicatiestijl Overbruggen inzetten. Je richt je op de informatie, de kennis en het perspectief van de ander. Dat houdt in: anderen betrekken, naar hen luisteren, hen begrijpen en hun vertrouwen winnen. Deze stijl is essentieel bij het creëren van draagvlak, vergaren van informatie en het omgaan met emoties.

Leidinggeven op afstand

Wil je weten hoe je het beste je team kunt aansturen terwijl jullie op afstand van elkaar werken? Ga aan de slag met de verschillende persoonlijke en organisatiebelangen rondom remote werken tijdens de Online Class Leidinggeven op afstand.

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Bron: AD

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen