Inzicht in jezelf is de sleutel tot geluk

Geschreven op januari 10, 2018 – Categorie: Invloed, Persoonlijke ontwikkeling

Inzicht in jezelf is de sleutel tot geluk

Bij Bureau Zuidema zijn we er zeker van: inzicht hebben in jezelf is de sleutel tot geluk. In al onze programma’s staat zelfreflectie daarom centraal. Wij geloven dat het hebben van inzicht in jezelf, jou in staat stelt om jouw leven te sturen en mensen in beweging te krijgen. Met die kennis weet je namelijk precies wat wel en niet werkt in jouw omgeving en kun je daarop anticiperen.

“Als je weet wie jij bent heb je ook inzicht in wat wel en niet werkt in je omgeving. Je bent dan pas echt in staat om je gedrag  flexibel aan te passen wanneer de situatie daarom vraagt. Dat maakt je invloedrijk.”
– Christien Reichardt, Invloedexpert bij Bureau Zuidema.

Dat zelfkennis de sleutel tot geluk is, blijkt ook uit het onderzoek van Dominika Karas van de Wyszynski University. Uit haar onderzoek, onder ruim 1300 mensen, blijkt namelijk dat de mensen die een bevredigend antwoord konden geven op de onderstaande identiteitsvragen, het gelukkigst waren.

  • Wat is mijn karakter?
  • Beteken ik iets voor anderen?
  • Wat zijn mijn idealen?
  • Wat zijn mijn hobby’s en interesses?
  • Wat heb ik geleerd van mijn verleden?
  • Hoe zien mijn toekomstplannen eruit?
  • Welk beroep past bij mij?

Dat bevestigd voor ons nog eens dat het belangrijk is om jezelf goed te kennen om het meeste uit je leven te halen. Wij dagen je daarom uit om voor jezelf antwoord te geven op de bovenstaande vragen en daarmee even stil te staan bij jouw eigen identiteit. Schrijf de antwoorden op en bespreek ze ook eens met je familie of vrienden. Bedenk voor jezelf waar je aan wilt werken en waar je tevreden over bent.

Inzicht krijgen in wie je bent en wat je wilt is niet altijd makkelijk. Soms kun je daar hulp bij gebruiken. Wij bieden korte programma’s die je helpen om niet alleen inzicht te krijgen in jouw persoonlijkheid en of jouw ambities, maar daar ook grip op te krijgen en er betekenis aan te geven.

Weet jij hoe jouw toekomstplannen eruit zien, en welk beroep het beste bij je past? Daar kunnen wij je bij helpen tijdens de training ‘Werken vanuit je persoonlijke kracht en talent’. Tijdens dit programma krijg je meer grip op je talent en werk je aan een plan voor nieuwe uitdagingen. Wil je meer weten over wie je bent, waarom je soms bepaalde keuzes maakt en daar handvatten voor aangereikt krijgen? Neem dan eens een kijkje bij ons programma ‘Het Structogram®’.

Het is altijd tijd voor een goede zelfreflectie en wellicht een andere koers in je leven.

Training Structogram® Training Werken aan je persoonlijke kracht en talent

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”


 Bron: researchgate, The relationship between identity processes and well-being in various life domains, Personality and Individual Differences, 2018, vol. 121  (Psychologie, 2017)

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen