Blog

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Je leest het op onze blog!

85 blogs
Betweterige collega
  • 29 dec. 2023

Omgaan met een betweterige collega - 3 tips

Uit ons onderzoek blijkt dat hoogopgeleide professionals het vaakst de ‘Doorduwer’ tegenkomen in hun werk. Toch levert dit type niet de meeste irritatie op. Met stip op nummer 1 de meest lastige collega? Dat is de betweter!

Verkiezingen 2023
  • 23 nov. 2023

Succesvol speechen doe je zo

Wilders en de andere lijsttrekkers gaven een speech. Wat doen ze? En wat kan jij daarvan leren voor jouw volgende speech of betoog?

Leiderschap blog
  • 03 nov. 2023

Wat is goed leiderschap?

Een goede leider laat zijn of haar team de allerbeste prestaties leveren. Je hebt een duidelijke visie en inspireert, motiveert en begeleidt je team om gemeenschappelijke doelen te bereiken.

Lastige collega 2
  • 01 nov. 2023

Zo ga je om met een lastige collega

Hoe ga je om met een lastige collega? Spreek je uit, dat zal jullie samenwerking alleen maar ten goede komen! Lees hier hoe je in 3 stappen het gesprek aangaat.

Dominante collega
  • 27 sep. 2023

Hoe ga ik om met een dominante collega?

In iedere organisatie, maar ook thuis, word je wel eens geconfronteerd met dominant gedrag. Hoe ga je hier mee om? Zonder direct in een conflict terecht te komen?

Blog negatieve collega
  • 23 aug. 2023

Hoe ga je om met een negatieve collega?

Je kent het wel, zo iemand wiens glas altijd half leeg is. Helaas kan je niet voor een ander bepalen hoe hij of zij reageert. Gelukkig heb je je eigen reactie wél in de hand. Op deze 3 manieren ga jij ermee om.

Feedback geven hoe dan
  • 14 aug. 2023

Feedback geven – hoe dan?

Iemand vertellen wat hij in jouw ogen fout doet en tips meegeven voor de volgende keer is wat ons betreft geen goede manier van feedback geven. Iemand echt feedback geven? Dat kan effectiever!

Onderhandelen 2
  • 02 aug. 2023

5 krachtige onderhandelingstechnieken

Ontdek de kunst van het succesvol onderhandelen! Lees hier alles over verschillende stijlen, technieken en vaardigheden die daarbij komen kijken. Ontdek jouw ideale aanpak voor elke onderhandeling.

Blog zo start je een conflict
  • 26 jul. 2023

Zo start je een conflict

Conflict-vermijders, opgelet! Op de lange termijn maakt het uit de weg gaan van confrontaties je niet gelukkig. Lees hier onze tips om het conflict nu een keer wél aan te gaan.

Blog politieke spelletjes
  • 07 jul. 2023

Zo ga je om met politieke spelletjes

Krijg je jouw plannen er soms moeilijk doorheen binnen je organisatie? Ontdek hoe je het 'politieke spel' in jouw voordeel laat werken in 5 stappen!

Blog zomervakantie
  • 03 jul. 2023

Nooit meer ruzie op vakantie – 4 tips

Op vakantie gaan, heerlijk! Tenzij stress en irritaties roet in het eten gooien. Andere verwachtingen, discussies over geld, ruziemakende kinderen… Hoe voorkom je dat?

Waarom luisteren ze niet naar mij
  • 26 apr. 2023

Waarom luisteren ze niet naar mij?! 3 oorzaken

Je plan is waterdicht, je hebt alles goed geregeld. Nu wil je het graag voor elkaar krijgen. Maar de boodschap komt bij je collega niet aan en er wordt niks mee gedaan. Hoe kan dit?

Functioneert jouw team niet
  • 25 apr. 2023

Functioneert jouw team niet?

Jij zet je voor 100% in om je teamleden hun werk te laten doen. Maar zij komen niet bepaald in actie. Hoe komt dat? En nog belangrijker, wat kan je er tegen doen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul het formulier in en ontvang maximaal 6 keer per jaar tips en informatie over invloedgedrag in je mailbox.

Bekijk ook ons privacy statement.