Hoe ga ik om met een dominante collega?

Geschreven op februari 10, 2020 – Categorie: Communicatie

Deel via

Hoe ga ik om met een dominante collega?

Collega’s die hun idee net zo lang doordrammen tot je er in mee gaat. Ze luisteren nooit naar wat jij zegt en zijn als haantje de voorste enorm bepalend voor het team waarin je werkt.

In iedere organisatie, maar ook thuis, word je wel eens geconfronteerd met dominant gedrag. Hoe ga je hier mee om? Zonder direct in een conflict terecht te komen?

Dominante mensen nemen veel ruimte in. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze zijn vooral gefocust op het bereiken van hun doel. Ze vergeten regelmatig dat ze samen met anderen de klus moeten klaren.

Voor mensen die confrontaties liever uit de weg gaan en veel waarde hechten aan een harmonieuze samenwerking, is dit een uitdaging.

Deze tips helpen je om beter om te gaan met dominante mensen:

1. Spreek je uit.

Dominante collega’s gaan vaak over jouw grenzen heen. Om jullie werkrelatie te versterken is het verstandig om je grenzen aan te geven. Laat weten wat jouw normen zijn en geef aan wat de consequenties zijn als je collega hier niet aan voldoet. Spreek vanuit jezelf, wees concreet en haal geen oude koeien uit de sloot.

2. Wees liever eerlijk dan aardig.

Er zijn tactvolle manieren om dominante collega’s op hun gedrag aan te spreken. Door middel van heldere en constructieve feedback laat je anderen weten wat voor effect hun gedrag heeft op jou. Dat is heldere taal; het maakt de communicatie makkelijker. En het is precies waar een dominant iemand behoefte aan heeft. Ontdek hier hoe je effectief feedback kan geven.

3. Keep it short.

Dominante personen houden graag de snelheid erin. Dus wees zo concreet mogelijk. Zodat je de draad niet kwijtraakt tijdens een meeting. En zodat collega’s het gesprek niet overnemen. Doe heldere voorstellen en houd het bij twee duidelijke argumenten om je voorstellen te versterken.

4. Betrek het niet op jezelf.

Dominant gedrag is niet hetzelfde als zelfverzekerd zijn. En het gaat ook niet altijd gepaard met kennis of expertise. Hoe aangevallen je je ook voelt; probeer het gedrag van de ander niet op jezelf te betrekken. Blijf vertrouwen op jouw eigen kennis en intuïtie en houd punt 1, 2 en 3 in gedachten.

Wil jij zelf de touwtjes in handen nemen? Wil je effectief omgaan met dominant gedrag van collega’s? Tijdens de training ‘de Kunst van het nee zeggen’ gaan we hier actief mee aan de slag. In één dag leer je tactvol je grenzen aangeven en duidelijk maken wat jij wilt en wat je verwacht van de ander.

Bron: intermediair

“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen