Gehoord worden in je werk

Geschreven op mei 10, 2016 – Categorie: Overbruggen, Samenwerken

Deel via

Gehoord worden in je werk

Misschien ken je het wel: je hebt goede ideeën, maar op de voorgrond treden en je mening naar voren brengen vind je lastig. Het gevolg is dat jouw input niet wordt gehoord of dat de ideeën van meer aanwezige collega’s worden aangenomen. Erg frustrerend natuurlijk! Jouw mening telt immers ook en kan net zo goed bijdragen aan het succes van de organisatie. Hoe komt het dat gehoord worden binnen de organisatie zo moeilijk is? En hoe kun je er voor zorgen dat dit wel gebeurt?

‘Ik ben niet assertief genoeg’

Je ideeën liggen op het puntje van je tong, maar het lukt je niet om deze uit te spreken en of slikt je woorden toch maar in. Misschien denk je wel ‘ik ben niet assertief genoeg’, of erger nog, heeft iemand dat tegen je gezegd. Probeer het echter niet persoonlijk op te vatten: iedereen heeft dit soort belemmerende gedachten en heeft daarom moeite om écht gehoord te worden.

Gehoord worden in je werk: je bent wel assertief genoeg

Voor sommigen kan het zijn ‘ik kan niet van mening veranderen, dan kom ik zwak over’ terwijl bij jou misschien ‘ze vinden het toch niets, straks ga ik af als een gieter’ vaker door je hoofd spookt. Deze belemmerende gedachten remmen je om effectief gedrag uit te oefenen.

Ze kunnen door allerlei verschillende ervaringen uit het verleden ontstaan. Heb je vroeger bijvoorbeeld vaak te horen gekregen dat je je niet zomaar met van alles moet bemoeien en dat je jouw ideeën beter voor je kunt houden, dan kan het heel goed zijn dat je hier ook in je werk last van hebt.

Mijn mening naar voren brengen

Belemmerende gedachten zijn vaak hardnekkig, maar hebben niets te maken met wie je bent en zijn daarmee niets meer dan ingesleten denkpatronen die je kunt aanpakken. Hoewel het doorgaans lastig is ze volledig op te heffen, kun je ze zeker naar de achtergrond verbannen door ze te herkennen en hier bewust op in te spelen.

Kijk eens wat er bij jou gebeurt als er dergelijke gedachte opkomt: wat voel je in je lijf? Een typische reactie is dat je hartslag omhoog schiet en je handen zweterig worden. Waar liggen jouw triggers? Misschien zijn het die glimlachende collega’s of is het een tikkende pen die ervoor zorgen dat je begint te twijfelen. En wat is precies jouw ineffectieve gedrag? Wij zien onze deelnemers vaak ideeën helemaal niet delen, of juist heel erg om hun punt heen draaien.

Patronen Doorbreken

Patroon doorbreken, belemmerende overtuigingen en gehoord worden

Het ontkrachten van deze belemmerende gedachten lukt door steeds als je deze herkent, bewust te zijn dat er een serie denkpatronen of een cirkelproces in gang wordt gezet dat je kunt doorbreken. Kijk eens wat er gebeurt er als je jouw mening wél in de groep gooit of jouw idee kort en bondig presenteert tijdens een vergadering: vaak komen de belemmerende gedachten namelijk helemaal niet uit!

In andere woorden: experimenteer! Je zult heus niet standaard afgaan als een gieter zodra je jezelf laat horen. Doordat je steeds vaker zult merken dat je mening naar voren brengen een positief effect heeft, groeit ook meteen je vertrouwen dat het oké is om je ideeën te delen. Je zult merken dat jouw belemmerende gedachte hierdoor steeds minder effect heeft!

 

Meer weten?!

Tijdens het trainingsprogramma Inzicht in invloed® wordt er een uitstapje gemaakt naar belemmerende overtuigingen. In dit programma maak je belemmerende gedachten inzichtelijk en ga je samen met je trainer en mede-deelnemers ontdekken hoe je deze het beste kunt doorbreken!

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen