Druk, druk, druk… en ik dan?

Geschreven op oktober 12, 2017 – Categorie: Invloed, Persoonlijke ontwikkeling

Druk, druk, druk… en ik dan?

Je bent de hele dag druk bezig. Je rent van meeting naar meeting en de to do’s stapelen zich op. Ergens weet je dat het niet goed is om je te laten leiden door de waan van de dag. Je hebt de behoefte om af en toe wat afstand te nemen en na te denken. Niet alleen over je werk, maar ook over je persoonlijke ontwikkeling. Toch komt jezelf ontwikkelen op de een of andere manier nooit bovenaan je prioriteitenlijst te staan. Jammer, want het is zowel voor jezelf als voor de organisatie waarvoor je werkt een nuttige investering.

Je merkt dat je in je werk niet verder komt en besluit dit keer tijd te máken voor je persoonlijke ontwikkeling. Na het antwoord op de vraag ‘waarin dan?’ komen de vragen ‘waar dan?’ en ‘hoe dan?’. Online, offline of een combinatie daarvan? Gefragmenteerd of een paar dagen achter elkaar? En hoeveel dan? Eén ding is zeker; als je gedrag écht wilt veranderen dan is daar tijd voor nodig. In vijf dagen bereik je nu eenmaal een ander resultaat dan in een.

Weten, Doen, Voelen, Veranderen

Hoe bepaal je nu hoeveel dagen je nodig hebt om je communicatieve vaardigheden op het niveau te krijgen dat je wilt? We hebben onze kennis en ervaring in onderstaand schema verwerkt:

 

Wanneer je ongeveer een dag de tijd hebt, kun je als resultaat verwachten dat je de nieuwe vaardigheden snapt. Je begrijpt de theorie of de manier van werken. Wanneer je nog een dag extra met de materie aan de slag gaat en ermee kunt oefenen, ervaar je wat wel en niet voor je werkt. Je leert door te doen. Met een 3- of 4-daagse training heb je ook de tijd om de oefeningen te herhalen in verschillende, steeds lastigere, scenario’s. Zo wordt het natuurlijker en makkelijker voor je om het geleerde gedrag toe te passen in de praktijk. Wil je een maximaal effect en blijvende verandering? Dan heb je toch echt 5 dagen training nodig. Dit geeft je namelijk ruimte om het nieuwe gedrag te verankeren. En als je naderhand behoefte hebt aan opfrissing, is het handig dat daar mogelijkheden voor zijn.

Vijf dagen op training! Mission Impossible?

Vijf dagen van je werk weg klinkt voor velen als een onmogelijke missie. Maar zeg nu eerlijk; wat is 5 dagen op je hele carrière?! Je bent toch ook wel eens een week op vakantie? Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan om een werkweek te missen. Het is dan ook een vraag die we veel krijgen van potentiële deelnemers. Toch zien ieder jaar weer een paar duizend van hen in dat dit de beste manier is om in je nieuwe werkweek écht iets anders te doen dan voor de training.

Nu denk je wellicht; ‘dát zou ik ook zeggen als ik Bureau Zuidema was’. Daarom zijn we heel blij met de duizenden echte reviews van onze deelnemers. Ze hebben de week in hun carrière vrij gepland om diezelfde carrière een life-changing boost te geven. Lees het zelf!

Lees de ervaringen van anderen

 


“Wij zijn Zuidema. Al meer dan 40 jaar trainen wij ambitieuze professionals in hun invloedgedrag. Via intensieve programma’s krijgen ze diepgaand inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen. Ze krijgen concrete handvatten om het eens anders aan te pakken dan ze gewend zijn.  Zo krijgen ze gemakkelijker zaken voor elkaar. Met élke persoon, in élke situatie. Benieuwd hoe dit voor jou werkt?”

Gerelateerde artikelen

Invloed in het dagelijkse leven

Benieuwd hoe invloed werkt in de praktijk? Lees het op onze blog.

Lees alle artikelen