Dominante collega

Hoe ga ik om met een dominante collega?

Samenwerken Stellen

Collega’s die hun idee net zo lang doordrammen tot je er in mee gaat. Ze luisteren nooit naar wat jij zegt en zijn als haantje de voorste enorm bepalend voor het team waarin je werkt. In iedere organisatie, maar ook thuis, word je wel eens geconfronteerd met dominant gedrag. Hoe ga je hiermee om, zonder direct in een conflict terecht te komen?

Dominante mensen nemen veel ruimte in. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en zijn vooral gefocust op het bereiken van hun doel. Daardoor vergeten ze regelmatig dat ze samen met anderen de klus moeten klaren. Voor mensen die confrontaties liever uit de weg gaan en veel waarde hechten aan een harmonieuze samenwerking, is dit een uitdaging. Dit zijn onze tips!

#1 Spreek je uit

Dominante collega’s gaan vaak over jouw grenzen heen. Om jullie werkrelatie te versterken is het verstandig om je grenzen aan te geven. Laat weten wat jouw normen zijn en geef aan wat de consequenties zijn als je collega hier niet aan voldoet. Spreek vanuit jezelf, wees concreet en haal geen oude koeien uit de sloot.

#2 Wees liever eerlijk dan aardig

Er zijn tactvolle manieren om dominante collega’s op hun gedrag aan te spreken. Door middel van heldere en constructieve feedback laat je anderen weten wat voor effect hun gedrag heeft op jou. Dat is heldere taal en het maakt de communicatie makkelijker. En het is precies waar een dominant iemand behoefte aan heeft.

Download het e-book ‘Mag ik je feedback geven?’


#3 Keep it short

Dominante personen houden graag de snelheid erin, dus wees zo concreet mogelijk. Zo raak je de draad niet kwijt tijdens een meeting. En zo neemt je collega het gesprek niet over. Je doet heldere voorstellen en houdt het bij twee duidelijke argumenten om je voorstellen te versterken.

#4 Betrek het niet op jezelf

Dominant gedrag is niet hetzelfde als zelfverzekerd zijn. En het gaat ook niet altijd gepaard met kennis of expertise. Hoe aangevallen je je ook voelt, probeer het gedrag van de ander niet op jezelf te betrekken. Blijf vertrouwen op jouw eigen kennis en intuïtie en houd punt 1, 2 en 3 in gedachten!

Training Inzicht in Invloed 4

Training Inzicht in Invloed®

Leer hoe je het gesprek met een dominant persoon succesvol aangaat, onder begeleiding van onze ervaren trainer. Ervaar wat het je oplevert als je een andere aanpak kiest dan je gewend bent.

Bekijk training
Studio 2

Gratis webinar 'Kennismaken met Inzicht in Invloed®'

Eerst meer weten over onze populairste training? Tijdens dit webinar van 60 minuten vertelt onze trainingsadviseur je alles over de training Inzicht in Invloed® en hoe het is om bij Bureau Zuidema een training te volgen.

Meld je aan