Invloedrijke vrouwen: wie hangen er in onze Gallery of Influence?

Geschreven op maart 7, 2019 – Categorie: Invloed

Deel via

Invloedrijke vrouwen: wie hangen er in onze Gallery of Influence?

In onze Gallery of Influence hangen onder andere de portretten van Eva Jinek en Janine Abbring. Wat maakt hen zo invloedrijk? Dat lees je in deze blog.

In de praktijk gaat het hebben van invloed om het maken van positieve veranderingen, zodat je kunt blijven groeien en ontwikkelen. Wij zien invloedrijke mensen als diegenen die goed kunnen schakelen tussen doelgericht en relatiegericht handelen #balanceforbetter. Het zijn succesvolle mensen die flexibel zijn in hun gedrag en het goed doen in verschillende soorten situaties. Ze weten namelijk hoe ze een situatie kunnen inschatten terwijl deze zich afspeelt en zetten vervolgens het invloedgedrag in dat het beste resultaat biedt – voor iedereen.

Eva Jinek

Een van de vrouwen die wij invloedrijk vinden is Eva Jinek. Tijdens haar programma Jinek kun je duidelijk zien dat zij goede stijlflexibiliteit beheerst. Ze kan gemakkelijk schakelen van inhoudelijk en scherp naar warm en met humor. Daarnaast durft ze vragen te stellen en neemt ze geen blad voor de mond. Toch voert ze haar gesprekken altijd met respect naar de ander. Dat ze goed gebruik weet te maken van haar invloed skills is te zien in onderstaand fragment.

Eva behoudt de regie aan tafel door Jules Deelder aan te spreken op zijn gedrag. Ze zet hierbij de invloedstijl Stellen in. Ze spreekt uit wat ze van hem verwacht, noemt Jules Deelder bij zijn voornaam en maakt duidelijk oogcontact. Haar handgebaren versterken haar boodschap.

Bron: NPO, Jinek

 

Janine Abbring

Invloed uitoefenen is stilstaan bij de belevingswereld van de ander en aandacht hebben voor iets wat niet wordt gezegd, maar er wel is. Voor het programma zomergasten interviewde Janine Abbring de inmiddels overleden burgermeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. Ze maakt in dit gesprek heel mooi gebruik van de invloedstijl Overbruggen. Tijdens het gesprek geeft ze aan dat ze voelt dat Erberhard geëmotioneerd raakt en dat het haar opvalt dat de verwachtte tranen bij de verbroedering tot uiting komen en niet bij het verdriet. Ze laat stiltes vallen waarmee ze Eberhard de ruimte geeft om meer los te laten. Ook vertelt ze hoe ze over de vragen rondom de beladenheid van het interview denkt. Hiermee toont ze iets van zichzelf. Het resultaat van haar openheid, is dat haar gesprekspartner zich ook open opstelt.

Bron: NPO, Zomergasten

Invloed: jij hebt het ook

Invloed zit dus genesteld in je gedrag, en dat is goed nieuws. Het is geen gave, is er niet alleen voor een uitgekozen minderheid en is niet exclusief voor supersterren. Invloed hebben we allemaal, het zit in ons vanaf dag één. Iedereen kan namelijk een heldere mening vormen, deze beargumenteren en anderen hiermee inspireren. In welke mate jij jouw invloed gebruikt is aan jou.

Aan de slag met jouw invloed skills?

Krijg meer inzicht in jouw manier van communiceren en leer het Invloedmodel® kennen. Ontdek hoe je met behulp van dit model invloedrijker wordt en met minder energie meer voor elkaar kunt krijgen.

Lees meer over het Invloedmodel®

Wil je écht een stap verder? Volg dan de beste invloedtraining van Nederland en vergroot je impact in je werk, in je leven.

Ontdek de training Inzicht in Invloed®

 

Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen aan de hand van ons Invloedmodel®. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen