Leidinggeven is geen kwestie van gender

Geschreven op april 23, 2021 – Categorie: Leiderschap

Deel via

Leidinggeven is geen kwestie van gender

Hoewel de meerderheid van de mensen aan de top van organisaties mannen zijn, tonen onderzoeken aan dat het in feite vrouwen zijn die het in zich hebben om effectief leiding te geven. Dus in plaats van vrouwelijke leidinggevenden te adviseren om meer als mannen te handelen om vooruit te komen, zou de samenleving beter gebaat zijn bij meer mannelijke leiders die proberen vrouwen na te bootsen.

Oftewel de ideale leider bezit dus zowel over masculiene als feminiene eigenschappen. Uit een wereldwijd onderzoek, van het Britse WPP, is gebleken dat de top tien kenmerken van de moderne ideale leider het volgende zijn: expressief, toekomstgericht, besluitvaardig, redelijk, loyaal, flexibel, geduldig, veerkrachtig, intuïtief en coöperatief. 

“The ability to learn is the most important quality a leader can have.” – Padmasree Warrior (CEO & Founder, Fable)

Het moderne leidinggeven is een balans tussen de vrouwelijke en mannelijke manier van leidinggeven. Hier zijn enkele leiderschapslessen die de meeste mannen van de gemiddelde vrouw kunnen leren.   
#1 Know your limits

Het is goed om zelfverzekerd te zijn, maar het is beter om zelfbewust te zijn. Wanneer je overtuigd bent van je eigen grootsheid is het lastig om je zwaktes en gebreken te zien. Weet dat iedereen onzekerheden heeft en soms twijfelt aan zichzelf. Wanneer je hier bewust van bent begrijp je beter hoe mensen jou zien. Verder is het dan ook makkelijker te zien wat er mist tussen waar je heen wilt en waar je op dat moment zit.  Als je jezelf op een meer kritische wijze kan beoordelen, ben je meer voorbereid op dingen die jouw pad opkomen. 

#2 Stimuleer zelfrealisatie

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer leiden vanuit inspiratie, veranderen van attitudes en overtuigingen van mensen en mensen op een lijn brengen met een gezamenlijke doel. Transformationeel leiderschap resulteert vaker in meer verbondenheid, betere prestatie en productiviteit. Leid dus zowel met intelligentie als met emotie. 

“Wees de verandering die je wilt zien in de wereld.” – Mahatma Gandhi.

#3 Toon empathie

 Het moderne leidinggeven vraagt om meer empathie. Mensen willen zich emotioneel verbonden voelen met de leidinggevende. Deze behoefte wordt nog groter door de toename van automatisering. Meer werk wordt overgenomen door programma’s en nieuwe technologie, maar nog genoeg wordt door mensen gedaan. En mensen hebben nou eenmaal dingen nodig als bevestiging, waardering en empathie. 

#4 Unlock potential

Vrouwelijke leiders blijken zich meer te richten op coachend en motiverend leidinggeven. Door gebruik te maken van feedback en instructies helpen zij medewerkers groeien. Wees dus meer strategisch in je relatie met medewerkers. Denk niet aan jezelf, maar juist aan hen. Met voldoende aandacht en motivatie ontwikkelen zij zich op lange termijn tot hun uiterste. Met als gevolg een betere samenwerking in het team.

We lijken allemaal een beetje geprogrammeerd om te denken dat bepaalde eigenschappen van nature voorkomen in vrouwen of mannen. Dit is dus helemaal niet waar. Eigenschappen bezitten is geen kwestie van gender. Iedereen kan deze eigenschappen eigen maken en het is aan onszelf om hieraan te willen werken en van de mensen om ons heen te leren.

Ontdek hoe je jouw leiderschapsstijl flexibel afstemt op de situatie en de behoeften van de ander. Leer aan de hand van het Invloedmodel® wanneer je een stijl het beste inzet, afhankelijk van de situatie en de persoon. Bekijk de training Situationeel Leiderschap.

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen