Hoe ga ik om met een dominante collega?

Geschreven op april 24, 2019 – Categorie: Communicatie

Hoe ga ik om met een dominante collega?

Die ene collega die haar idee net zo lang doordramt tot je er in mee gaat. Ze luistert eigenlijk nooit naar wat jij zegt en is als haantje de voorste zeer bepalend voor het team waarin je werkt. In iedere organisatie (en ook in je privé leven) word je wel geconfronteerd met dominant gedrag. Hoe ga je hier mee om, zonder dat je direct een conflict in de hand werkt?

Dominante mensen nemen vaak ruimte in en staan graag in de belangstelling. Ze zijn vooral gefocust op het bereiken van hun doel en vergeten regelmatig dat ze samen met anderen de klus moeten klaren. Voor mensen die liever confrontaties uit de weg gaan en veel waarde hechten aan een harmonieuze samenwerking, is dit een uitdaging.

Deze handvatten kunnen je helpen om beter om te gaan met dominante mensen:

1. Spreek je uit.

Je dominante collega heeft de gewoonte om ruimte in te nemen en over jouw grenzen heen te gaan. Om jullie werkrelatie te versterken kan het verstandig zijn om jouw grenzen duidelijk kenbaar te maken. Uit wat jouw normen zijn en geef aan wat de consequenties zijn als ze hier niet aan voldoet. Spreek vanuit jezelf en wees concreet, haal geen oude koeien uit de sloot.

2. Wees liever eerlijk dan aardig.

Er zijn tactvolle manieren om jouw dominante collega op haar gedrag aan te spreken. Door middel van heldere en constructieve feedback kun jij de ander laten weten wat haar gedrag voor effect heeft op jou. Dat is heldere taal; precies waar een dominant iemand behoefte aan heeft en de communicatie gemakkelijker maakt. Ontdek hier hoe je effectief feedback kan geven.

3. Keep it short.

Dominante personen houden graag de snelheid erin. Om de draad niet kwijt te raken tijdens jullie meeting én ervoor te zorgen dat je collega het gesprek niet overneemt, is het handig om zo concreet mogelijk te zijn. Doe heldere voorstellen en houd het bij twee duidelijke argumenten om je voorstellen te versterken.

4. Betrek het niet op jezelf.

Dominant gedrag staat niet gelijk aan zelfverzekerdheid en gaat ook niet altijd gepaard met kennis of expertise. Hoe aangevallen je je ook voelt; probeer het gedrag van de ander niet op jezelf te betrekken. Blijf vertrouwen op jouw eigen kennis en intuïtie en houd punt 1, 2 en 3 in gedachten.

Wil jij zelf de touwtjes in handen nemen en effectief omgaan met dominant gedrag van jouw collega? Tijdens de training ‘de Kunst van het nee zeggen’ gaan we hier actief mee aan de slag. Leer in één dag hoe je tactvol je grenzen aan kunt geven en duidelijk maakt wat jij wilt en verwacht van de ander.


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”


Bron: intermediair

 

 

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen