Je bent zo invloedrijk als je zelf wilt

Geschreven op juni 14, 2017 – Categorie: Invloed

Je bent zo invloedrijk als je zelf wilt

Afgelopen maandag sprak Frans Timmermans bij Nieuwsuur over de positie van Nederland in de Europese Unie. Met de Brexit verliezen we namelijk een belangrijke bondgenoot in de EU. De vraag die hem gesteld werd is of we als klein land nu überhaupt nog invloed kunnen uitoefenen in EU. 

Het krachtige antwoord van Timmermans toont dat hij de invloed van Nederland niet afmeet aan de grootte van ons land. Belangrijker zijn onze doelen en ideeën waarmee we richting kunnen geven aan het debat, waardoor we dus wel degelijk invloed kunnen uitoefenen. Je bent, zoals Frans Timmermans al zei, zo invloedrijk als je zelf wilt.

Uitzending gemist? Je kunt het fragment hier terug kijken:

Bron: NOS.nl

Size doesn’t matter!

Of we een klein land zijn of niet, dat is minder van belang dan het doel dat we voor ogen hebben. Dit geldt natuurlijk niet alleen in deze situatie. Een doel, focus of missie hebben leidt vaak tot succes. Als er maar één ding in de wereld is dat jij wilt bereiken, zal je hier alles aan doen. Je focus is hierin 100%.  Invloed volgens Zuidema is gestoeld op het hebben van aandacht voor de relatie én een doel of missie.

Een goed voorbeeld

Een goed voorbeeld van iemand die invloedrijker werd met het hebben van een duidelijk doel is Ben Woldring. Op 13 jarige leeftijd begon hij een vergelijkingssite voor de tarieven van mobiele telefoonabonnementen; bellen.com. Met zijn 28 jaar is hij inmiddels directeur van de Bencom Group, eigenaar van 9 vergelijkingssites, in het bezit van 2 kantoren in Nederland en daarbij verantwoordelijk voor 42 man personeel.

Het is niet voor niets dat Ben in 2003 al door Ernst & Young werd uitgeroepen tot Entrepeneur of the year en in 2006 door het Amerikaanse zakenblad Businessweek tot Europees Ondernemer van het jaar onder de 25. Zijn doelen hebben hem gebracht tot waar hij nu is en zijn nieuwe plannen zullen hem ongetwijfeld verder brengen.

Kortweg; om invloed uit te oefenen heb je een duidelijk doel nodig. Een doel in het gesprek, in je baan of in het leven geeft richting, succes en vooral veel plezier!

 

Benieuwd hoe invloedrijk jij bent? Maak onze invloedtest! Leer meer over invloed in onze gratis workshop Meet the Experts.

Doe de invloedtest

Meet the Experts

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen