Invloed is… allesomvattend!

Geschreven op januari 25, 2018 – Categorie: Invloed

Invloed is… allesomvattend!

Invloed bevat alle ingrediënten die mensen en organisaties nodig hebben om te groeien en succesvol te zijn. Door mensen aan te moedigen hun persoonlijke kracht en eigen middelen te gebruiken om hun doelen te bereiken en goede relaties te ontwikkelen, creëer je gemotiveerde, autonome en agile werknemers.

Hierdoor ontstaat een groep die de tools heeft om hoog in te zetten, die kan omgaan met verandering, en die tegelijkertijd achter hun waarden blijft staan in een zeer complexe, alsmaar uitdagende omgeving. Investeer in invloed skills en creëer een krachtige werkcultuur die focust op verbondenheid en het inzetten van talent.

Invloed is Leiderschap

Vaak gebeuren er dingen puur omdat mensen een hoge hiërarchische functie hebben binnen hun bedrijf. Dit noemen we positionele power. Goede leidinggevenden hebben een bepaalde persoonlijke kracht die wordt gezien, gevoeld en ervaren in de manier waarop ze anderen beïnvloeden. Je persoonlijke kracht kan worden ontwikkeld en heeft, in tegenstelling tot positionele power, een oneindig potentieel. De combinatie van het positief inzetten van positionele power en persoonlijke kracht maakt leidinggevenden tot een inspiratie.

 “Leadership is a series of behaviours rather than a role for heroes.” – Margaret Weatley

 

Invloed is Teamwork

Teams worden hecht wanneer een gedeelde visie duidelijk en met passie wordt verteld. In een succesvol team omarmen mensen hun verschillen en vieren ze hun gemeenschappelijke basis. Teamwork wordt gevoed door sterke communicatie, bewust ingezet gedrag, hoge verwachtingen en een portie lef. Het ontwikkelen van tools om meer invloedrijk te handelen met inzet van onze  persoonlijke kracht, zorgt voor een inclusieve samenwerking waarin iedereen gehoord wordt.

 “A company is only as good as its people. The hard part is actually building the team that will embody your company’s culture and propel you forward.” – Kathryn Minshew, Founder the Muse

 

 Invloed is Eigenheid

Om écht invloed uit te oefenen moet je jezelf kunnen zijn. Het is belangrijk dat je aanwezig bent in de conversatie, dat je je onzekerheid durft te uiten, en dat je het vermogen hebt de wereld te zien vanuit iemand anders’ perspectief. Oprecht nieuwsgierig zijn naar de mensen die je wil beïnvloeden, en eerlijk over je eigen gedachten en gevoel. Écht jezelf zijn in een gesprek transformeert de gehele onderlinge relatie.

 “True leadership stems from individuality that is honestly and sometimes imperfectly expressed… Leaders should strive for authenticity over perfection.” – Sheryl Sandberg, COO Facebook

Weg met weerstand: Impact met Invloed

Vergroot je persoonlijke effectiviteit

Download e-book

Van weerstand naar enthousiasme

In plaats van protesterende collega’s wil je ze overtuigen, inspireren of motiveren om mee te gaan met jouw idee. Doe je dit succesvol, dan oefen je positieve invloed uit. Maar wat is positieve invloed eigenlijk? En hoe werkt dat dan? Door te manipuleren? Wanneer is iemand invloedrijk? En hoe invloedrijk ben jij eigenlijk? In dit e-book kom je er achter!

Invloed is Cultuurverandering

De cultuur van een bedrijf wordt gedefinieerd door de manier waarop mensen zich gedragen. Om die cultuur te veranderen moeten mensen worden aangemoedigd om hun gedrag aan te passen. Ons programma Inzicht in Invloed® creëert een grondige en duurzame gedragsverandering bij mensen, teams en bedrijven. We pakken bestaande gedragspatronen aan en helpen mensen aan nieuwe manieren om samen te werken. Voordat gedrag verandert, verandert er niets.

 “The stronger the culture, the less corporate process a company needs. When the culture is strong, you can trust everyone to do the right thing. People can be independent and autonomous. They can be entrepreneurial.” – Brian Chesky, CEO AIRBNB

 

Invloed is Veerkrachtigheid

Mensen die een heel assortiment aan invloedstijlen en invloedgedrag kunnen oproepen, gedijen bij uitdagingen en doen het goed in situaties die buiten hun comfortzone vallen. Ze reageren proactief, zijn creatief en blijven trouw aan hun kernwaarden en persoonlijke doel. Bovenal zijn ze veerkrachtig.

 

“Resilience is all about being able to overcome the unexpected. Sustainability is about survival. The goal of Resilience is to thrive.” – Jamais Cascio

 

Invloed is Toekomst

Bedrijven die mensen de ruimte geven om hun invloed te ontwikkelen ontplooien snel, maken vlotte, goede beslissingen en verleggen grenzen. Met een focus op invloed trek je de mensen om je heen naar een gedeelde visie op de toekomst. Met een sterke focus en gezamenlijk streven, wordt die toekomst aannemelijk.

 

“Vision is perhaps our greatest strength… It has kept us alive to the power and continuity of thought through the centuries. It makes us peer into the future and lends shape to the unknown.” – Li Ka-Shing, voorzitter CK Hutchinson Holdings

 

Wij vinden dat invloed allesomvattend is. Wat betekent het voor jou? Hoe invloedrijk ben jij? Doe de inlvoedtest en kom erachter!

Doe de InvloedtestInzicht in Invloed®

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen