Het belang van verbondenheid – vooral als je werkt op afstand.

Geschreven op oktober 27, 2020 – Categorie: Inspireren, Leiderschap, Samenwerken

Deel via

Het belang van verbondenheid – vooral als je werkt op afstand.

Na het weekend weer in je werkritme komen, op dezelfde plek waar je zat om je te ontspannen. Achter je bureau, keukentafel of nog steeds op de bank met je laptop op schoot. Het thuiswerken raakt in een sleur en brengt je naar de uitdaging om je verbonden te blijven voelen met je werk. Verbonden met het werk dat je doet, je werkgever én je collega’s. Maar waarom zou je dat willen? En hoe pak je dat aan?

Je verbonden voelen met je werk is belangrijk. Ook al zeg je misschien dat het jou niet uitmaakt, het heeft zeker effect op je. Je verbonden voelen betekent dat je je gewaardeerd en gerespecteerd voelt en dat de dingen die jij doet als belangrijk ervaren worden door anderen én jezelf.

Je kunt je voorstellen dat op het moment dat je dit niet voelt, dit een negatief effect heeft op jouw functioneren. Wanneer je je verbonden voelt met de organisatie waar je voor werkt, uit zich dat in betrokkenheid, een proactieve houding, relatief hoge productiviteit en kwalitatief werk. Je bent gemotiveerd, hebt plezier in je werk en werkt beter samen.
Voel je je niet verbonden met je werk, dan ben je minder betrokken en minder bereid om in te springen wanneer nodig. Dat kan het succes van de organisatie remmen, maar heeft ook invloed op jouw gemoedstoestand, motivatie en werkplezier.

Creëer een gevoel van saamhorigheid

Verbondenheid start met vertrouwen en openheid. Als de onderlinge verhoudingen goed zijn, versterkt dat de verbondenheid binnen je team. Je collega’s hoeven niet je beste vrienden te worden, maar je schakelt sneller wanneer je ook met elkaar kunt lachen. Ja, daar komt ‘ie weer: zorg dus toch voor die digitale koffiepauze samen en heb het daarin ook over andere dingen dan jullie inhoudelijke werk.

Door samen met je collega’s te streven naar en draagvlak te creëren voor een doel dat voor jullie allemaal van belang is, stimuleer je de samenwerking en het gevoel van verbondenheid. Als je jouw energie goed weet te gebruiken om anderen te motiveren met je mee te doen, trigger je de intrinsieke motivatie van je collega’s. Ontdek meer over de kracht van inspireren.

Geef dat extra schouderklopje

Je gewaardeerd voelen is heel belangrijk om betrokken te blijven. Nederlanders zijn kritisch, het kan altijd beter. Hierdoor vergeten we aandacht en waardering te hebben en uit te spreken voor hetgeen bereikt is. Er is niets frustrerender dan wanneer er alleen oog is voor wat er beter kan of niet goed gaat. Werk jij je suf, maar heb je het gevoel dat hier geen waardering tegenover staat? Dan denk je nog wel een keer extra na om zo hard te rennen. Ja, je krijgt ervoor betaald, maar naast een financiële waardering kan een extra schouderklopje nooit kwaad. We werken vooral aan de inhoud, maar in een mail even een bedankje toevoegen voor al het werk dat de ander heeft verzet, kan voor de ander een boost betekenen om door te gaan. Vooral als je dit persoonlijk aan de ontvanger richt.  Probeer het zelf en ontdek wat het doet.

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen