Koningin Maxima in shock: ‘Sorry?’

Geschreven op december 18, 2020 – Categorie: Actualiteit

Deel via

Koningin Maxima in shock: ‘Sorry?’

Koningin Máxima nam deze week deel aan een Zoom meeting van Fempower Your Growth met 100 vrouwelijke ondernemers en bankiers. Tijdens deze Zoom meeting gaf een ondernemer met grof taalgebruik commentaar op de kwaliteit van het beeld. De koningin keek geschrokken en wist niet hoe zij erop moest reageren. Hoe had ze dit invloedrijk kunnen doen? Ik vraag het invloedexpert Desiree.

Zoom meetings zijn niet meer weg te denken uit ons werk. Toch was het tijdens de meeting van de koningin niet het taalgebruik van de ondernemer dat mij het meest opviel, maar de reactie van koningin Máxima. Hoe kun je effectief reageren tijdens zo’n situatie?

Fragment gemist? Bekijk het hieronder:

Bron: Telegraaf

Jerney Hersisia, Marketing stagiair bij Bureau Zuidema

Onze stagiair Jerney schrijft de komende paar weken over verschillende thema’s die hij interessant vindt om te bespreken. De komende paar weken kun je meerdere blogs van hem verwachten. 

‘’Het fragment begint niet alleen met niet-effectieve communicatie, het is ook totaal ongepast. De opmerking die over het slechte beeld die gemaakt wordt, gaat natuurlijk voorbij aan onze normen en waarden. De reacties die daarop volgen zijn interessant. Koningin Máxima en de andere ondernemers zijn duidelijk van hun à propos. Vaak schieten mensen in zo’n situatie in een fight-flight-freeze-reactie. Na de opmerking valt er eerst een korte stilte (freeze), waarna de gespreksleider daarop reageert. In eerste instantie nog vanuit de inhoud, daarna onthult ze gelukkig haar proces waardoor er weer ruimte ontstaat in het gesprek. Zo was het goed dat de gespreksleider excuses aanbiedt, maar ze had nog effectiever kunnen reageren. Zo was het effectief geweest om het desbetreffende gedrag negatief te waarderen’’ aldus Desiree.

We ontleden het fragment aan de hand van ons invloedmodel®. Het Invloedmodel® bestaat uit 4 invloedstijlen namelijk: Overreden, Stellen, Overbruggen en Inspireren. We zetten de invloedstijlen voor je op rij, met voorbeelden uit het fragment.

Welke invloedstijl(en) wordt er gebruikt?

Kan het beter beeld worden, of is het dan gewoon dit kutbeeld?
“Deze uitspraak is een combinatie tussen de invloedstijlen Stellen en OverbruggenZe stelt een vraag, maar heeft eigenlijk een oordeel over de kwaliteit van het beeld. Het onthullen van een oordeel in een vraag is absoluut niet effectief communiceren en los van de communicatie natuurlijk hoogst ongepast en niet oké”.

Dat gebeurt niet in deze zaal
“Dit is de gedragssoort  Argumenteren vanuit de invloedstijl Overreden. De desbetreffende dame (de ondernemer) begint met praten. Ze probeert te verklaren waar het vandaan komt, waarschijnlijk omdat ze van haar à propos gebracht is. Dit is minder effectief, omdat ze hier op het grove taalgebruik ingaat terwijl er duidelijk ongepast gedrag vertoond is”.

Ik weet niet waar dat wel gebeurt
“Dit is een mooie onthulling (Overbruggen). De ondernemer deelt hiermee haar gedachtes. Dit is effectief, omdat zij zich zo kwetsbaar opstelt en zo draagvlak creëert”.

Ik moet zeggen dat ik even van mijn à propos ben. Excuses
Dit is een mooie onthulling. Hier benoemt ze het gevoel wat bij meer mensen in de meeting speelt. Daardoor creëert ze transparantie en keert de rust een beetje terug”.

Goed. Ik ga gewoon even door
“Hier doet ze een voorstel om weer verder te gaan. Effectief! Dit zorgt ervoor dat ze weer verder kunnen gaan met de meeting”.

Excuses Majesteit
“Dit is een onthulling. Heel mooi en gepast om richting Koningin Maxima excuses aan te bieden”.

Invloedrijk ja of nee?

Sommige zinnen zijn effectief en invloedrijk. De ‘begin opmerking’ is natuurlijk ongepast en niet de manier waarop je een gesprek wil beginnen. Vooral de onthullingen, excuses en het voorstel op het einde waren effectief, zuiver en invloedrijk’’.

Op de werkvloer kun je van je à propos raken door een onverwachte opmerking van een collega. Hoe pak jij dit aan? En is die manier invloedrijk? Op zo’n moment is het slim om te onthullen wat de opmerking met je doet, vervolgens een negatieve waardering te geven en sluit dan af met een voorstel.

Ontdekken hoe invloedrijk jij bent? Doe de invloedtest!

”Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen